Connect with us

Eveniment

Ghid SEO On Page WordPress

Publicat

pe

Doar pentru că optimizarea motoarelor de căutare (SEO) s-a schimbat drastic în ultimul deceniu nu înseamnă că este mort. De fapt, cu cât WordPress își crește cota de piață, cu atât mai mulți oameni caută modalități de a-și îmbunătăți SEO WordPress.

Întreprinderile trebuie acum să adopte abordări noi și unice pentru a câștiga cursa fără încetare în topul paginilor cu rezultate ale motoarelor de căutare (SERP). Multe companii și bloguri de bootstrap își construiesc întregile mărci din căutarea organică și WordPress SEO. Deși acest lucru poate fi riscant, este totuși un semn că SEO este viu și sănătos.

În această postare detaliată, vom împărtăși mai mult de 50 de sfaturi SEO WordPress care ne ajută să creștem în mod regulat traficul nostru organic aici la Star Marketing.

Sfaturi SEO pentru 2020: rezultatele noastre

SEO include metodele și / sau strategiile folosite pentru a ajuta conținutul web să se claseze mai sus în motoarele de căutare precum Google, Bing și Yahoo. Pozițiile mai bune pe SERP duc la un trafic mai organic.

Există două părți ale SEO. Primul este partea tehnică, care implică redarea algoritmilor de clasare a motoarelor de căutare. Al doilea implică mai mult o strategie naturală de branding pentru întreprinderile online.

Ieșirea cu SEO depinde de oferirea unei experiențe de înaltă calitate a site-ului web, cu conținut minunat. Pentru companii, această câștigare vine urmărind ingredientele de bază ale celor mai bune practici SEO WordPress.

Cât de bine funcționează SEO pentru WordPress?

cum sa optimizam site-ul on page

cum sa optimizam site-ul on page

Ei bine, dovada este întotdeauna în munca depusa!

Dacă lansați doar site-ul dvs. web, prima întrebare pe care o puteți avea este dacă trebuie să includeți www în domeniul dvs. sau nu. Unii oameni au impresia că acest lucru va afecta SEO site-ul dvs. WordPress.

Simplu, nu există niciun beneficiu SEO pentru a avea www în domeniul dvs. Nu vă va influența în niciun fel clasamentul. Dar asta nu înseamnă că ar trebui să mergeți întotdeauna cu o adresă non-www. Există câteva motive pentru care ați putea dori să îl utilizați în continuare:

Utilizarea www ca parte a domeniului dvs. obișnuia să fie standard. Acest lucru nu mai este neapărat adevărat. Nici măcar nu folosim www aici la Kinsta. Unul dintre motivele pentru care este posibil să vedeți site-urile care îl încorporează este pur și simplu faptul că schimbarea acestuia poate fi complicată și poate cauza probleme. Multe mărci mai vechi pur și simplu continuă să îl folosească.

Companiile mari cu mult trafic ar putea dori să folosească www datorită înregistrărilor DNS (Domain Name System). Din punct de vedere tehnic, domeniile goale (non-www) nu pot avea o înregistrare CNAME utilizată pentru a redirecționa traficul în caz de failover. Cu toate acestea, există soluții la această problemă.

Când vine vorba de aceasta, folosirea unui domeniu www vs. un non-www este mai mult o problemă de preferință personală. Poate preferați adrese URL mai scurte, caz în care ați putea merge cu un domeniu gol.

Yoast SEO vă permite să:

Scrieți conținut mai bun cu analiza paginilor și a cuvintelor cheie.
Editați meta descrierile.
Generați automat sitemap-uri XML.
Activați pesmetul.
Adăugați marcaje sociale și de schemă.
Oferă și o multitudine de alte opțiuni de optimizare. Yoast are peste cinci milioane de instalații, cu un rating impresionant de cinci stele. Puteți descărca pluginul gratuit din depozitul WordPress.

3. Configurați permalink-uri prietenoase

În mod implicit, WordPress oferă crearea de permalinkuri (structuri URL) dezordonate care pur și simplu nu sunt foarte curate. Structura implicită introduce în prezent ziua și numele postării sau paginii în adresa URL, astfel:

http://flaviusnoja.ro/2020/03/31/sample-post/

Google preferă adresele URL care conțin titlul și / sau cuvintele cheie ale conținutului dvs., dar adresele URL mai scurte sunt în general mai bune. Vă recomandăm să utilizați setarea Permalink pentru numele postării, deoarece este atât curată, cât și în continuare poate beneficia SEO site-ului dvs.:

http://flaviusnoja.ro/sample-post/

Puteți trece la o structură de nume permanent de postare făcând clic pe Legături permanente din meniul Setări din tabloul de bord WordPress. Selectați numele Post și faceți clic pe Salvați modificările:

Utilizați un cuvânt sau cuvinte cheie în numele dvs., dacă este posibil. Cu toate că Google a susținut că există doar un avantaj redus de a avea un cuvânt cheie pe numele dvs. de domeniu, studiile par să arate altfel. Într-un studiu publicat pe SearchEngineWatch, s-a constatat că 63% dintre site-urile de top din mai multe industrii folosesc cuvinte cheie în numele lor de domeniu. Nu este necesar să obțineți spam – alegeți doar un cuvânt cheie relevant pentru serviciul sau industria dvs. și utilizați-l atunci când este posibil. De asemenea, vă ajută să vă faceți site-ul puțin mai memorabil. „mobilier-timisoara.ro/com” este ceva mai memorabil decât „david-mob.ro” dacă obiectivul este de a vinde mobilier. Dacă sunteți o companie regională / locală, adăugarea unei locații la adresa URL nu va strica niciuna.

Păstrați numele cât mai scurt posibil. Acest lucru ajută la memorie și este mai ușor de citit decât o adresă URL lungă și complicată.

Nu folosiți cratime. Arată spammy și amator și nimeni nu-și va aminti să-ți cifoneze numele atunci când îl tastezi în bara URL.
Înregistrați-vă numele pentru mai mulți ani: aceasta este oarecum de preferință personală, dar dacă aceasta este afacerea dvs., doriți să mențineți numele de domeniu blocat pentru anii următori. Majoritatea registratorilor de nume de domeniu vă vor permite să vă achiziționați domeniul pentru pași de mai mulți ani. De asemenea, potrivit mai multor brevete Google, durata înregistrării domeniului poate fi un factor de clasare.

După ce v-ați stabilit un nume și l-ați achiziționat, veți avea nevoie de găzduire web pentru ca site-ul dvs. să fie online pentru ca oamenii să îl vadă.

ghid seo on page

ghid seo on page

Alegerea WordPress Gazduire

Gazda dvs. web va fi locul în care se află toate fișierele site-ului dvs. Când cineva dorește să vă viziteze site-ul, gazda dvs. este ceea ce vă va servi site-ul până la cititori.

Veți dori să alegeți o gazdă web care are un serviciu de încredere pentru clienți și, în mod ideal, una cu experiență în hostingul WordPress. Există destul de multe servicii bune disponibile, inclusiv:

Bluehost

Dreamhost

HostGator

Toate au un serviciu bun pentru clienți, permit instalarea ușoară a WordPress și sunt opțiuni accesibile.

Serviciul nostru preferat de găzduire este WPEngine. Ne găzduim site-ul web acolo și, ori de câte ori este posibil, punem site-urile clienților pe WPEngine. WPEngine este dedicat găzduirii site-urilor web WordPress și nu găzduiește alte platforme. Asta înseamnă că membrii echipei sale de servicii pentru clienți sunt experți în WordPress, dar, în plus, vi se oferă o platformă de dezvoltare (pentru a face modificări ale site-ului în culise fără a vă deranja cu site-ul dvs. live) și copii de rezervă zilnice care sunt publicate cu ușurință în cazul în care vă confruntați cu probleme cu site-ul dvs. și trebuie să reveniți la o versiune mai veche.

Indiferent de tipul de găzduire pe care îl decideți, asigurați-vă că acestea pot oferi suport WordPress adecvat și se vor asigura că site-ul dvs. web este întotdeauna online.

Configurarea securității HTTPS

Când lansați site-ul, doriți să utilizați un certificat securizat. Google va furniza avertismente pe toate site-urile din Chrome care nu au un certificat securizat (adică au HTTPS: // în domeniul lor). Deci, veți dori să vă asigurați că site-ul dvs. utilizează SSL care poate fi achiziționat de la gazda dvs.

Pe lângă faptul că este un semnal de încredere pentru utilizatori că informațiile lor sunt protejate în siguranță, este și un factor de clasare pentru Google.

Alegerea temelor WordPress

Din cauza cât de ușor este să începeți pe WordPress, mulți utilizatori nu sunt designeri sau programatori web. Și datorită acestui fapt, WordPress a făcut mai ușor crearea unui site cu ajutorul temelor.

Există mii de teme disponibile pentru WordPress, atât gratuite, cât și plătite, și puteți utiliza, de asemenea, o instalare de bază WordPress pentru crearea unei teme personalizate.

Deși există probabil mii de dezvoltatori tematici online, atunci când nu parcurgem traseul tematic personalizat, avem tendința de a utiliza StudioPress. Acesta este un dezvoltator de temă specific WordPress, cu aproximativ 30 de modele de teme pentru a alege. Cu StudioPress (și majoritatea celorlalți dezvoltatori de teme), puteți utiliza temele lor pentru a vă construi și personaliza aspectul dacă aveți abilități de codare.

După ce alegeți o temă, instalați-o și activați-o din secțiunea „Aspect” → „Teme” din WordPress.

Cum să configurați pagina de pornire WordPress (Blog vs.WordPress inițial a fost creat ca o platformă de blog, ceea ce înseamnă că, oricând ați adăugat o postare pe site-ul dvs., acea postare va fi articolul de top / cel mai recent.

ghid optimizare on page

ghid optimizare on page

Dar dacă conduceți o afacere de servicii sau vindeți produse, iar informațiile sunt secundare ofertelor dvs., atunci o pagină de pornire statică este cel mai bine pentru nevoile dvs.

În primul rând, va trebui să creați câteva pagini noi (spre deosebire de postările din WordPress, care apar cronologic). Una dintre paginile pe care le creați va fi atribuită ca „HOME”, iar cealaltă va fi pentru postările „BLOG”.

Instalația dvs. WordPress este acum configurată mai mult ca un site web tradițional, cu o pagină de blog, față de aspectul standard al blogului în WordPress.

Setări de vizibilitate a motorului de căutare

Acesta este un mare și nu sunt prea mândru să recunosc: am făcut această greșeală de câteva ori, odată cu unele consecințe grave.

Când configurați și publicați conținut pe WordPress, doriți să vă asigurați că Google și alte motoare de căutare pot găsi și accesa site-ul dvs. web.

Există o setare în tabloul de bord WordPress care vă permite ca site-ul dvs. să nu fie accesat cu crawlere și indexat de motoarele de căutare. În general, doriți întotdeauna ca site-ul dvs. să fie accesibil cu crawlere de către motoarele de căutare. Acest lucru este important în special atunci când reproiectați sau mutați un site existent pe WordPress.

Accesați Setări → Citire și derulați în jos până la Vizibilitatea motorului de căutare, apoi asigurați-vă că „Descurajează motoarele de căutare de la indexarea acestui site” nu este bifat – dacă este, debifați-l.

Această setare ar putea strică serios clasamentul site-ului. Ceea ce spune asta Google și alte motoare de căutare este că nu doriți ca acestea să se târască și să indexeze site-ul dvs. sau să le afișeze utilizatorilor în rezultatele căutării. Vă dezandexați site-ul. Dacă faceți acest lucru din greșeală și nu îl surprindeți repede, puteți avea un timp de-a dreptul recuperându-vă clasamentul pierdut și paginile indexate.

Aveți încredere în noi: nu faceți niciodată clic pe selecția „Descurajează motoarele de căutare de la indexarea acestui site”.

Instalați Google Analytics și verificați-vă site-ul în Search Console
Google Analytics este probabil cel mai important instrument din caseta de instrumente a proprietarului de afaceri și a comerciantului digital. În primul rând, este GRATUIT și, în al doilea rând, vă oferă tot felul de informații despre vizitatorii site-ului dvs., inclusiv cantitatea de timp petrecut pe site-ul dvs., paginile pe care le vizitează, paginile pe care vin pe site-ul dvs. (de exemplu, aterizarea pagini) și multe altele.

Primul dvs. pas va fi să accesați analytics.google.com și să configurați un cont. De acolo veți crea un cont nou.

ghid-seo-optimizare-site

ghid-seo-optimizare-site

Accesați Adminul (pictograma roată) și faceți clic pentru a deschide noul tablou de bord
Faceți clic pe săgeata drop-down din caseta Vizualizare cont
Mergeți în partea de jos a meniului derulant și faceți clic pe Creați un cont nou
După ce faceți clic pe Creați un cont nou, veți obține o pagină de configurare. Completați numele site-ului dvs., adresa URL, nișa în care vă aflați, fusul orar și câteva casete de clic implicite, apoi dați clic pe Obțineți codul de urmărire.

Apoi, veți fi adus la un ecran cu codul dvs. de urmărire și ID-ul. În funcție de instalarea dvs. WordPress, puteți folosi un plugin pentru a instala codul / codul de urmărire sau puteți introduce codul direct în codul sursă al site-ului dvs. Odată ce codul este instalat, puteți trimite „trafic de testare” pe site-ul dvs. pentru a vă asigura că este încărcat corect și pentru a urmări vizitatorii. Analytics este gata de pornire!

Apoi, trebuie să configurați Google Search Console prin Instrumentele pentru webmasteri. Acest instrument vă va oferi mai multe informații despre modul în care vizitatorii vă găsesc site-ul, rata de clic pentru termeni de căutare specifici și numărul de clicuri pe care le obțin paginile și termenii.

Accesați www.google.com/webmasters/tools/home și configurați-vă contul. În continuare, va trebui să faceți clic pe butonul Adăugați o proprietate.

Plugin-urile noastre indispensabile recomandate

Yoast SEO

Yoast SEO este pluginul nostru preferat pentru optimizarea la fața locului a etichetelor de titlu și meta descrierilor, configurarea regulilor de indexare și crearea rapidă a modificărilor .HTACCESS dacă nu avem acces la fișier prin FTP. Cu ajutorul pluginului, puteți optimiza etichetele de titlu și descrierile de la o pagină la alta sau, dacă preferați, puteți utiliza setările avansate pentru a face modificări în bloc la toate paginile și postările simultan. De asemenea, cu Yoast puteți crea site-ul dvs. XML, pe care îl puteți încărca pe Google.

Antet / Subsoluri

Aceasta nu este o necesitate, mai ales atunci când utilizați teme StudioPress, dar pentru unele site-uri care au teme personalizate sau alți dezvoltatori de teme care nu includ o modalitate ușoară de a edita secțiunea principală a site-ului dvs., pluginul Headers and Footers vă ajută să adăugați coduri rapid fără a accesa fișiere prin FTP sau prin editor (care poate aduce propriile probleme). Acest lucru este util pentru adăugarea de coduri de urmărire precum Google Analytics sau alte fragmente de urmărire în secțiunea <head> a site-ului dvs.

Caching

Memorarea în cache permite ca site-ul dvs. să fie încărcat către un utilizator mult mai rapid decât fără capacități de cache. Viteza este o problemă importantă în lumea SEO și poate avea un efect asupra clasamentului dvs. Întregul punct al memorării în cache este ca paginile dvs. să aștepte static să se încarce (spre deosebire de încărcarea dinamică a paginii de fiecare dată când cineva o vizitează). Caching-ul accelerează încărcarea paginilor și reduce resursele utilizate pe serverul dvs. Linia de jos: Un plugin bun de memorie în cache va ajuta site-ul dvs. să se încarce mai repede. Unul dintre pluginurile de cache mai frecvente este W3TotalCache.

Formulare de contact

Nu contează cu adevărat care este scopul site-ului dvs. web – fie că este vorba despre o afacere locală, un blog sau un site de comerț electronic – veți avea nevoie de o modalitate prin care oamenii să vă contacteze. Puteți să vă trageți adresa de e-mail într-o pagină, dar ați invita spamul și nu este la fel de profesionist ca un formular de contact. Așadar, veți dori să utilizați un formular de contact pe o pagină Contactați-ne sau într-un widget din bara laterală sau oriunde altundeva doriți ca oamenii să vă contacteze. Unele dintre cele mai frecvente pluginuri pentru formularul de contact sunt Formularul de contact 7 și Formularele de gravitate. CF7 este gratuit și de bază și va facilita introducerea formularelor de contact pe orice pagină. Dacă doriți mai multe opțiuni de proiectare și integrări mai bune, Gravity Forms este un plugin bun, dar necesită achiziționarea unei licențe pentru activare.

Blochează spamul pentru comentarii

Aceasta nu este o necesitate în sine, ci mai degrabă o preferință personală. Urăsc într-adevăr spamul pentru comentarii. Mă înnebunește să mă conectez la un tablou de bord WordPress și să văd o grămadă de comentarii noi la postări, doar ca să-mi dau seama că sunt 99% spam. Akismet este pluginul standard pentru aceasta. Deși acest lucru este menit să blocheze spamul, unii vor trece. Dacă nu vă interesează discuțiile din paginile și postările dvs. de blog, puteți adăuga întotdeauna un plugin de Dezactivare comentarii.

Backup

Nimeni nu dorește ca site-ul să coboare sau să cadă. Cu toate acestea, se poate întâmpla din cauza celor mai inofensive lucruri, cum ar fi actualizarea unui plugin sau o temă care nu este compatibilă cu versiunea WordPress pe care o aveți pe site. Copiile de rezervă ale site-ului dvs. sunt esențiale pentru a vă asigura o soluție ușoară dacă vi se întâmplă acest lucru. În timp ce unele servicii oferă backup-uri regulate (cum ar fi găzduirea WPEngine pe care v-am recomandat-o mai devreme), un plugin de backup este următorul dvs. cel mai bun pariu. Ne place foarte mult Backup Buddy, un plugin de încredere și ușor de configurat.

www.star-marketing.ro/web-design-timisoara

Facebook Comments

Eveniment

Abuzurile PNL la Filipestii de Padure/Intimidari cu Politia Locala Filipestii de Padure pentru a stopa campania si distribuirea ziarului Incisiv de Prahova si/sau ale unor alte materiale de campanie

Publicat

pe

De

După modelul ,,nu mergeți în Grecia că e nasol, sunt cozi, etc…” (cu alte cuvinte mergeți să vă aruncați banii la hotelurile Murazilor – mai scump si mai prost, în opinia mea”, domnu’ Arafat recidivează în privința vacanțelor de iarnă: ,,Cei care își fac rezervări în străinătate riscă să își piardă banii”. Zău? Dar cei care fac rezervări în România, nu riscă? Adică dacă îmi fac rezervări la hotelu’ lui Murad și voi băgați lockdown pentru că sunteți incapabili să gestionați pandemia, nu îmi pierd banii? Domnu’ Arafat oare chiar nu știe că pe        site-urile de rezervări poți activa opțiunea de free-cancelation și cu 48 de ore înainte? Domnu’ Arafat nu știe că inclusiv pentru biletele de avion, poți plăti o mică (foarte mică) sumă raportată la prețul biletului, sub formă de asigurare, astfel încât să îți iei banii înapoi în caz de forță majoră (și nu vouchere pe care le aștepți a la long)? Mai spune domnu’ Arafat că ,,e foarte greu de spus acum cum va fi în decembrie și cum va evolua situația epidemiologică. Cel mai probabil deciziile vor fi discutate abia în noiembrie”? Abia în noiembrie??? Iarăși nu faceți nimic? Iarăși #nimicpentrupopulație și #specularea pandemiei? Oare de ce cancelarul austriac Sebastian Kurz nu îl ascultă pe domnul Arafat și nu așteaptă până în noiembrie? De ce Kurz a anunțat încă din 24 septembrie noile măsuri anti-coronavirus dinaintea sezonului de vacanțe (ski) din iarnă? De ce Kurz și austriecii a trimis un mesaj clar: ,,pentru toți fanii sporturilor de iarnă, mesajul este clar: bucarați-vă de ski, dar nu de apres-ski”, anunțând deja că ski-ul va fi deschis dar vor exista închideri după ora 22.00 a locațiilor publice în stațiuni de ski? Și că magazinele, restaurantele, centrele de wellness și spa vor fi deschise în continuare? De ce autoritățile locale din Ischgl spre exemplu au anunțat că sunt pregătiți cu măsurile de dezinfectare a instalațiilor, că oamenii în gondole vor fi obligați să poarte măști cât timp urcă? De ce ei au fost în stare să anunțe deja, în mod clar, că în restaurante/baruri se va consuma, doar la masă (și nu și în picioare), pentru a reduce aglomerația? Noi lăsăm pe noiembrie, la fel ca și școala? Oare de ce austriecii și alții nu și-au cumpărat un Arafat care să dea astfel de mesaje și să cumpere măști prin Unifarm, o Anisie care să pregătească anul școlar, un Cîțu care să aibă grijă de finanțele publice, un Bode care să meargă cu SPP-istul pe contrasensul în disprețul profund al românilor ai căror bani, inclusiv pentru infrastructură îi gestionează, astfel încât să scoată la licitație kilometri de autostradă la 30 de milioane de Euro pe kilometru, de 5 ori mai scump decât oriunde?, precizeaza analistul Radu Teodor Soviani. (Irinel I.).

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

Publicat

pe

De

Românii sunt așteptați la urne duminică să își voteze reprezentanții în administrațiile localităților în care locuiesc. Scrutinul a început la ora 7:00 și se încheie la ora 21. În contextul pandemiei de COVID-19, în cele 18.794 de secții de votare sunt dispuse măsuri speciale de protecție sanitară. GÂNDUL.RO va fi sursa ta principală de informații în ziua alegerilor locale! Peste 500 de știri de ultimă oră și peste 50 de live-uri din secțiile de votare te vor ține la curent, cu tot ce se întâmplă important în lupta pentru primăriile din București și cele mai mari 10 orașe din România.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00. Pe listele permanente și complementare sunt înscriși 18.295.485 de cetățeni cu drept de vot.

Încă de la primele ore ale dimineții politicienii de vârf s-au prezentat la urne și și-au exercitat dreptul de a vota la alegeri locale. Nu au lipsit simpatizanții, dar nici contestatarii care au vrut să-și facă vocea auzită în această duminică electorală. (Reportaj exclusiv Gândul.ro)

O situație bizară avem la Deveselu, unde pe lista candidaților la primărie a rămas și numele primarului Ion Aliman, decedat în urmă cu două săptămâni din cauza COVID-19. Localnicii nu se pot obișnui cu ideea că edilul care a condus comuna vreme de opt ani nu mai este, iar cel mai nostalgici îl și votează. Mulți alegători au recunoscut că au votat cu mortul pentru că a fost un primar bun și a făcut foarte multe lucruri pentru comunitate.

Totodată, Solicitarea MAI a votării după ora 21:00 pentru persoanele care aşteaptă în proximitatea secţiilor să îşi exercite dreptul de a alege a fost respinsă, duminică seara, de Biroul Electoral Central.

Alegătorii din întreaga țară mai au două ore la dispoziție pentru a-și vota preferatul la alegerile locale 2020. La ora 19.00, prezența la vot la nivel național este de 41,43%, în timp ce în București a ajuns la 31,81%.

Deputatul Ionel Palăr, candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Bacău, cere suspendarea votului și renumărarea buletinelor. Liberalul susține că „se încearcă fraudarea” alegerilor.

În timp ce președintele Klaus Iohannis a votat la București, Carmen Iohannis și-a exercitat dreptul de vot la Sibiu. Așa cum s-a întâmplat și în 2016, Prima Doamnă a venit singură la vot și nu a oferit declarații reprezentanților mass-media.

Conform ultimelor date EXIT POLL, mai exact cele de la ora 18.00, disputa pentru București este una deosebit de încrâncenată. GÂNDUL.RO care sunt procentele din acest moment în cursa pentru București. Lupta este strânsă și se dă între Gabriela Firea și Nicușor Dan, cu un ușor avantaj pentru actuala primăriță!

Prezența la vot la ora 18:00, cu trei ore înainte de încheierea votului, la nivel național, este de 38,16%, iar în București de 29,00%.

Prezența la vot la ora 17:00, cu patru ore până când se va finaliza procesul de votare, este de 34,52%, la nivel național, și și 26,24%, în Capitală.

Ministerul Afacerilor Interne solicită – printr-o notă adresată Biroului Electoral Central (BEC) – prelungirea votării după ora 21.00 în secţiile de votare unde procesul electoral a fost îngreunat din cauza măsurilor restrictive luate în contextul pandemiei de coronavirus.

53 de pacienţi din spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni şi Topliţa au depus cereri pentru a vota cu urna specială la alegerile de duminică.

Zeci de brașoveni au reclamat că nu pot vota, scrie presa locală, din cauza că proprietarul unui magazin-bar din Ormeniș ar fi ajuns în posesia mai multor cărți de identitate, „sechestrate” pentru cumpărături pe datorie,  și nu vrea să le restituie.

Presa internațională scrie despre alegerile locale din România ca fiind „un test al modului în care se vor desfășura următoarele alegeri generale din 6 decembrie pentru guvernul condus de minorități”.

Fostul manager al Spitalului de Oftalmologie București, Monica Pop, a lansat, duminică, un atac dur la adresa lui Vlad Voiculescu, liderul PLUS București, care deschide lista USR-PLUS la Consiliul General al Capitalei. Monica Pop a spus că Voiculescu „a făcut mult rău medicinii românești”.

Reprezentanții PNL Mehedinți au informat asupra mai multor tentative de fraudă electorală ale reprezentanților PSD. Astfel, candidatul PSD pe lista Consiliului Local al comunei Salcia s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins când a votat în locul unei persoane care solicitase urna mobilă.

O femeie s-a dat a fi drept jurnalist pentru a putea intra în secțiile de votare din localitatea Panciu, din Vrancea. Polițiștii au deschis deja un dosar penal și anchetează cazul.

Mohammad Murad, candidatul independent sprijinit de PSD la Primăria Mangalia, a fost prins de polițiști în timp ce dădea mită electorală oamenilor chiar în ziua votului.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat că, până în jurul orei 16:00 nu au fost înregistrate evenimente deosebite din punct de vedere medical la secțiile de vot din țară.

Mai mulți bărbați s-au bătut duminică în apropierea unei secții de votare  din județul Dolj. Conflictul, cel mai probabil generat de alegerile și de disputele electorale, s-a încheiat doar după sosirea polițiștilor.

Dan Barna, președintele USR, a transmis un mesaj video pe Facebook, după ce a votat la Sibiu, încurajându-i pe oameni să iasă la vot pentru a-și decide viitorul.

Aproape 40 de dosare penale pentru infracțiunea de mită electorală au fost întocmite de polițiști, la nivel național, în primele opt ore de la deschiderea urnelor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisarul șef Monica Dajbog. În același timp, s-au primit peste 300 de sesizări și s-au dat amenzi în valoare de aproape 40.000 de lei.

Candidatul susținut de PNL și USR PLUS la Primăria Generală a Capitalei, Nicușor Dan, spune că toate informațiile îi confirmă ideea că „o să avem în seara asta un final fericit dacă se menține ritmul de vot”.

Mureș, Alba și Cluj sunt județele unde s-au înregristrat cele mai multe voturi exprimate prin intermediul urnei mobile, conform datelor centralizate la ora 15:00. Primul județ este și singurul care a depășit pragul de 2.000 de alegători care au ales această modalitate de exprimare a dreptului constituțional.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, candidatul Partidului Social Democrat la alegerile locale 2020 pentru câștigarea unui nou mandat, a postat în mediul online un mesaj în care precizează că aceste alegeri trebuie să reprezinte un semnal pentru oameni, pentru o construcție politică viabilă și pentru o calitate mai bună a vieții.

Prezența la vot la ora 16:00 a trecut de 30%. Potrivit datelor centralizate la nivel național se înregistrează o participare de 30,94%. În București, au votat până acum 23,74% dintre votanți.

Sociologul Gelu Duminică a afirmat că ceea ce se întâmplă la alegerile locale, actualmente, este absolut previzibil și că sondajele care anunțau prezența de peste 50% erau prea optimiste.

Andreea Esca s-a prezentant duminică la vot, la o secție de votare din centrul Capitalei, acolo unde are și locuința. Celebra știristă a venit la vot cu fiica ei, Alexia, care a votat pentru prima dată la alegerile locale

Partidul Social Democrat îl acuză pe un membru al Consiliului Național al Audiovizualului, Alexandru Kocsis, că face propagandă politică pe Facebook  în ziua votului prin reclamele de pe Facebook.

Candidat din partea PNL la Primăria Sectorului 6, Ciprian Ciucu acuză că este victima unui atac informatic, declanșat chiar în zi de vot! Ciucu scrie pe Facebook că „cineva” folosește soft special pentru a-i bloca telefonul mobil, astfel încât să nu poată comunica în niciun fel cu echipa de campanie.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a fost duminică la vot, dar s-a ales cu o serie de critici și claxoane. Anisie a declarat că a votat pentru „un nou București”, iar în timpul interviului acordat jurnaliștilor după vot, o alegătoare supărată a criticat-o dur pe Anisie.

Accesul în secția de votare a candidatului PNL la Primăria Buzău, medicul Adrian Zoican, a fost restricționat din cauza unei erori a termometrului cu care era măsurată temperatura alegătorilor.

Primarul PNL din comuna Șeica Mare, județul Sibiu, a fost filmat în timp ce le arăta alegătorilor cum trebuie să voteze, „ca să iasă bine, să nu fie rău”!

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan îi îndeamnă pe români să păstreze ritmul cu privire la prezența la vot. Liderul PNL este optimist și spune că, la sfârșitul zilei de duminică, 27 septembrie 2020, va fi o „seară mare”, atât pentru PNL și aliații lor, cât și pentru cetățeni.

Reprezentanţi ai misiunilor diplomatice în România, ȋnsoţiţi de reprezentanţi din cadrul AEP, vizitează mai multe secţii de votare din Bucureşti, în diverse momente ale zilei, inclusiv la deschiderea şi închiderea votării, anunţă Autoritatea Electorală Permanentă.

Un primar PSD a fost ridicat de polițiști chiar din fața secției de votare, din localitatea dâmbovițeană Răzvad, și dus la sediul Poliției pentru a fi audiat.

Potrivit datelor exit poll, lupta pentru Capitală este una strânsă. S-ar putea să existe surprize mari la primăriile de sector, iar la Primăria Capitalei nu poate fi dat un verdict clar pentru că la ora 15:00, conform datelor exit-poll, Gabriela Firea și Nicușor Dan au strâns câte 40%.

Prezența la vot la ora 15:00 era, la nivel național, de 27,62% . Procentul era de 21,37% în Capitală.

Capitala se află pe locul trei în clasamentul național privind numărul de votanți pe liste suplimentare, conform datelor Biroului Electoral Central de la ora 14:00, plasându-se după județele Dolj și Mehedinți.

După ce și-a exercitat dreptul la vot, Elena Udrea a postat un scurt mesaj pe pagina sa de socializare și a ținut să precizeze că a dat votul „pe vechi”, declarându-se sătulă de sintagma – împământenită de 30 de ani – „să votăm noul”.

Mai mulți pacienți care se află în spitalele bucureștene au ales să ceară urna mobilă pentru exercitarea dreptului democratic. Impresionant este că inclusiv un pacient de la Terapie Intensivă a votat prin intermediul urnei mobile, la Spitalul Gerota.

Un caz ciudat a fost dezvăluit la Craiova, unde un bărbat, care a venit să voteze la alegerile locale 2020, a plecat acasă cu buletinul…altei persoane!

Două femei s-au bătut în fața unei secții de votare din Caras-Șeverin dintr-un motiv halucinant. Una dintre protagonistele incidentului ar fi soția candidatului PNL la Primăria din Zorlentu Mare.

Ulise Toader, candidatul PPU (social-liberal) la Primăria Sectorului 3, a declarat că a votat pentru a dispărea hoția și speră să aibă ocazia să demonstreze de ce este capabil.

Miron Mitrea a mers duminică la vot și precizează că se observă un interes mare al alegătorilor, în pofida riscurilor induse de noul coronavirus și, în general, regulile de protecție sunt respectate.

Europarlamentarul Dacian Cioloș a votat acasă la alegerile locale 2020, la Zalău. Fostul premier a venit la vot alături de soția lui, cu candidatul Alianței USR-PLUS, la Primăria Zalău, Florin Iordache. „Toate condiţiile sunt create pentru un vot în siguranţă din punct de vedere sanitar, oamenii din secţie sunt foarte bine instruiţi. Am toată încrederea şi sper că toţi cetăţenii să aibă încredere şi să vină la vot”, a spus Cioloș.

Simona Spătaru, candidatul USR-PLUS pentru funcția de primar al Sectorului 4, a declarat duminică, după ieșirea de la urne, că a votat pentru „o primărie deschisă oamenilor”.

Doi tineri, soț și soție, originari din Sălaj, care trăiesc de foarte mulți ani în Franța, au venit cu mașina de la Paris, o distanță de 1.900 de kilometri, pentru a vota la alegerile locale, în Zalău.

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore după ce, sâmbătă, pe numele său a fost depus un denunț la Poliția orașului Măgurele în legătură cu faptul că ar fi oferit suma de 200 de lei celor care erau de acord să voteze pentru un anume candidat, susținut de acesta.

Autoritățile locale din Municipiul Galați au fost nevoite să înființeze patru secții de votare în care ar urma să voteze peste 8.500 de persoane din Republica Moldova. Alegătorii, cu dublă cetățenie, au fost luați în spațiu de un bărbat care deține două locuințe.

Adrian Moraru, candidatul PNL la Sectorul 3, susținut de Alianța USR-PLUS, este acuzat că s-ar fi băgat în fața oamenilor la secția de votare. La rând aștepta, printre alții, și ministrul Muncii, Violeta Alexandru, în același timp președinte PNL București.

Un alegător din judeţul Constanţa a fost amendat, duminică, de poliţişti, după ce şi-a fotografiat buletinul de vot.

PSD a depus o plângere penală împotriva premierului Ludovic Orban, dar și împotriva consilierului de stat Virgil Guran. Social-democrații susțin că Orban și Guran au continuat campania electorală și sâmbătă, cu toate că legea interzicea asta.

La o secție de votare din Piatra Neamț există suspiciunea că s-ar fi dat buletine de vot de același fel în loc să se dea patru buletine diferite fiecărui alegător.

Prezența la vot la ora 13:00, la nivel național, se apropie de pragul de 20%. Până acum, au votat 19,78% dintre alegători. În București, și-au exprimat opțiunile 15,33% dintre votanți. Pentru prima oară, Teleorman (26,74%) nu mai este cel mai activ județ la urne, fiind detronat de Olt (26,75%).

Prezența la vot în pandemie este foarte aproape de cea înregistrată acum patru ani. Bucureștenii s-au mobilizat chiar mai bine.

Stelian Ion, candidatul USR-PLUS pentru Primăria Constanța, a declarat duminică, după ce a ieșit din secția de votare, că a votat pentru a le da o șansă tinerilor să nu mai plece din țară.

Unde votează fostul președintele al României Ion Iliescu? Președintele de onoare al PSD, acum în vârstă de 90 de ani, nu a mai fost văzut în public de foarte mult timp, iar la ultimele alegeri, fostul șef al statului a solicitat urna mobilă pentru a vota la domiciliu.

Ionel Dancă, purtător de cuvânt al PNL și șeful Cancelariei prim-ministrului, a declarat că a votat „pentru a scăpa de mizeria primarilor şi baronilor care au ţinut mulţi ani în sărăcie multe localităţi şi regiuni din ţară”.

PSD a sesizat poliţia cu privire la afirmațiile făcute de candidatul PNL și USR-PLUS pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, la adresa Primarului General în funcție, Gabriela Firea la ieșirea de la urne. Social-democrații consideră că legislația electorală a fost încălcată, acuzându-l pe Nicușor Dan că a continuat propagandă electorală după încheierea campaniei și cere sancționarea candidatului PNL si USR-PLUS.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, după ce a votat,l a o secție de votare amenajată la Şcoala Profesională Specială „Sf.Ecaterina” Huşi, că „ziua de astăzi este o zi a schimbării” și a votat pentru „schimbare, pentru altă mentalitate”. Ministrul a apreciat modul în care sunt respectate normele de protecție sanitară. „La secţia de vot am văzut că se respectă aceste reguli şi m-am bucurat că suntem la unison parteneri într-un moment greu. Acest parteneriat trebuie să rămână pe tot parcursul, pentru a reuşi să gestionăm sezonul rece, un sezon în care ne aşteptăm şi la alte patologii. Eu cred că fiecare în parte şi cu toţii împreună putem trece peste acest moment greu. Rămâne doar să respectăm regulile” a mai spus Nelu Tătaru.

Președintele USR, Dan Barna, a votat în orașul Sibiu pentru alegerile locale. Barna a declarat că procesul de vot este unul sigur, fără riscuri majore în ceea ce privește epidemia de coronavirus.

Aproape 100 de sesizări privind posibile fraude. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a afirmat, în declarația de presă de la ora 12:00, că până la acea oră procesul electoral s-a desfășurat fără producerea unor incidente deosebite de ordine publică.

„Au fost înregistrate 96 de sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. Toate sesizările sunt verificate cu promptitudine. Până acum, un sfert dintre semnalări nu s-au confirmat, iar 48 sunt în curs de verificare. Au fost constatate 16 fapte contravenționale pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 8.700 de lei şi 4 avertismente scrise. S-au primit sesizări cu privire la 9 infracțiuni, pentru care sunt cercetate 5 persoane”, a spus Dajbog.

Potritivit purtătorului de cuvând al MAI, cele mai multe sesizări au fost despre continuarea propagandei electorale, turism electoral, fotografierea sau filmarea buletinului de vot de către alegători în timpul exercitării dreptului de vot, coruperea alegătorilor, vot multiplu, sfătuirea alegătorilor la sediul secțiilor de votare sau în perimetrul de 500m să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral.

Prezența la vot, la ora 12:00, este de 15,62%, iar în București de 12,09%. Teleorman rămâne județul cu cea mai ridicată rată de participare la vot: 21,99%. Olt, Mehedinți, Giurgiu și Călărași au trecut, de asemenea, peste pragul de 20%.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, președintele PNL Mehedinți, a votat în Drobeta Turnu Severin și i-a îndemnat pe locuitorii județului să își exprime dreptul constituțional în număr cât mai mare, pentru o democrație reprezentativă.

Zece persoane dintr-o localitate gorjeană sunt cercetate penal de polițiști  după ce ar fi introdus în urne câte două buletine de vot.

Poliția din Vrancea a fost sesizată dumincă cu privire la faptul că la secția de votare ștampilele aveau urme de tuș după desigilere, existând suspiciunea că acestea ar fi fost folosite înainte.

Costel Alexe, lider al PNL Iaşi şi candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean, a declarat că „astăzi avem o şansă istorică” pentru a dezvolta atât municipiul reşedinţă, cât şi întregul judeţ.

Polițiștii din Olt au deschis un dosar penal pentru fraudă la vot, după ce un bărbat de 28 de ani din comuna Colonești ar fi votat cu actul de identitate al concubinei sale.

Victor Ponta, președintele Pro România, a mers la secția de la  Școala Gimnazială „Maria Rosetti” pentru a-și exprima dreptul de vot. „Eu, ca de fiecare dată în ultimul timp, nu am votat împotriva cuiva, ci am votat pro ceva”, a spus Victor Ponta.

Au venit la urne pentru a vota și Gabriel Mutu, la Liceul Petru Poni, și Daniel Băluță, la Colegiul Național Octav Oncescu. Primarul sectorului 6 al Capitalei, Gabriel Mutu, îi îndeamnă pe bucureșteni să iasă la vot „în acestă zi superbă de toamnă”.

Daniel Băluță, actualul primar al Sectorului 4 și candidatul PSD pentru un nou mandat, a votat – duminică – pentru alegrile locale, la Colegiul Național Octav Onicescu, din Sectorul 4. Edilul, care a venit însoțit de soție, i-a îndemnat și pe locuitorii acestui sector să meargă să voteze.

Prezența la vot ora 11.00: 11,46 % dintre alegători au votat în primele patru ore la nivel național. În București, prezența la urne este de 8,90%. Județul Teleorman se menține pe primul loc privind procentul de alegători care și-au exercitat dreptul de vot și se apropie de 17%.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, după ce a ieșit de la urne, că a votat pentru continuitate. Totodată, liderul UDMR i-a îndemnat pe cetățeni să meargă la vot, cu respectarea regulilor sanitare, pentru a le conferi legitimitate aleșilor locali.

Robert Negoiță, candidat din partea Alianței București 2020 pentru un nou mandat de primar al Sectorului 3, a votat duminică, iar la ieșirea de la vot, Negoiță a făcut apel la cetățeni să meargă să-și exercite dreptul constituțional. „Venim la vot pentru că ne pasă, venim la vot pentru că suntem responasibli”, a spus Negoiță.

Prefectul județului Neamț, George Lazăr, a sesizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi Biroul Electoral Judeţean Neamţ că un alegător a primit, la o secţie de vot din oraşul Bicaz, buletinul de vot deja ştampilat  în dreptul candidatului PSD la preşedinţia Consiliului Judeţean.

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a mers duminică la vot și îi roagă pe locuitorii Capitalei să meargă la urne, menționând că are încredere că „se poate altfel, se poate mult mai transparent, se poate civilizat, se poate să ne facă plăcere să trăim în acest oraş”.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a postat duminică pe Facebook un mesaj în care susține că tinerii din București nu își doresc „câinii nimănui”  în Primăria Municipiului București.

Neculai Onțanu, fostul primar al Sectorului 2 al Capitalei, a votat duminică la Școala Gimnazială Maica Domnului din București. „Am votat pentru o administrație mai aproape de nevoile oamenilor, mai sensibilă la problemele locuitorilor Sectorului 2”, a declarat Onțanu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, după ce și-a exprimat dreptul la vot, că „perioada umilinţei faţă de medici, profesori, copii, părinţi şi bunici ia sfârşit, astăzi, în România”. „Sunt ferm convins că şi bucureştenii astăzi vor alege continuitatea şi vor alege oamenii care le-au fost alături în această perioadă dificilă şi vor vota oamenii care au realizări şi care nu fac promisiuni”, a spus liderul social-democrat.

Traian Băsescu, candidatul PMP la funcția de Primar General al Capitalei, a mers a secția de votare și i-a îndemnat pe bucureșteni să dea un vot util pentru ei, nu pentru partide. „Am votat! Cred că bucureștenii vor reuși să dea vot util pentru ei. Deocamdată, televiziunile i-au sfătuit să dea un vot util pentru partide. Eu îi sfătuiesc să dea vot util pentru ei, să-l aleagă pe cel care poate schimba lucrurile în București”, a declarat Traian Băsescu, la ieșirea de la vot.

Prezența la vot ora 10:00: 7,70% din alăgători au votat, la nivel național. În București, 6,10% dintre cetățeni și-au exprimat dreptul constituțional.

Update 9:40. Președintele Klaus Iohannis a votat, în Capitală. Președinte a făcut un apel la cetățeni pentru a se prezenta la vot. „Este o zi foarte importantă. Astăzi ne alegem primarii, consilierii locali, conducerile județelor. Întotdeauna când sunt alegeri, este foarte important să mergem la vot. Să nu lăsăm pe alțîi să decidă în locul nostru. Este foarte important să ne uităm bine la candidați și să ii alegem pe cei care pot face ceva, pentru că de ei depinde cum arată școală, cum funcționează un spital, dacă traficul este dirijat așa cum trebuie”, a declarat șeful statului, la ieșirea din secția de votare.

Vicepremierul Raluca Turcan (PNL) și-a exprimat duminică dimineața votul în cadrul alegerilor locale, la Sibiu și i-a îndeamnat pe români să meargă la urne și să înțeleagă că nu toți candidații sunt la fel.

Primarul Sectorului 5, Daniel Florea, care candidează pentru un nou mandat, a votat „pentru cel mai sigur, cel mai sănătos, cel mai curat, cel mai educat şi cel mai digitalizat sector din Bucureşti”, așa cum a spus el, la ieșirea de la urne.

Eugen Tomac, președintele PMP, speră ca democrația din România să nu mai aibă de suferit și îi îndeamnă pe români să vină la vot, așa cum a făcut și el. Politicianul a mai precizat că a votat pentru oamenii politici cu idealuri.

Prezența la vot la ora 9:15. 918.360 de români și-au exprimat dreptul la vot până la ora 9:00, la nivel național, respectiv 4,96% din alegători. Sunt 851.110 de votanți pe liste permanente si complementare, 57.591 pe listele suplimentare, 211 de votați cu urna mobilă.

Ioana Constantin, candidatul PMP pentru Primăria Sectorului 1, a mers duminică dimineața la vot și i-a îndemnat pe locuitorii sectorului să facă la fel, adăugând că își dorește ca Sectorul 1 „să redevină Capitala Capitalei”.

Update ora 9:00. Nicușor Dan, candidatul comun al PNL și Alianței USR PLUS la funcția de Primar General al Capitalei a mers la vot la Scoala Gimnazială 279 din București, împreună cu soția și fetița. El i-a invitat pe bucureșteni la vot, „încă de dimineață, pentru că sunt condiții speciale, votul este mai lent”.

Premierul Ludovic Orban a votat la școala din Dobroiești, Ilfov. „Cunoașteți foarte bine întreg conceptul nostru de campanie: dezvoltarea comunităților locale, prin investiții, crearea de locuri de muncă, prin dezvoltarea infastructurii, prin creșterea calității serviciilor, și până la urmă, pentru creșterea nivelului de civilizație, pentru asta am votat. Pentru oamenii care îmi garantează că pot îmbunătăți viață oamnilor din comunități prin proiecte de dezvoltare ale comunității locale”, a declarat Ludovic Orban.

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, candidatul PSD la Primăria Sectorului 3,  a declarat că a votat „în primul rând, pentru continuarea proiectelor la nivelul Capitalei”.

Alegeri locale Timișoara. Pe primul loc, conform primului Exit Poll, este Nicolae Robu, candidatul PNL, care ar urma să obțină 41% din voturile cetățenilor din Timișoara.

Alegeri locale Craiova. Pe primul loc, conform primului Exit Poll, este Lia Olguța Vasilescu, candidatul PSD, care ar urma să obțină 49% din voturile cetățenilor din Craiova.

Candidatul ALDE pentru funcția de primar general al Capitalei, Călin Popescu Tăriceanu, a votat duminică dimineață, în jurul orei 08:00, la Clubul Seniorilor „Mihai Eminescu” din Calea Plevnei.La ieșirea de la urne, Tăriceanu a declarat că votul pe care l-a dat duminică a fost unul pentru consolidarea democrației și a adăugat că bucureștenii au simțit frustrare ca urmare a lipsei dezbaterilor electorale între candidații de la Primăria Capitalei.

Alegeri locale Constanța. Pe primul loc, conform primului Exit Poll, este Vergil Chițac, candidatul PNL, care, potrivit IRSOP, candidatul PNL, ar urma să obțină 39.3% din voturile cetățenilor din Constanța.

Alegeri locale Iași. Pe primul loc, conform primului Exit Poll, este Mihai Chirică, candidatul PNL, care ar urma să obțină 52% din voturile cetățenilor din Iași.

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur ,a votat, duminică dimineaţa, la Secţia de votare nr. 2 amenajată la Liceul de Artă „Ştefan Luchian” din localitate. Edilul a votat primul la secţia la care este arondat, pentru a verifica modul în care sunt pregătiţi membrii birourilor electorale.

Alegeri locale Cluj. Pe primul loc, conform primului Exit Poll, este plasat Emil Boc, candidatul PNL, care ar urma să obțină 51.52% din voturile cetățenilor din Cluj-Napoca.

Alegeri locale București. Pe primul loc, conform primului Exit Poll, este Gabriela Firea, actualul edil, candidatul PSD, care ar urma să obțină 42% din voturile cetățenilor din București.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a fost primul alegător care a votat la secţia amenajată la Colegiul Tehnic Mecanic Griviţa. „Am votat cu gândul la toţi copiii din Bucureşti, la toţi tinerii, la toţi adulţii şi la bunicii noştri”, a spus ea.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00. După prima jumătate de oră de la deschiderea urnelor, prezența la vot era de peste 1,4%.

Cine poate vota la alegerile din 27 septembrie

La aceste alegeri pot vota cetăţenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor.

Potrivit AEP, numărul total de cetățeni cu drept de vot înscriși în Registrul electoral la data de 25 august 2020 este de 19.004.986, dintre care 18.270.004 au domiciliul sau reședința în țară, iar 734.982 au domiciliul în străinătate și sunt posesori de pașaport CRDS.

La numărul valabil în 25 august se adaugă persoanele care împlinesc 18 ani până duminică inclusiv, respectiv 21.165.

Nu pot vota persoanele puse sub interdicție sau cărora le-a fost interzisă exercitarea dreptului de a alege prin hotărâre judecătorească definitivă.

La alegerile de duminică mai pot vota cetățenii statelor membre ale Uniunii Europene, altele decât România, care au domiciliul sau reşedinţa în țara noastră.

Dreptul de vot se exercită numai în comuna, orașul, municipiul sau subdiviziunea administrativ-teritorială a municipiului în care alegătorul își are domiciliul sau reședința.

Alegătorii votează numai la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reședință.

Cetățenii români pot vota în baza unuia dintre următoarele acte:  cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic. Elevii din şcolile militare pot vota în baza carnetului de serviciu militar.

Cetățenii Uniunii Europene pot vota în baza oricărui document valabil care le atestă identitatea. Cetățenii Regatului Unit al Marii Britanii nu pot vota la acest scrutin.

Condiții pentru urna mobilă

Alegătorii care nu își pot ajunge la secțiile de votare la alegerile din 27 septembrie din cauză de boală sau invaliditate, dacă sunt internați în spitale, cămine pentru persoane vârstnice ori alte aşezăminte sociale, publice sau private, precum și persoanele private de libertate care nu și-au pierdut drepturile electorale pot vota prin intermediul urnei speciale, dacă responsabilii biroului electoral de circumscripție apreciază, din documentele anexate cererii, că aceste persoane nu se pot deplasa.

Cetățenii cu drept de vot care nu se pot deplasa la secția la care sunt arondați din cauză de boală sau de invaliditate au putu depune cereri pentru deplasarea urnei speciale, cu o zi înaintea zilei scrutinului, cereri la care trebuie să anexeze orice acte medicale sau alte acte oficiale, din care să să se poată stabili lipsa posibilității de autodeplasare a alegătorului, nefiind necesar ca acestea să cuprindă în mod expres sintagma „persoană netransportabilă”. Mențiunea este inclusă în Hotărârea Biroului Electoral Central privind aplicarea unitară a unor prevederi legale în materia exercitării dreptului de vot la alegerile pentru autoritățile administrației publice locale, datată luni, 7 septembrie.

Potrivit CNAS, persoana aflată în izolare sau carantină poate atașa la cererea de solicitare a urnei speciale o copie a avizului DSP de carantinare sau izolare , document care se eliberează cu titlu gratuit și atestă faptul că persoana solicitantă nu se poate deplasa la secția de votare pentru a-și exercita dreptul la vot. Cererile pot fi depuse după termenul precizat, în situația în care boala sau invaliditatea survin ulterior.

Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, echipa care se va deplasa la solicitările pentru urna specială, care va avea echipament, mască, mănuși, dezinfectant, va merge întâi la cei care au solicitat urna mobilă care au o patologie non-COVID. Urmează secundar cei care se află în carantină, apoi cei care se află în izolare, pentru patologie COVID.

Câte secții sunt organizate și ce măsuri de ordine publică anunțate

Pentru alegerile de duminică sunt organizate 18.794 de secții de votare.

Fiecare județ din țară va dispune duminică, 27 septembrie, de o forță de intervenție rapidă, în caz de nevoie, în ziua alegerilor locale, a anunțat ministrul Marcel Vela.

Pentru ziua alegerilor, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 43.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și lucrători de la alte structuri. Dintre aceștia, 20.243 vor fi responsabili cu menținerea ordinii publice la cele 18.794 de secții de votare. MAI a anunțat că în ziua votului vor fi organizate filtre rutiere în întreaga țară pentru a preveni așa-zisul turism electoral

Măsurile de protecție sanitară

Măsurile de protecție sanitară în ziua alegerilor locale, 27 septembrie, au fost reglementate prin ordinul comun semnat de Ministrul Afacerilor Interne și ministrul Sănătății și avizat de președintele Autorității Electorale Permanente.

Conform regulilor de protecție sanitară, se vor stabili circuite separate de intrare şi de ieşire în sediul secţiei de votare şi în localul de vot, dacă spațiile destinate secțiilor de vot permit acest lucru.

Accesul în localul de vot se va face eşalonat, astfel încât în sala unde se votează să nu fie prezenţi, în acelaşi timp, mai mult de 5 alegători şi să se respecte distanţarea de minimum 1 metru între persoane.

Preşedintele biroului electoral al secţiei de votare sau locţiitorul acestuia, după caz, se va asigura că numărul total al persoanelor care sunt prezente în acelaşi timp în localul de vot, exceptând alegătorii, nu va fi mai mare de 15.

Alegătorii sunt obligaţi să îşi dezinfecteze mâinile la intrarea în sediul secţiei de votare şi localul de vot, dar și la ieșire. În fiecare secție vor fi puse la dispoziție flacoane cu dezinfectant.

De asemenea, la intrarea în secție, alegătorilor li se va măsura temperatura.

În cazul în care un alegător este febril sau prezintă simptome respiratorii evidente se va organiza accesul prioritizat al acestuia în localul de vot și se vor lua măsuri pentru ca acesta să petreacă cât mai puțin timp în interiorul secției. După finalizarea procedurilor de votare, alegătorul va fi condus în afara sediului secției de votare, iar cabina de vot va fi dezinfectată.

Toți participanții la procesul electoral trebuie să poarte masca de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot.

În interiorul secției de vot, se va evita contactul fizic cu membrii biroului electoral și cu operatorul de calculator.

Pentru preluarea datelor de identificare în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal, alegătorul va fi instruit cu privire la modul de poziționare a actului de identitate sau a documentului de identitate în suportul terminalului informatic.

Dacă acest lucru nu este posibil, această procedură va fi realizată de operatorul de calculator, care ulterior își va dezinfecta mâinile.

În vederea identificării, alegătorul își va îndepărta masca pentru scurt timp, păstrând o distanță de minimum un metru și jumătate față de operatorul de calculator.

Buletinele de vot, ştampila cu menţiunea „VOTAT“ şi pixurile ce vor fi utilizate de către alegători pentru semnare în lista electorală trebuie dispuse astfel încât alegătorul să le poată prelua singur, fără a avea contact direct cu membrii biroului electoral al secţiei de votare.

După exercitarea dreptului de vot, alegătorul își va aplica singur, la indicația și sub supravegherea membrilor biroului electoral al secţiei de votare, timbrul autocolant ori ştampila cu menţiunea „VOTAT”, după caz, pe actul de identitate sau pe documentul de identitate.

Regulile de protecție sanitară trebuie respectate și în cazul exercitării dreptului la vot prin intermediul urnei speciale.

Persoanele care nu respectă măsurile de protecție sanitară stabilite pentru ziua votului pot primi amendă cuprinsă între 500 și 2.500 lei.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Publicat

pe

De

La alegerile din 2016, Gabriela Firea (PSD) a câştigat Primăria Capitalei cu 246.553 voturi- 42,97% din voturi-, potrivit rezultatelor finale anunţate de BEC, Nicuşor Dan (USB) s-a clasat pe poziţia a doua cu 175.119 voturi, 30,52 %, Cătălin Predoiu (PNL) a obţinut 64.186 votuei, 11,18 %,  iar Robert Turcescu (PMP) – 6,46 %.  La Sectorul 1, Dan Tudorache a obţinut 23.220 voturi, faţă de Clotilde Armand 21.504 voturi

Gabriela Firea, preferata bucuresenilor și în 2012

Gabriela Firea a obţinut aproape jumătate din numărul de voturi primite de câştigătorul alegerilor pentru Bucureşti din 2012, Sorin Oprescu (susţinut de USL), care obţinuse 430.512 voturi,  în condiţiile unui singur tur de scrutin.

Rezultatele scrutinului electoral din 2016 pe sectoare. Dan Tudorache, 23.220 voturi, faţă de Clotilde Armand 21.504 voturi

La sectorul 1 Dan Tudorache a obtinut 31,07%, Clotilde Armand (USB) – 28,78%, Alexandru Nazare (PNL) – 19,58%. Dan Tudorache (PSD) a obţinut 23.220 voturi, faţă de Clotilde Armand (USB) 21.504 voturi.

La sectorul 2, Mihai Toader (PSD) a câștigat cu 32,83%, Dan Cristian Popescu (PNL) – 23,08%, Antoaneta Bugner (USB) -16,02%. Mihai Toader (PSD) a obţinut 33.527 voturi, faţă de Dan Cristian Popescu (PNL) 23.562 voturi.

La Sectorul 3 ierarhia este următoarea: Robert Negoiţă (PSD) – 60,26%, Roxana Wring (USB) – 16,99%, Cristina Pocora (PNL) – 9,41%. Robert Negoiţă are 74.645 voturi, faţă de Roxana Wring (USB) 21.041 voturi.

În sectorul 4, PSD este câştigător prin Daniel Băluţă (PSD) – 38,94%, urmat de Răzvan Sava (PNL) – 21,99%, iar pe locul trei Dumitru Dobrev (USB) – 17,91%. Daniel Băluţă (PSD) a câştigat cu 33.606 voturi, faţă de Răzvan Sava (PNL) 18.979 voturi.

La Sectorul 5, ierarhia este: Daniel Florea (PSD) – 36,6%, Ovidiu Raeţchi (PNL) – 26,3%, Marian Vanghelie (PDS) – 20,83%. Daniel Florea (PSD) a obţinut 26.763 voturi, faţă de Ovidiu Raeţchi (PNL) 19.232 voturi.

La Sectorul 6: Gabriel Mutu (PSD) – 36,92%, Mihai Daneş (USB) – 20,79%, Ştefan Florescu (independent)- 15,91%. Gabriel Mutu (PSD) a câştigat cu 39.834, faţă de Mihail Daneş (USB) 22.430 voturi.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Mureș

Eveniment9 ore inainte

Abuzurile PNL la Filipestii de Padure/Intimidari cu Politia Locala Filipestii de Padure pentru a stopa campania si distribuirea ziarului Incisiv de Prahova si/sau ale unor alte materiale de campanie

După modelul ,,nu mergeți în Grecia că e nasol, sunt cozi, etc…” (cu alte cuvinte mergeți să vă aruncați banii...

Eveniment2 zile inainte

COMUNICAT/APEL AL PARTIDEI ROMILOR PRO-EUROPA SUCURSALA PRAHOVA: VOTATI BOGDAN TOADER LA CONSILIUL JUDETEAN PRAHOVA, VOTATI CANDIDATII PSD

Românii sunt așteptați la urne duminică să își voteze reprezentanții în administrațiile localităților în care locuiesc. Scrutinul a început la...

Eveniment3 zile inainte

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

La alegerile din 2016, Gabriela Firea (PSD) a câştigat Primăria Capitalei cu 246.553 voturi- 42,97% din voturi-, potrivit rezultatelor finale...

Eveniment4 zile inainte

Soc!Alegerile locale din Prahova monitorizate de un serviciu secret, prin toate metodele si mijloacele/Informatii de mituire a alegatorilor in favoarea unui partid politic local

Informatii de ultima ora intrate in posesia redactiei Incisiv de Prahova releva ca, in zilele de vineri, 25, sâmbătă, 26,...

Eveniment5 zile inainte

Iulian Dumitrescu fuge de confruntarea cu Bogdan Toader

Invitația la dezbaterea electorală dintre Bogdan Toader și Iulian Dumitrescu, lansată de jurnalistul Marius Visarion, a fost acceptată cu promptitudine...

Eveniment6 zile inainte

Model de administratie liberala/GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI/(III)/Provocare publica privitor la acest subiect

Avand in vedere reactiile cu privire la serialul dezvaluirilor noastre „Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII...

EvenimentO săptămână inainte

Bogdan Novac, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac – OFERTA politica pentru brezeni

Stimati cititori, va prezentam, mai jos, oferta politica a candidatului avocat, fiul fostului demnitar comunist Aurel Novac, fost ministru al...

pariuri fotbal pariuri fotbal
SocialO săptămână inainte

Optiuni nelimitate de pariuri fotbal la una dintre cele mai bune agentii din Romania!

Ce reprezinta numarul 87 pentru un microbist? In primul rand, anul in care FC Porto a produs surpriza si a...

EvenimentO săptămână inainte

Model de administratie liberala/UN BREZEAN PENTRU BREZENI/VECHIUL SI NOUL CANDIDAT NAE NICOLAE FEREASTRAERU – PRIMARUL CARE A VANDUT CRUCEA BREZENILOR, dand-o, printr-o suveica, in propietate private

Dupa ce am prezentat si dezvaluit in exclusivitate modelele de administratie liberala propuse de PNL Prahova – “Tragi-comedia din „statul...

bula-lui-bichat bula-lui-bichat
EvenimentO săptămână inainte

Ce este Bula lui Bichat?

Bula lui Bichat, a fost numită așa după fiziologul francez care a descris-o în detaliu, și sunt acumulări dense de...

EvenimentO săptămână inainte

Votează Bogdan Toader- Președintele Consiliului Județean Prahova! Poziția 4 pe buletinul de vot!Votează Alianța pentru Prahova!

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Eveniment2 săptămâni inainte

Model de administratie liberala- Filipestii de Padure – Prahova/Falsuri, abuzuri, delapidari, distractii la mare si nu numai, totul pe banii publici/Clanul Sportivilor (I)

Cu toate ca”Regina” PNL Prahova „plange” si asta o face de obicei atunci cand eclozeaza mai multe si apare lupta...

Știri din județ2 săptămâni inainte

#Reset Plastic!

Pentru a proteja mediul înconjurător, Kaufland România a introdus în premieră în magazine un sistem nou de colectare a recipientelor...

Eveniment2 săptămâni inainte

UPDATE/Haosul dintr-o institutie publica din subordinea primarului liberal Adrian Dobre, un primar garantat de Andrei Volosevici/Adrian Vaida este trimis la deschiderea anului scolar de către șeful Poliției Municipale, Manea Cristian, chiar daca gardianul public a fost in contact cu persoane depistate cu Covid!

(Preluare Inpolitics): Fostul primar pedelist al sectorului 3, Liviu Negoiță, vicepreședinte de partid de guvernămînt și desemnat inclusiv premier la...

Eveniment2 săptămâni inainte

Model de administratie liberala/UN NOU INCENDIU, IERI SEARA, LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR (II)

Incendiu la Ecomaster Service, din nou, si seara trecuta. Deci, temerile cetatenilor din comuna Aricestii Rahtivani sunt din ce in...

Eveniment2 săptămâni inainte

Model de administratie liberala/INCENDIU LA GROAPA DE GUNOI DIN ARICESTII RAHTIVANI, la firma unde candidatul PNL la Primaria ARICESTII RAHTIVANI – Mihai Viorica – este agent IMOBILIAR

La data de 09.09.2020, Incisiv de Prahova a publicat articolul: “Model de administratie liberala- Brebu – Prahova/”Sa imi suga p_la...

Știrile Săptămânii