Connect with us

Eveniment

Toader îi răspunde lui Dragnea. Amnistie şi graţiere, să închidem. Liderul PSD a încremenit | MuresAZI

Publicat

pe

Totodată, ministrul Toader a afirmat că nu a făcut şi nici nu va face ceva care să creeze o stare de pericol similară cu cea de la momentul ordonanţei de urgenţă 13 din 2017. 

„Amnistie şi graţiere, să închidem (…) Poate să fie proiect de lege din Parlament pe care se cere punct de vedere. Dăm avize, avem o direcţie de avizări (la minister n.red.)”, a spus Toader, fiind întrebat despre solicitarea liderului PSD, Liviu Dragnea, de a fi iniţiată o ordonanţă de urgenţă privind amnistia şi graţierea. 

Toader a mai afirmat că înţelege afirmaţia premierului Viorica Dăncilă că nu se poate da o astfel de ordonanţă de urgenţă fără semnătura lui, ca ministru al Justiţiei. „Am o bună colaborare cu doamna prim-ministru şi afirmaţia dânsei cred că o înţeleg. Asta e procedura, în guvern nu vine partidul cu proiect de lege, în guvern se duce numai ministrul”, a spus Toader. 

Ministrul Justiţiei a menţionat că nu resimte influenţa unor presiuni politice cu privire la acest subiect. 

„Nu. Să nu dau un răspuns mult prea tranşant, nu eu am venit să bat la uşa ministerului sau a alianţei de guvernare că vreau să fiu ministru. Eu mi-am construit o carieră universitară, o carieră în practică, am acasă o garderobă de robe (…) Nu simt o presiune, poate fi atmosferică, psihică, dar dacă tu, ca demnitar, nu ai pregătirea psihică de a face faţă unor astfel de aşa-zise presiuni, de a-ţi îndeplini obligaţia legală, independent de ce zice unul sau altul, înseamnă că nu eşti pregătit pentru postul respectiv”, a spus el. Ministrul Toader a adăugat că a participat la şedinţele CExN al PSD în condiţiile în care a fost invitat la acestea, nu s-a dus din proprie iniţiativă, dar şi pentru că face parte dintr-un guvern politic, iar capitolul pe Justiţie al programului de guvernare „nu l-a adus cu el de la Iaşi”. 

De asemenea, întrebat dacă nu îi este teamă că ar putea da foc la ţară aşa cum s-a întâmplat în cazul OUG 13, Toader a răspuns că nu a făcut şi nici nu va face ceva care să creeze un astfel de pericol, mai ales că el a venit ca ministru în 2017 tocmai „pentru a stinge focul de după OUG 13”. 

„Nu, nu mi-e teamă, pentru că am convingerea că nu fac ceea ce nu trebuie să fac sub aspectul oportunităţii şi al legalităţii sau constituţionalităţii, de aceea, până acum, nu am avut sentimentul ăsta de teamă. Ştiu OUG 13, care a avut şi un număr cu ghinion, ştiu şi efectele ei. Eu am venit să sting oarecum focul de după ordonanţă, dar nu am această temere, pentru că n-am făcut şi nici nu voi face ceva care să creeze măcar o astfel de stare de pericol, darămite să o producă în mod efectiv”, a mai spus ministrul Justiţiei. AGERPRES

Facebook Comments

Eveniment

Lovitură de teatru! Laura Codruța Kovesi reprezintă altă țară și nu mai este cetățean român! Detalii uluitoare! | MuresAZI

Publicat

pe

De

Într-un editorial semnat de jurnalistul Dan Andronic şi intitulat “LĂSAȚI-O pe Kovesi SĂ FUGĂ din ţară! Ea nu mai este demult cetăţean român”, se arată că Laura Codruţa Kovesi nu mai este demult cetăţean român iar dacă plecăm de la această realitate vom accepta mult mai uşor ceea ce se întâmplă în jurul persoanei sale. “În primul rând vom accepta mai uşor intervenţiile ambasadorului american care ne explică de ce nu este bine să o cercetăm pe Kovesi. Pentru că Ambasada SUA îşi apără cetăţenii şi pe cei care au ajutat-o. Îmi aduc aminte de cazul Teo Peter din primele zile de mandat ale preşedintelui Băsescu. Cel vinovat de moartea cunoscutului rocker, deşi conducea maşina beat şi nu a acordat prioritate, a fost „extras” şi achitat în SUA.

În acelaşi context putem citi şi intervenţiile diverşilor europarlamentari care ne explică de ce o anchetă a unei instituţii independente, a unor magistraţi, trebuie să se oprească. Și ei îşi apără cetăţenii şi pe cei care i-au ajutat.

Merită Laura Codruţa Kovesi un asemenea tratatment. Eu cred că da. A făcut tot posibilul să cureţe România de oameni de afaceri, politicieni, ziarişti care (o) incomodau. După acelaşi tipic, i-a ajutat şi protejat pe cei care i-au servit interesele. Ca să înţelegeţi amploarea fenomenului vreau să vă spun că din primarii de municipii doar doi nu au dosare penale, iar din preşedinţii de consilii judeţene, doar trei. Din Top 100 oameni de afaceri, an de referinţă 2010, peste 70 la sută au avut de-a face cu DNA. Mă refer la cei români, fireşte.

Despre cei străini nu am auzit decât că li s-au închis dosarele. Aşa cum s-a întâmplat în cazul Rompetrol, cu doi cetăţeni americani cercetaţi, în cazul Bechtel, cu alţi străini anchetaţi, sau mai recent cu italienii de la Salini Impergilio care au construit o autostradă care se surpă mereu, sau mai ştiu eu ce alte dosare cu multinaţionale.

Despre modul în are co-autorii celui mai mare jaf din istoria României, Microsoft şi HP au fost protejaţi, deşi dăduseră mită, s-a scris enorm. Degeaba.

Cred că Laura Codruţa Kovesi trebuie lasată să fie „extrasă” şi recompensată cu un post plătit din bani europeni, pentru că şi-a îndeplinit misiunea. A semnat toate protocoalele secrete cu serviciile de informaţii, a schimbat guverne, a înlocuit miniştrii, a eliminat de pe piaţă companiile româneşti cât de cât puternice, totul sub umbrela luptei anti-corupţie”, susţine Dan Andronic în editorialul publicat în evz.ro

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Dezastru la Exatlon! Faimoasele au izbucnit în lacrimi! Strategia cu care Kanal D i-a uimit pe telespectatori | MuresAZI

Publicat

pe

De

Faimoşii nu s-au regăsit şi au pierdut punct după punct. Motocicilstul Andrei Boţoacă (Giuby) a fost singurul băiat care a punctat pentru echipa sa de două ori, iar Andreea Arşine o dată. În rest, s-au impus doar războinici. Cu un moral ridicat aceştia sunt convinşi că vor reuşi ca duminică să câştige şi vila.

Fetele au fost cele mai afectate şi chiar au plâns. Acestea reuşeau mereu să le învingă pe războinice, iar acum a pierdut fără drept de apel. „Explicaţia e simplă. Au devenit ei mai buni, nu mi se pare că Faimoşii au jucat mai prost decât înainte. Acum trebuie să ţină pasul cu ceilalţi. Ar fi cazul să ne trezim, să ne dăm seama că putem jucam mult mai bine. Nu s-a pierdut motivaţia, dar când şi se pare că eşti mai bun, ţi se pare că eşti îndreptăţit să câştigi. Dacă vom câştiga, ne vom simţi mult mai bine. Ei vin după multe înfrţngeri. Faimoşii consideră că vila aia e casa lor, nu e casa lor”, le-a spus Vladimir Drăghia. „Nu sunteţi mai buni decât ei. Dacă sunteţi mai buni, sunteţi cu zece la sută mai buni”, a adăugat acesta.

Kanal D pare să fi ascultat parcă vocea fanilor şi producătorii au decis să ofere spectacol. Cum au reuşit războinicii să revină din abis rămâne o enigmă. Cert este că acum show-ul este total, iar postul turc se aşteaptă la creşteri în audienţă.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

FELICITARI CELEBRULUI JURIST AL PRIMARIEI CARE A DEPUS PROBE ZDROBITOARE IN DOSARUL LUI TOADER CRISTINEL DE LA TRIBUNALUL PRAHOVA

Publicat

pe

De

Azi a avut loc un nou termen in dosarul fabricat de procurorul Negulescu Mircea fostului sef al Politiei Locale Ploiesti, Toader Cristinel.

Lovitura de teatru a venit insa chiar la inceputul sedintei de judecata.

Juristul Adrian Androne care reprezinta Politia Locala Ploiesti din partea Primariei a depus la dosarul penal al lui Toader Cristinel documente “zdrobitoare” care pot schimba radical cursul procesului penal.

Astfel, celebrul Adrian Androne si-a demonstrat inteligenta si competenta profesionala si va ramane in istoria nescrisa a cauzelor penale.

Il felicitam inca o data pe inteligentul jurist pentru contributia sa hotaratoare la dosarul penal al lui Toader Cristinel.

https://www.incisivdeprahova.ro/2019/01/21/exclusivomul-lui-adrian-vaida-s-opus-ca-politistii-locali-sa-primeasca-norma-de-hrana/

Despre “inteligenta” celebrului jurist Adrian Androne  a scris si Jurnalul Prahovean  in data de 21 iunie 2017, in articolul “ Juristul şef al Primăriei Ploieşti – prostie sau bătaie de joc la adresa consilierilor locali”?

 

“Două puncte pe ordinea de zi aveau de discutat consilierii locali ploieşteni în şedinţa extraordinară de miercuri.

Iar cele două proiecte, unele lejere, cum prognozau cunoscătorii în dezbaterile CL Ploieşti, s-au transformat într-un circ ieftin sau mai degrabă într-o dovadă a lipsei de profesionalism a unora dintre angajaţii municipalităţii.

De această dată showul nu a fost asigurat de dezbaterea politică dintre consilierii locali, ci de Adrian Androne, şeful Direcţiei Juridice din Primăria Ploieşti.

Acesta a jucat rolul birocratului de nota 10,al funcţionarului public care nu are cu ce gândi corect, aşa că preferă să se îngroape în hârţoage şi în citate de lege.

Şedinţa de azi a demonstat că Adrian Dobre (chiar dacă se înfurie şi ridică tonul) nu a reuşit să impună respect angajaţilor din subordinea sa, iar aceştia se comportă ca şi când ar fi într-o eternă vacanţă şi nu doresc să îşi asigure decât liniştea spirituală…

Primul proiect supus aprobării aleşilor prevederea modificarea valorii estimate iniţial cu încadrarea în limita de 10 la sută a  contractelor de delegare de gestiune prin concesiune a serviciului de salubritate încheiat cu Rosal Grup SA.

Aleşii au întrebat de ce este nevoie de un astfel proiect dacă ANAP a explicat, într-un răspuns oficial către Primăria Ploieşti, că  legile permit modificarea contractelor, cu condiţia încadrării în acel procent de 10 la sută. Nicoleta Crăciunoiu, şefa Direcţiei Economice, aruncă pisica în ograda Direcţiei Juridice şi….începe circul…

Verbal, Adrian Androne (FOTO), juristul şef al Primăriei Ploieşti, spune clar că pot fi modificări în marja procentului de 10% şi nu e nevoie de votul aleşilor într-o astfel de problemă.

Învăţat să sufle şi în iaurt, George Botez, preşedintele de şedinţă, îi solicită juristului să redacteze un raport în care să scrie, negru pe alb, acest lucru.

Şi…trec minutele, trec…pe la colţuri aleşii fac glume…”o fi demisionat”,”s-a dus să vadă ce e cu moţiunea de cenzură”, “cere consultanţă juridică pe undeva”….Dar după vreo 40 de minute VICTORIE!!!!! Androne revine cu trei rânduri scrise pe o hârtie şi o depune victorios pe masa preşedintelui de şedinţă…cu o mimică de genul…”ţi-am arătat eu”…
Dar…surpriză…Botez aruncă o privire peste document…Zâmbeşte…
Începe să citească documentul…Androne a copiat un paragraf din lege în  care se spune că primarul are competenţa legală de a negocia majorarea preţului.
Toată lumea izbucneşte în râs…primar, viceprimari, consilieri locali…
Este un „râs amar” după cum specifică George Botez, care îl critică dur pe juristul şef. Androne spune sec…ca revine cu un alt raport….
Reuşeşte să îl înfurie pe Botez care îi spune angajatului Primăriei că ori postul pe care îl ocupă e o pălărie prea mare şi ar trebui să plece, ori îşi bate joc de un întreg Consiliu Local.
“Cu teorii juridice, îţi pute gunoiul la poartă! Ori asistăm la o bătaie de joc din părtea dvs, ori – şi vă spun că toată părerea de rău – acest post este o pălărie prea mare pentru dvs. Sincer, cu un asemenea raport de specialitate, vă îngropaţi primarul!”, a  spus Botez

Juristul pleacă şi revine după doar 15 minute cu documentul redactat ca la carte….Deci se poate!
Primarul Adrian Dobre intervine, şi pe un ton ridicat, le atrage atenţia angajaţilor Primăriei asupra modului în care lucrează. Edilul recunoaşte, că s-ar fi aşteptat la „meciuri” cu aleşii locali, dar că are parte de alte piedici…
Oricum, aleşii ca să se asigure că totul este ca la carte au votat proiectul integral, nu de alta dar la comportamentul unora dintre funcţionarii din Primăria Ploieşti, oraşul riscă să fie îngropat sub gunoaie.
Vă mai spune doar că…juristul şef din Primăria Ploieşti are un salariu de aproximativ 3000 de lei….Binişor, am putea spune….”

Fara alte comentarii, am ramas si noi cu un gust amar. Vom reveni. (Cristina T.).

https://jurnalulph.ro/administratie/36863-juristul-sef-al-primariei-ploiestiprostie-sau-bataie-de-joc-la-adresa-consilierilor-locali.html

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Mureș

Eveniment10 minute inainte

Lovitură de teatru! Laura Codruța Kovesi reprezintă altă țară și nu mai este cetățean român! Detalii uluitoare! | MuresAZI

Într-un editorial semnat de jurnalistul Dan Andronic şi intitulat “LĂSAȚI-O pe Kovesi SĂ FUGĂ din ţară! Ea nu mai este...

Eveniment3 ore inainte

Dezastru la Exatlon! Faimoasele au izbucnit în lacrimi! Strategia cu care Kanal D i-a uimit pe telespectatori | MuresAZI

Faimoşii nu s-au regăsit şi au pierdut punct după punct. Motocicilstul Andrei Boţoacă (Giuby) a fost singurul băiat care a...

Eveniment3 ore inainte

FELICITARI CELEBRULUI JURIST AL PRIMARIEI CARE A DEPUS PROBE ZDROBITOARE IN DOSARUL LUI TOADER CRISTINEL DE LA TRIBUNALUL PRAHOVA

Azi a avut loc un nou termen in dosarul fabricat de procurorul Negulescu Mircea fostului sef al Politiei Locale Ploiesti,...

Eveniment5 ore inainte

EXCLUSIV! Adevăruri nespuse despre Simona Halep! Ce spune aceasta, de fapt, despre România | MuresAZI

Aceşti oameni înzestraţi cu aptitudini de excepţie aparţin lumii întregi şi dăruiesc bine, emoţie şi bucurie. Geniile depăşesc barierele timpului...

Eveniment8 ore inainte

Ministrul Muncii a dat cărțile pe față! Cum se folosește PNL de pensionari: Critici dure la adresa liberalilor | MuresAZI

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a postat un mesaj pe propriul cont de socializare prin care menționează ză liberalii, ”în goana...

Eveniment11 ore inainte

ALERTĂ! Acești angajați sunt în pericol! Ce se întâmplă cu locul lor de muncă! | MuresAZI

Românii din vestul ţării au probleme cu locul de muncă. Mii de oameni vor rămâne şomeri după ce mai multe...

Eveniment13 ore inainte

Klaus Iohannis, la pământ! Un europarlamentar a rupt tăcerea: Ce plănuiește, de fapt, președintele | MuresAZI

Un europarlamentar PSD a aruncat critici dure asupra peședintelui României, Klaus Iohannis. Claudia Țapardel a menționat că prin critica bugetului,...

Eveniment16 ore inainte

Alertă alimentară! Nereguli la cașcaval și brânzeturi! Cum sunt păcăliți clienții! | MuresAZI

Ministerul Agriculturii a susţinut, vineri, după un control efectuat la mai multe unităţi, că persistă fenomenul substituirii produselor sănătoase obţinute...

Eveniment19 ore inainte

Lovitură mortală pentru Kovesi! Se pregătește o măsură care o va distruge! Detalii incredibile despre planul care este pus la cale | MuresAZI

Ministrul Justiţiei vrea să stabilească prin ordonanţă de urgenţă procedura de desemnare a procurorului european din partea României. Fiecare ţară...

Eveniment22 de ore inainte

ALERTĂ! ANAF a început verificările! Operațiunea se desfășoară în toată țara! Ce caută de fapt inspectorii și cine sunt cei vizați | MuresAZI

Românii sunt în alertă maximă! Contribuabilii care figurează în evidenţele ANAF cu cele mai mari riscuri sunt luaţi la puricat....

EvenimentO zi inainte

Horoscop de weekend! Acești nativi sunt extrem de norocoși în această perioadă! Vor primi o veste bună. Sfaturi: Investește în…! | MuresAZI

BERBEC Sâmbătă ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Seara socială – poate chiar un eveniment cultural. Aspectele planetare...

EvenimentO zi inainte

Cei care speră să nu mai spere, pentru că speră degeaba | MuresAZI

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri seara la Digi 24, că Guvernul este deschis la orice propunere legată...

EvenimentO zi inainte

Iohannis a dat ordinul! Ce au decis cei de la PNL în legătură cu Crin Antonescu! Decizia a luat prin surprindere tot Cotroceniul | MuresAZI

Mircea Hava, Siegfried Mureşan, Vasile Blaga, Cristian Buşoi, Daniel Buda, Adina Vălean, Gheorghe Falcă, Marian Jean Marinescu şi Dan Motreanu sunt...

EvenimentO zi inainte

Anunț important pentru toți românii! Acest ajutor s-a majorat cu 1000 lei | MuresAZI

E vorba de ajutorul de înmormântare, acordat atunci când moare un salariat, un pensionar sau un membru al familiei acestora....

EvenimentO zi inainte

EXCLUSIV/JOCUL LUI KOVESI/CINEVA NU JOACA CINSTIT!

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, la ieșirea de la audierile din Secția pentru Investigarea Magistraților, că...

EvenimentO zi inainte

Alertă! Încă un medicament de tuse a fost retras urgent din farmacii! Pericol dacă îl aveți în casă, trebuie aruncat imediat | MuresAZI

Dupa ce medicamentul pentru tuse Eurespal a fost retras de pe piaţă, un alt medicament cu substanţa activă fenspiridă va...

Știrile Săptămânii