Connect with us

Eveniment

Se cere desecretizarea scrisorii trimise de Comisia Europeană! Impact financiar uriaş pentru 7,6 milioane de cetăţeni români | MuresAZI

Publicat

pe

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a anunţat, joi, că solicită autorităţilor europene şi române desecretizarea scrisorii trimise de Comisia Europeană (CE), legată de posibile nereguli în legislaţia care reglementează asigurarea auto obligatorie RCA.  

Patronatul cere desecretizarea scrisorii primite de la CE în 19 iulie şi menţinerea legislaţiei actuale RCA, având în vedere decizia Consiliului Concurenţei din 4 decembrie.

Autoritatea a anunţat, în 4 decembrie, că a sancţionat, cu o amendă de 53 milioane euro, nouă companii de asigurări şi UNSAR pentru încălcarea reglementărilor naţionale şi europene din domeniul concurenţei prin coordonarea comportamentelor pe piaţă în vederea majorării tarifelor la asigurările obligatorii de răspundere civilă (RCA).

”UNTRR consideră inadmisibilă abordarea Comisiei Europene de a secretiza o scrisoare cu impact financiar uriaş pentru 7,6 milioane de cetăţeni români şi ai Uniunii Europene şi solicită desecretizarea acesteia, în caz contrar Comisia Europeană s-ar putea face susceptibilă de susţinerea unor înţelegeri neconcurenţiale a companiilor de asigurări”, se arată în comunicat.

UNTRR a subliniat că a semnalat încă din 2015 că asigurătorii nu respectă legislaţia privind concurenţa şi a solicitat la acel moment plafonarea tarifelor RCA şi investigarea companiilor de asigurări, întrucât practicau în linie acelaşi tarif, de 5.000 de euro/an pentru un autocamion sau autocar la clasa de bază B0.

”UNTRR solicită autorităţilor române şi Comisiei Europene sprijinirea formulei actuale de calcul a valorilor de referinţă RCA. Procentul actual al costurilor administrative de 25% din formulă sau alte componente pot fi analizate, pe baza de argumente puternice şi transparente, dar anularea aplicării acestei formule din legea existentă facilitează posibile practici de cartel pe piaţa RCA românească, în ciuda declaraţiilor ipocrite ale companiilor de asigurări în favoarea pieţei libere”, se arată în comunicat.

Patronatul a aeamintit că, în 2016, CE a sancţionat cartelul camioanelor, iar clienţii din toată Europa au căutat soluţii pentru recuperea prejudiciului provocat de acesta.

”În mod similar, înţelegerea neconcurenţială de pe piaţa asigurărilor ar putea aduce un nou nivel al practicii în domeniul concurenţei pentru instanţe, casele de avocatură şi, posibil, pentru fondurile de investiţii din România, care ar dori să se implice în recuperarea prejudiciului provocat clienţilor RCA”, se arată în comunicat.

Facebook Comments

Eveniment

Liderul PSD este speriat de moarte! Nimeni nu se aștepta la asta | MuresAZI

Publicat

pe

De

Liviu Dragnea a anunţat că Guvernul va deschide un nou fond pentru dezvoltare locală, dedicat primarilor. „Acest fond de investiţii o să-l avem în bugetul pe 2019. Sunt 10 miliarde de euro“, a spus Dragnea după şedinţa conducerii PSD.  Însă Executivul are deja un minister special dedicat Dezvoltării, condus în prezent de ministrul demisionar Paul Stănescu, unul dintre rivalii lui Dragnea în partid.

„Avem deja modelul PNDL, care este o puşculiţă politică. Ne uităm de vreo şapte ani pe aceşti bani naţionali: din analizele noastre, primarii Puterii tot timpul primesc mai mulţi bani. Este o metodă de a-ţi plăti primarii. În an electoral, este şi mai rău, pentru că ai nevoie să îţi aducă voturi şi să îţi stea fideli“, explică Septimius Pârvu de la ONG-ul ExpertForum, potrivit sursei citate.

Potrivit unor surse din conducerea PSD, Liviu Dragnea a gândit noul fond-fantomă ca o măsură de siguranţă pentru fotoliul său de şef al partidului.

„Olguţa Vasilescu va împărţi banii pentru primari şi şefi de Consilii Judeţene, deci va fi mereu în contact cu baza partidului. Dragnea se teme ca Olguţa să nu-i ia locul, pentru că s-a fript deja cu Paul Stănescu, în care avea încredere maximă. Aşa că a venit cu acest fond special, unde va avea control total“, conform surselor citate pentru „Adevărul“.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

HOROSCOP 14 decembrie. Această zodie nu trebuie să plece la drum astăzi. Călătoriile sunt sub un semn nefast | MuresAZI

Publicat

pe

De

BERBEC   Este momentul unui bilanţ personal profesional, trebuie să vezi până unde ai ajuns! Şi ce mai ai de făcut în puţinele zile din anul acesta. Păstrează-ţi calmul şi umorul, mai ales faţă de colegii de muncă, oricare ar fi rezultatul.  Ai toate sansele să nu te faci înţeles, asta spus diplomatic. Astăzi nu lua nici o decizie importantă, eşti pe cale să te grăbeşti şi cine se grăbeşte – greşeşte! 

strong>TAUR   Zilele nefaste s-au terminat, ce a fost mai rău a trecut! Dar e dificil să ai o minte rece, în ”luna cadourilor”. Nu crede tot ce ţi se spune şi nu te lua după sfaturi, la locul tău de muncă. Propria inteligenţă şi intuiţia pot rezolva situaţia. Renunţă la cei care te copleşesc cu sfaturile – şi de la tv, ziare, net, reţele şi gândeşte cu capul tău, în interesul tău. 

GEMENI   Un val de optimism te face să vezi viitorul în roz. Este bine, entuziasmul e cel mai bun amplificator de energie, care te face să treci peste dificultăţi cu relativă uşurinţă. Este una din ocaziile în care şarmul, carisma ta minunată, poate să fie şi profitabil. Dacă reuşeşti să te concentrezi asupra a ceea ce faci şi să laşi superficialitatea de o parte, norocul este al tău!

RAC Trebuie să continui, pentru că întâmplarea profesională din trecutul apropiat nu a fost opera ta. Aşa au căzut lucrurile, aşa a vrut destinul! Dar poţi îmbunătăţi situaţia prin deciziile tale de astăzi! Lasă totul în urma ta spune Neptun, începe să trăieşti cu adevărat şi transformă-ţi pasiunea în ceva palpabil! Pentru că tu nu poţi să faci ceva, dacă nu-ţi place cu adevărat. 

LEU Zi relativ bună, favorabilă alianţelor. Adună lângă tine persoane competente şi bine intenţionate. Sigur, dacă ai de unde să alegi! Soarele indică că ai noroc în afacerile cu bani puţini, sau cu banii altora, sau într-un domeniu în care afacerile cu mărfuri de volum mic, ocupă un loc important. Dacă stai cu chirie şi vrei să găseşti o căsuţă şic, sau un apartament pe cinste, acum este momentul.

FECIOARĂ Astăzi, la serviciu, trebuie să gestionezi situaţii conflictuale de care nu eşti vinovat. Încearcă să împaci pe toată lumea: “ştii că şi tu ai dreptate!”Relaxeaza-te şi încearcă să nu mai porţi de grijă altora, mai ales că, până la urmă, nu stă în puterea ta să le rezolvi problemele. O perioadă de timp care este propice pentru planuri de viitor. 

 

BALANŢĂ  În urma unor veşti, încearcă să găseşti astăzi soluţii care să-ţi convină şi să rezolve situaţia, lăsată, după cum arată planetele colective, în suspensie, sau cu o rezolvare parţială. Configuratiile şi aspectele planetare oferă posibilitatea rezolvării unor vechi probleme. Călătoriile sunt sub un semn fast. Transformări în bine ale relaţiilor de producţie.

SCORPION  Astăzi îţi focalizezi atenţia către domenii care pot aduce rezultate bune, imediate. Ai nevoie de un succes, de confirmarea valorii tale faţă de tine, dar, mai ales, în ochii celor din jur, de la serviciu. Trebuie să ai mai multă încredere în forţele proprii şi să nu ceri ajutor decât cand este absolut necesar. Aşa o sa eviţi refuzurile şi decepţiile. Concentrează-te pe interesele tale!

SĂGETĂTOR Eşti enervat! Cum plăteşti o factură, apare alta! Încearcă, cu calm, să lămureşti situaţia!O zi densă, cu oboseală şi timp pierdut, în această perioadă de sfârşit de an, cu toate că ai acelaşi program supraîncărcat  – sau tocmai de aceea. Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte. Nu-ti pune nădejdia în ajutorul colegilor de serviciu – trebuie să te descurci singur. 

CAPRICORN Ceea ce se întâmplă în jurul tău nu corespunde chiar exact dorinţelor tale. Fii atent dacă eşti la serviciu! Cineva aşteaptă un răspuns, lasă-l să aştepte. O zi explicită, directă, clară, aşa că fii atent la semnalele care apar pe piaţă. Stelele au şi ele un moment de transparenţă. Evită  împrumuturile de bani, nu vinde pielea ursului din pădure. Până la urmă, ziua de astăzi îţi poate aduce surprize plăcute.

VĂRSĂTOR  Controlează exagerările în domeniul cheltuielilor şi al promisiunilor de ajutor şi cooperare. Cei pe care îi întâlneşti astăzi, în domeniul muncii tale, par că sunt binevoitori faţă de interesele tale strategice. O perioadă plină de inspiraţie şi idei noi. Nu te implica în conflicte deschise cu Gemenii, sau Berbecii. Este o perioadă favorabilă celor care caută un loc de muncă, sau doresc o situaţie profesională mai bună. 

PEŞTI  Prinzi puteri şi eşti constructiv,alături de colegii de serviciu. Starea de bine te cuprinde şi nu mai simţi atât de tare rigorile iernii. Poate nu ai performanţe de excepţie la serviciu, la norma de muncă, dar… te simti aşa de bine! Dacă nu curge, pică, cu ceva tot o să te alegi astăzi. Spiritul tău ludic se manifestă şi prin implicarea ta într-o mulţime de bârfe suculente, intrigi tainice şi comploturi vesele. 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Un post TV din România va emite în HD | MuresAZI

Publicat

pe

De

Televiziunea Inedit Tv se pregăteşte pentru emisia în rezoluţie High Definition. În această primăvara, ca un prim pas, a efectuat tranziţia la formatul 16:9.

 „Trecerea la 16:9 din primăvară a fost doar un prim pas dintr-un proces de transformare şi rebranding total. Din decembrie am început testele în HD 720P pe transmisia online, urmează testele în 1080. Am avut nevoie de această tranziţie pentru a putea realiza o arhivă de emisiuni HD. În ianuarie, cel mai probabil, campania de rebranding se va finaliza, iar Inedit TV se va transforma în ITV România. De atunci vom transmite semnal HD în MPEG4, atât către satelit, cât şi către operatorii de televiziune prin cablu care sunt dispuşi să ne preia la aceasta calitate. Bineînţeles, rebranding-ul va însemna şi o schimbare semnificativa a grilei de programe”, a precizat Inedit Tv.

„Deja se lucrează la noul platou din Casa Presei, care va fi dotat cu camere şi echipamente Full HD. Pe satelit şi cablu emitem in continuare in SD 576i MPEG2, dar suntem in discuţii avansate cu operatorii de cablu pentru trecerea la HD in MPEG4. E posibil sa efectuăm trecerea tot în doua etape, mai întâi 720p şi apoi 1080”, a mai precizat televiziunea Inedit Tv pentru HD Satelit.

SURSA: HD Satelit

 

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Mureș

Eveniment3 ore inainte

Liderul PSD este speriat de moarte! Nimeni nu se aștepta la asta | MuresAZI

Liviu Dragnea a anunţat că Guvernul va deschide un nou fond pentru dezvoltare locală, dedicat primarilor. „Acest fond de investiţii...

Eveniment5 ore inainte

HOROSCOP 14 decembrie. Această zodie nu trebuie să plece la drum astăzi. Călătoriile sunt sub un semn nefast | MuresAZI

BERBEC   Este momentul unui bilanţ personal profesional, trebuie să vezi până unde ai ajuns! Şi ce mai ai de făcut...

Eveniment8 ore inainte

Un post TV din România va emite în HD | MuresAZI

Televiziunea Inedit Tv se pregăteşte pentru emisia în rezoluţie High Definition. În această primăvara, ca un prim pas, a efectuat...

Eveniment10 ore inainte

Încă o lovitură neașteptată pentru Cristina Neagu! Toată România este în stare de șoc | MuresAZI

Cristina Neagu mai are la activ încă două accidentări severe, la umăr şi la celălalt genunchi, dar de fiecare dată a...

Eveniment13 ore inainte

De neimaginat! Ce salariu are Sorin Grindeanu: Depășește orice așteptare | MuresAZI

Viaţa lui Sorin Grindeanu pare să se fi schimbat radical după ce a ajuns în funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Eveniment16 ore inainte

Dragnea este în stare de șoc. Cine sunt judecătorii care i-au picat | MuresAZI

Apelul în procesul în care liderul PSD Liviu Dragnea a primit 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare la...

Eveniment18 ore inainte

EXCLUSIV/LOVITURA DE TEATRU/ DIRECTORUL GENERAL ADJUNCT AL POLITIEI LOCALE PLOIESTI (PITARIU PAULA MARIA) NU A PUTUT SA FIE ADUS CU MANDAT LA TRIBUNAL CA S-A IMBOLNAVIT “SUBIT”

Asa cum dezvaluiam in articolul precedent “EXCLUSIV/DUPA ADRIAN VAIDA, UN ALT „OM” AL PRIMARULUI – DIRECTOR AL POLITIEI LOCALE PLOIESTI...

Eveniment18 ore inainte

Anunț important pentru românii din Marea Britanie. Cum afectează BREXIT-ul zborurile TAROM | MuresAZI

TAROM îşi va înnoi flota anul viitor, iar numărul noilor aeronave care ar putea ajunge la compania naţională de transport...

Eveniment21 de ore inainte

Viorica Dăncilă este pusă la zid! Care sunt condițiile ungurilor pentru a vota Legea pensiilor | MuresAZI

Astfel, una dintre condiţiile impuse de către UDRM este acceptarea unor drepturi sporite pentru persoanele cu dizabilităţi. Totodată, UDMR propune...

Eveniment24 de ore inainte

Mircea Badea o desființează pe Andreea Esca! Care este motivul | MuresAZI

Acesta consideră că românii au tot dreptul să fie deprimaţi, iar asta se întâmplă din cauza ştirilor false pe care...

EvenimentO zi inainte

Guvernul, ședință de foc! Ministrul Finanţelor, anunț despre cel mai important proiect! Așa ceva nu s-a mai făcut | MuresAZI

Teodorovici, a anunţat, marţi, după ce preşedintele Klaus Iohannis a suspendat şedinta Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), că...

EvenimentO zi inainte

Lista canalelor 4K pe care românii le pot recepționa GRATIS. Abonații acestui operator au un avantaj | MuresAZI

Televiziunile din România  nu s-au grăbit să adopte formatul HD, iar ţara noastră era în 2015 singura din Uniunea Europeană...

EvenimentO zi inainte

Pro Tv a dat LOVITURA! Ce vedetă a furat de la Kanal D | MuresAZI

Iulia Albu s-a reorientat şi acum colaborează cu un alt post de televiziune. Este vorba despre Pro TV. De mai...

EvenimentO zi inainte

EXCLUSIV! Călin Popescu Tăriceanu, dezvăluire șoc despre Orlando Teodorovici! Detalii neștiute despre ministrul Finanțelor | MuresAZI

Eugen Teodorovici a încercat să răspundă punctual întrebărilor venite de la mediul de afaceri şi chiar să vină cu explicaţii...

Eveniment2 zile inainte

Cine sunt cei care NU vor avea salariul mărit din ianuarie 2019 | MuresAZI

Nu se încadrează situaţiile în care lipseşte vechimea minimă sau dacă angajatul are studii în alt domeniu decât cel pentru...

Eveniment2 zile inainte

S-a decis! Bucurie mare pentru bugetari: Toți așteptau vestea asta | MuresAZI

Vești bune pentru bugetari, vor avea mai multe zile libere de sărbători. Executivul intenționează să aprobe în curând o hotărâre...

Știrile Săptămânii