Connect with us

Uncategorized

„Băncile din România oferă unul dintre cele mai moderne și performante sisteme de plăți din lume”

Publicat

pe

20 noiembrie, București. Sistemul bancar din România este printre cele mai moderne și performante din întreaga lume, spune Radu Ghețea în cadrul podcasturilor găzduite de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB). Serviciile de plată electronice, prin card sau QR code, oferă consumatorilor acces la cele mai sigure tehnologii, însă băncile ar trebui să-și simplifice mai mult contractele de creditare, iar informația care ajunge la consumatori să fie filtrată, afirmă Valeriu Stoica.

În al 12-lea și ultimul episod, din sezonul 4 #PodcasturileCSALB sunt invitați Radu Ghețea, președinte Libra Internet Bank, președinte de onoare ARB, Valeriu Stoica, conciliator onorific CSALB, profesor și avocat, într-o discuție moderată de Daria Niculcea, director executiv Juridice.ro.

| PODCAST CSALB | 

Este al 4-lea an când în interviurile CSALB participă top managementul sistemului bancar și experți din domeniul juridic. Anul acesta și jurnaliști reputați din domeniul economic sunt invitați să dezbată principalele subiecte din banking, în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Bancar (CSALB). Analizăm noutățile și impactul lor în piața financiar-bancară, precum și relația consumatorilor cu instituțiile de credit într-un context socio-economic volatil și imprevizibil.

 Sistemul bancar românesc oferă produse și servicii la un nivel care depășește de multe ori sistemele bancare din țări cu tradiție în acest domeniu. Ați remarcat cât de ușor puteți opera cardurile emise în România în toată lumea, fără probleme. Există o teorie care spune de avantajul ultimului sosit. Noi am fost printre ultimele țări din Europa care au introdus metodele moderne de plată, servicii și produse bancare noi. Dar, când le-am introdus, am beneficiat de ultima tehnologie disponibilă. De exemplu, Franța și Germania au introdus sistemele de plăți acum aproximativ 70 de ani. În România l-am introdus acum 24 de ani, iar la acel moment aș putea spune că noi aveam cel mai bun sistem de plăți din lume, nu doar din Europa. Era cea mai securizată și întrunea cele mai multe standarde. Un alt exemplu este America, unde sistemul a rămas tributar cecurilor în relația cu persoanele fizice. Acele hârtii prin care cineva împuternicește banca să facă o plată în contul altcuiva. Acum 10-12 ani am discutat în Asociația Română a Băncilor dacă să continuăm și noi cu cecurile sau să rămânem doar cu plățile electronice. În România plățile electronice și utilizarea cardurilor au prins foarte bine la consumatori.  

În ultimii 35 de ani, pot spune că sistemul bancar românesc s-a reinventat. În comunism sistemul bancar era format din 4 bănci de stat care finanțau comerțul exterior, agricultura, industria și marile proiecte precum Canalul Dunăre-Marea Neagră, metroul. Creditele se dădeau pe baza planului, iar la final datoriile erau compensate, adică șterse. Plecând de la acea realitate, România a ajuns să aibă printre cele mai sigure și performante sisteme bancare.

Surpriza va apărea în perioada imediat următoare, când sistemul de plăți va integra QR code-ul. Acest sistem se va extinde tot mai mult în țara noastră. Față de card, avantajul este nu doar că plata se face instant de pe telefonul mobil, să zicem, ci că banii intră în câteva secunde în contul vânzătorului. Procesarea plății cu cardul poate dura acum și câteva zile, mai ales dacă plata este făcută în zilele de weekend. Partea bună este că oamenii s-au obișnuit cu tehnologia, cu plățile prin telefonul mobil. Au contat atât efortul băncilor de a face educație financiară, cât și eficiența CSALB. Cu ajutorul conciliatorilor, tensiunile dintre consumatori și bănci s-au estompat. Rezultatele sunt vizibile: dacă acum doi ani vorbeam de cifre în care incluziunea financiară era sub 50%, acum avem medii, precum în zonele urbane din marile orașe, în care incluziunea financiară depășește 80%.

Nu în ultimul rând, sistemul bancar românesc este deosebit de bine pregătit pentru orice fel de șocuri. Când se întâmplă ceva în afara țării sau în țară, noi avem mai multe scenarii, dintre care unul este foarte pesimist. Așa s-a întâmplat în pandemie sau când Rusia a atacat Ucraina. Această pregătire vine și din reglementarea foarte strictă a acestui domeniu, la nivel european. În regulamentele europene din domeniul bancar, practic fiecare frază înseamnă că trebuie să faci ceva.”

 În ultimii 16 ani, de când m-am mutat cu familia în România, nu am auzit de niciun faliment în sistemul bancar, deși înainte au fost probleme în acest sens. Ce a ferit băncile de falimente în perioada recentă?

Trebuie să dăm Cezarului ce este al Cezarului: Banca Națională a României nu a avut nicio restanță în ceea ce privește supravegerea bancară. Când au existat semne că o bancă este în dificultate, acea bancă nu a fost lăsată să ajungă până la faliment. S-au găsit metode pentru a redresa banca respectivă sau a fost găsit un investitor care să preia banca aflată în dificultate. În domeniul bancar, chiar falimentul unei bănci mici creează, din punct de vedere psihologic, o neîncredere foarte mare. Noi am avut o problemă uriașă în perioada 1997-1998 cu Bancorex, care era realmente falimentară, dar s-a evitat panica indusă de un faliment, prin preluarea băncii de către BCR.

Este foarte interesant de remarcat că în perioada crizei financiare, din România nu au plecat bănci pentru că ar fi avut ele probleme aici, ci pentru că băncile mamă aveau probleme.

În ultimii ani, băncile din România s-au adaptat în ceea ce privește procedurile interne și calitatea oamenilor care lucrează în fiecare bancă. Dacă ne referim la categoria de profesioniști din România vedem că sunt foarte puține domenii în care există un standard atât de ridicat, ca al celor care lucrează în domeniul bancar.

Cu toate acestea, mai rămân lucruri pe care băncile trebuie să le îndrepte. Spre exemplu, băncile ar trebui să filtreze mult mai bine ce ajunge la consumator dintre reglementările activității bancare. Dacă instituțiile financiare au specialiști care pot înțelege aceste reglementări, oamenii simpli nu pot face asta și nici nu este în sarcina lor. Astfel, consumatorii primesc zeci de pagini de documente pentru un credit mărunt pe care nici nu au timp să le citească. Instituțiile de credit trebuie să găsească modalități prin care să păstreze siguranța consumatorului și a băncii, dar să simplifice procedurile, instrucțiunile pentru creditare și toată comunicarea cu consumatorul. Riscul este ca oamenii să nu-și mai citească contractele. Este ca atunci când primești un echipament de uz caznic și o carte întreagă cu instrucțiuni, la care nu te uiți niciodată.”  

***

  Despre CSALB: CSALB este o entitate înființată ca urmare a unei Directive europene și intermediază gratuit și în mai puțin de trei luni negocierea dintre consumatori și bănci sau IFN-uri pentru contractele aflate în derulare. Consumatorii din orice județ al țării pot trimite cereri către Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) completând un formular online direct pe site-ul www.csalb.ro. Dacă banca acceptă intrarea în procedură de conciliere/negociere este desemnat un conciliator. CSALB colaborează cu 16 conciliatori, dintre cei mai buni specialiști în Drept, cu expertiză în domeniul financiar-bancar. Totul se rezolvă amiabil, iar înțelegerea părților are puterea unei hotărâri în instanță. Mai multe informații despre activitatea Centrului puteți obține și la telefon 021 9414 (apel cu tarif normal).

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Allview lansează tableta Prime H201 LTE, design elegant, performanță, mobilitate și conectivitate

Publicat

pe

De

Brașov, 03 decembrie 2024 – Allview își extinde portofoliul de tablete și lansează tableta Prime H201 LTE, un dispozitiv premium care impresionează prin designul său modern și elegant, completat de specificații tehnice de top. Creată special pentru tinerii care își doresc să fie mereu în trend, acest nou model oferă echilibrul perfect între portabilitate și funcționalitate.

Tableta Prime H201 LTE aduce o gamă variată de funcții, pentru întreaga familie:

  • Easy Search și Easy Translate: simplifică accesul la informații și traducerile instantanee.
  • AVI GPT: asistentul inteligent care ajută la organizare, învățare și explorare.
  • Focus Mode și Bedtime Mode: ideale pentru momentele de concentrare sau pentru a creea un mediu relaxant înainte de culcare.
  • Kids Space: un mediu sigur și educativ pentru copii.
  • Cast Screen to Device: partajarea conținutului preferat pe un ecran mai mare.
  • Keep notes: atunci când utilizatorii își doresc să rămână mereu organizați și să păstreze toate notițele, schițele, listele și ideile într-un singur loc, mereu la îndemână.

Tableta Prime H201 LTE dispune de un display generos LCD IPS de 10,95″, conectivitate 4G, sistem de operare Android™ 14, procesor Octa-Core și o baterie de 8000 mAh, asigurând o experiență vizuală captivantă, ideală atât pentru divertisment, cât și productivitate. Cu un design subțire, finisaj metalic în nuanța Silver Blue, Prime H201 LTE se poate accesoriza cu husa de tip Stand Cover, pentru un plus de rezistență și ușurință în utilizare.

Display-ul generos LCD IPS de 10,95″, cu rezoluție de 1200x1920px HD, oferă unghiuri largi de vizualizare, redă contraste optime și imagini în culori cât mai naturale.

Integrarea celor patru difuzoare poziționate strategic în fiecare colț al tabletei, pe partea din spate, asigură o audiție captivantă și o experiență audio imersivă.

Conectivitate 4G pentru ca utilizatorii să poată beneficia de mobilitate și acces la internet oriunde s-ar afla, doar cu ajutorul unei cartele de Internet. Pentru și mai multă flexibilitate, tableta Prime H201 LTE dispune de port USB Type-C, cititor de carduri microSD, Bluetooth și WiFi.

Performanța superioară se datorează procesorului T616 Octa-Core (12nm), susținut de 8GB RAM și 128 GB spațiu de stocare intern, extensibil prin card microSD de până la 512GB. Tableta Prime H201 LTE oferă o experiență multitasking, garantând suficient spațiu pentru aplicații, fișiere, proiecte. Cu sistemul de operare Android™ 14, utilizatorii vor avea o experiență de utilizare fluidă și intuitivă, beneficiind de funcționalități avansate.

Fotografii și video virale, divertisment și productivitate. Prime H201 LTE este echipată cu un sistem dual de camere – principală de 20MP și frontală de 8MP – care, împreună cu funcția HDR, surprind imagini detaliate în orice condiții de iluminare. Înregistrarea video Full HD 1080p garantează claritate pentru fiecare moment capturat. În plus, accesul nelimitat la Google Play deschide o lume vastă de aplicații și conținut, oferind oportunități infinite de explorare și învățare.

Autonomia extinsă a bateriei, de 8000 mAh, asigură până la 300 de minute de redare continuă sau 160 de ore în stand-by, fiind potrivită utilizării îndelungate.

„Noul model de tabletă, Prime H201LTE, impresionează atât prin designul său modern, cât și prin funcțiile smart integrate și specificațiile avansate. Această tabletă este concepută pentru tinerii dinamici, mereu conectați și în mișcare, oferindu-le un dispozitiv care nu doar se adaptează stilului lor de viață, ci le anticipează nevoile. Tinerii români sunt printre primii care adoptă tehnologiile noi, iar la Allview credem cu tărie că tehnologia trebuie să inspire și să îmbunătățească viața celor care o folosesc.

Prin portofoliul nostru de produse, ne propunem să oferim utilizatorilor un stil de viață mai inteligent, mai eficient și mai creativ, punând la dispoziție device-uri accesibile, care să facă parte dintr-un viitor mai conectat și mai inovator.” a declarat Alina Marina, Responsabil Comunicare și PR, Visual Fan S.A.

AVI GPT, asistentul vocal cu AI

Aplicația AVI GPT, asistentul vocal cu AI dezvoltat de către Allview, este concepută pentru a transforma radical experiența utilizatorilor și a le oferi suportul necesar pentru dezvoltarea personală și profesională. Pentru a încuraja utilizarea aplicației AVI GPT, Allview oferă 500 de credite cadou în valoare de 50 lei, echivalente cu până la 1.000.000 de cuvinte, clienților tabletei Prime H201LTE, care își creează un cont nou în aplicație.

Preț și disponibilitate

Tableta Prime H201 LTE este disponibilă la prețul recomandat de 999 lei. Mai multe informații despre aceasta găsiți pe: https://www.allview.ro/prime-h201lte.html

Despre Allview

Visual Fan S.A., compania românească care deține brandul Allview (simbol bursier ALW), este un jucător de referință în industria tehnologică, cu peste 20 de ani de experiență în dezvoltarea de dispozitive mobile inteligente, Smart Home, laptopuri, tablete și televizoare smart. Fondată în 2002 la Brașov, compania s-a impus prin lansarea unor soluții inovatoare care fac tehnologia accesibilă publicului larg. Printre realizările notabile se numără:

  • 2016: lansarea celui mai avansat sistem Smart Home din România;
  • 2017: crearea primului asistent vocal în limba română, AVI;
  • 2019: încheierea unui parteneriat direct cu Google pentru Android TV™;
  • 2020: primul brand românesc care a adoptat tehnologia QLED;
  • 2023: upgrade-ul aplicației Allview AVI GPT, prin integrarea unui model avansat de limbaj natural, susținut de inteligența artificială (AI).

În 2022, Visual Fan a lansat conceptul Green by Allview, o strategie de diversificare a portofoliului, care vizează un viitor sustenabil prin trei divizii principale: ERA Health, Solar Energy și Allview Auto. Acest concept inovator integrează toate aspectele vieții moderne – de la sănătatea personală și locuințe sustenabile, până la mobilitate.

Aplicația Allview ERA Health, dezvoltată in-house de echipa R&D Allview, în colaborare cu specialiști în nutriție, medici diabetologi și cercetători ai Universității Transilvania din Brașov, educă utilizatorii în adoptarea unui stil de viață sănătos și sustenabil. Aplicația nu doar că optimizează comportamentele alimentare, dar contribuie la reducerea risipei alimentare și a amprentei de carbon, susținând astfel, o calitate superioară a vieții.

Divizia Allview Solar Energy a debutat în 2022 cu soluții solare pentru locuințe sustenabile, consolidându-se în 2023 prin atragerea de specialiști în sectorul industrial și fiind recunoscută în 2024 pentru sistemele industriale cu puteri instalate de 1-5 MW. Astfel, a luat naștere divizia Renewable EPC, care face parte din strategia Green by Allview și este dedicată implementării de proiecte Full EPC pentru parcuri fotovoltaice de mari dimensiuni, inclusiv cu capacități de stocare.

Divizia Auto a demarat cu modelul Skywell ET5, care reprezintă o nouă viziune asupra mobilității viitorului. În decembrie 2023, a fost lansat Allview CityZEN, model 100% electric. Acesta a depășit deja estimările de vânzări pentru 2024 în primele trei trimestre, fiind destinat și tinerilor de la vârsta de 16 ani.

Aceste inițiative subliniază angajamentul companiei față de inovație, sustenabilitate și îmbunătățirea constantă a experienței utilizatorilor.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

realme GT 7 Pro este lansat oficial în România

Publicat

pe

De

București, România – 26 noiembrie 2024 – realme, brandul de tehnologie cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță lansarea flagship-ului GT 7 Pro în România. Începând de astăzi, smartphone-ul poate fi precomandat, iar până pe 5 decembrie, clienții beneficiază de un cadou – ceasul realme S2. GT 7 Pro este primul smartphone care integrează procesorul Snapdragon Elite 8, stabilind un nou standard de performanță prin obținerea celui mai mare scor din istorie pe platforma AnTuTu.

Primul smartphone cu procesor Snapdragon 8 Elite

Chipset-ul Snapdragon 8 Elite poziționează GT 7 Pro ca lider de performanță, obținând un scor de referință în AnTuTu de peste 3 milioane – marcând o etapă în care Android depășește iOS în ceea ce privește puterea brută. Construit pe baza procesului tehnologic de 3nm și cu o arhitectură octa-core 2+6 nuclee, cu frecvențe de peste 4GHz, acest chipset combină viteza excepțională și eficiența energetică, asigurând performanțe de top bazate pe AI și eficiență energetică.

Camere foto revoluționare

Noul realme GT 7 Pro redefinește fotografia cu senzorul de tip periscop Sony IMX882 și zoom optic 3X, alături de primul mod de fotografiere subacvatică din industrie. Certificat IP69, telefonul rezistă la adâncimi de până la 2 metri timp de 30 de minute, iar ecranul poate fi folosit chiar și sub apă.

Modul AI Snap oferă performanțe de neegalat în fotografia de acțiune, capturând până la 30 de imagini pe secundă cu o viteză a obturatorului de 1/10.266 secunde. De asemenea, funcția AI Night Vision garantează claritate excelentă în condiții de lumină redusă, iar Live Photo optimizează partajarea instantanee pe platformele sociale, precum Instagram.

Ecran inovator Eco² OLED PLUS în colaborare cu Samsung

Creat în colaborare cu Samsung Display, ecranul Eco² OLED de 6,78 inchi al GT 7 Pro oferă o rată de refresh de 120 Hz, instant touch de 2600 Hz și o luminozitate impresionantă de 6500 nits, asigurând claritate excepțională chiar și în lumina directă a soarelui.

Cu o gamă de culori de 120% DCI-P3, imagini vibrante și realiste prind viață, iar suportul HDR10+ și Dolby Vision îmbunătățește semnificativ calitatea video. Designul quad-curved adaugă o notă elegantă și imersivă, în timp ce tehnologia avansată a ecranelor pliabile, disponibilă anterior doar pe dispozitive premium de peste 2000 de euro, este acum integrată pentru prima dată într-un smartphone standard, redefinind excelența vizuală.

Autonomie ridicată datorită bateriei Titan

Echipat cu o baterie Titan de 6500mAh, GT 7 Pro oferă durabilitate excepțională și performanță optimă chiar și la temperaturi extreme, de până la -30°C, datorită tehnologiei avansate cu anod de siliciu-carbon. Cu încărcarea rapidă SUPERVOOC de 120W, telefonul ajunge la 50% în doar 13 minute și se încarcă complet în 37 de minute.

Înterfața realme UI 6.0 cu AI integrat

GT 7 Pro, echipat cu NEXT AI și cea mai recentă interfață realme UI 6.0, introduce funcții avansate precum AI Sketch to Image, care transformă schițele simple în imagini detaliate, și AI Game Super Resolution, ce optimizează grafica jocurilor la o rezoluție de 1,5K pentru o experiență vizuală captivantă. Cu temele Flux Themes, care aduc animații adaptive și interfețe personalizate, GT 7 Pro combină perfect creativitatea, performanța și personalizarea, redefinind interacțiunea cu smartphone-ul.

Design inspirat de explorarea spațială

realme GT 7 Pro adoptă un design îndrăzneț și inovator, inspirat de spiritul explorării cosmice. Elementul distinctiv Space Viewport al camerei reflectă conceptul posibilităților infinite, în timp ce rama din aluminiu asigură durabilitate și un confort superior. Ecranul Eco² OLED cu patru margini curbe completează estetica sofisticată, iar telefonul este disponibil în nuanțele Mars Orange și Galaxy Grey, simbolizând inovația și descoperirea.

Preț și disponibilitate

realme GT 7 Pro este disponibil în România în culorile Mars Orange și Galaxy Grey. Smartphone-ul poate fi precomandat de astăzi la eMAG, iar până pe 5 decembrie, fiecare comandă include cadou smartwatch-ul realme S2 Silver.

Versiunea cu 512GB spațiu de stocare este disponibilă la prețul de 4.999 RON, iar cea cu 256GB are un preț de 4.499 RON.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Experiență de joc mai captivantă cu monitorul EVNIA 34M2C5501A

Publicat

pe

De

Philips anunță lansarea monitorului Evnia 34M2C5501A, un nou membru al seriei de monitoare EVNIA 5000 dedicate gaming-ului. Din această serie fac parte deja modelele 27M2C5501 și 32M2C5501, anunțate în această tomană.

Evnia 34M2C5501A (34 inchi / 86,36 cm) este un monitor curbat ce dispune de un panou Fast VA și care este echipat cu toate caracteristicile necesare utilizatorilor de a se bucura de viteză și precizie maximă. Acest nou model oferă imagini clare, luminoase și un timp de răspuns rapid de 0,5 ms Smart MBR pentru un gameplay extrem de fluid.

Monitorul asigură o experiență de joc de neuitat, cu o rată de reîmprospătare de 180 Hz și lag de intrare redus (Low Input Lag). Performanța vizuală este de asemenea îmbunătățită, cu funcții precum DisplayHDR 400 cu certificare VESA și rezoluție WQHD ce asigură  luminozitate și culori de neegalat. De asemenea, funcția  Stark ShadowBoost înbunătățește vizibilitatea în scenele întunecate, asistând jucătorii în a distinge mai ușor detaliile mediului înconjurător și să își planifice mai eficient următoarea mișcare, chiar și în jocurile video cu o paletă de culori mai întunecată.

Monitorul oferă o experiență de utilizare superioară datorită curburii sale 1500R, care imită câmpul vizual natural al ochiului uman, în timp ce iluminarea Ambiglow îmbunătățită cu AI, poate ajusta culorile în funcție de conținutul video.

Principalele caracteristici ale modelului Philips Evnia 34M2C5501A sunt:

  • Viteză ultra-rapidă de 0,5 ms pentru imagini clare
  • Rată de reîmprospătare de 180 Hz pentru un gameplay fluid
  • Decalajul de intrare redus (Low Input Lag)
  • Stark ShadowBoost: pentru îmbunătățirea vizibilității în scene întunecate
  • AI-enhanced Ambiglow: pentru divertisment accentuat
  • Modul de joc SmartImage optimizat pentru gameri
  • Hub USB pentru conectivitate extinsă
  • Difuzoare stereo încorporate
  • Mod LowBlue și Flicker-free pentru a reduce oboseala ochilor
  • Funcție de înclinare, pivotare și reglare pe înălțime a piciorului pentru o poziție ideală de vizionare

Monitorul Philips Evnia 34M2C5501A va fi disponibil din luna decembrie la un preț recomandat de 1784 Lei.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Mureș

Afaceri19 ore inainte

60.000 de euro pentru ideea ta de afacere

Ești gata să transformi comunitatea ta? Participă la evenimentul „Fonduri Europene pentru Afaceri Sociale în Mediul Rural”, ce va avea...

Politică locală5 zile inainte

Diaspora, inima care bate pentru o Românie europeană

În fiecare familie din România, există cel puțin o poveste despre diaspora. Este povestea fiicelor și fiilor, fraților și surorilor,...

Politică locală6 zile inainte

Elena Lasconi: O viziune nouă pentru România

Într-o lume politică adesea marcată de promisiuni neonorate și scandaluri, Elena Lasconi aduce o abordare proaspătă și sinceră, angajându-se să...

Ce sunt nominatorii în Polkadot Ce sunt nominatorii în Polkadot
Afaceri6 zile inainte

Ce sunt nominatorii în Polkadot?

Polkadot reprezintă unul dintre cele mai inovatoare proiecte din lumea blockchain-ului, oferind o platformă care conectează diferite blockchain-uri într-un ecosistem...

SportO săptămână inainte

Conor McGregor: îndrăzneala și lecțiile despre asumarea riscurilor

Conor McGregor, una dintre cele mai mari figuri din istoria MMA, este un exemplu de îndrăzneală, încredere și asumare de...

UncategorizedO săptămână inainte

Allview lansează tableta Prime H201 LTE, design elegant, performanță, mobilitate și conectivitate

Brașov, 03 decembrie 2024 – Allview își extinde portofoliul de tablete și lansează tableta Prime H201 LTE, un dispozitiv premium care impresionează prin...

AfaceriO săptămână inainte

Set de tacâmuri din oțel inoxidabil Koken – eleganță și rafinament pentru masa ta

Fiecare masă devine specială cu setul de tacâmuri din oțel inoxidabil Koken. Acest set elegant include toate piesele necesare pentru...

Uncategorized2 săptămâni inainte

realme GT 7 Pro este lansat oficial în România

București, România – 26 noiembrie 2024 – realme, brandul de tehnologie cu cea mai rapidă creștere la nivel global, anunță lansarea...

Afaceri2 săptămâni inainte

Brazii naturali de Crăciun – de ce sunt mai prietenoși cu mediul decât brazii artificiali

În fața alegerii între bradul natural și cel artificial, tot mai multe persoane se întreabă care este cea mai bună...

Uncategorized3 săptămâni inainte

Experiență de joc mai captivantă cu monitorul EVNIA 34M2C5501A

Philips anunță lansarea monitorului Evnia 34M2C5501A, un nou membru al seriei de monitoare EVNIA 5000 dedicate gaming-ului. Din această serie...

Exclusiv3 săptămâni inainte

Lumini de ieșire LED: Ghidul complet pentru semnalizarea rutei de evacuare

În domeniul semnalizării rutelor de evacuare, luminile de ieșire LED joacă un rol crucial. Acestea asigură conformitatea cu standardele locale...

Uncategorized3 săptămâni inainte

Kingston Technology rămâne principalul furnizor de module DRAM în 2023

Kingston ocupă locul 1 în funcție de venituri, cu o cotă de piață de 68,8 % Recunoscut ca lider mondial în...

Uncategorized3 săptămâni inainte

Greenvolt Group inaugurează un parc fotovoltaic de 9 MW în incinta Aeroportului Internațional din Dublin

Proiectul va reduce emisiile de carbon cu peste 2.500 de tone anual Greenvolt Group, prin intermediul Enerpower, parte integrată a...

Uncategorized3 săptămâni inainte

„Băncile din România oferă unul dintre cele mai moderne și performante sisteme de plăți din lume”

20 noiembrie, București. Sistemul bancar din România este printre cele mai moderne și performante din întreaga lume, spune Radu Ghețea...

Uncategorized3 săptămâni inainte

Rowenta sărbătorește 140 de ani de inovație și excelență

Rowenta, brandul de renume al companiei franceze Groupe SEB, aniversează 140 de ani de inovație și angajament față de îmbunătățirea...

Uncategorized3 săptămâni inainte

Arhivați-vă datele acasă: aplicații eficiente și cele mai bune practici

În ziua de azi, stocăm cantități enorme de date, precum fotografii, documente și alte fișiere, ceea ce înseamnă că avem...

Știrile Săptămânii