Connect with us

Exclusiv

Beneficii și modalități de iluminare a exteriorului casei

Publicat

pe

Logic Light

Iluminarea exteriorului casei este o modalitate importantă de a o face mai atractivă și mai primitoare, în special seara. Siguranța de asemenea este îmbunătățită deoarece oamenii pot vedea pe unde merg și pericolele potențiale sunt mai vizibile. Acest lucru este deosebit de important pe întuneric sau în condiții meteorologice nefavorabile.

Iluminatul exterior al casei oferă multe beneficii, inclusiv siguranță, securitate și atractivitate

Iluminatul exterior poate, de asemenea, descuraja infracțiunile, făcând mai dificilă ascunderea infractorilor și oferind o vedere clară asupra proprietății. Camerele de securitate se bazează pe o iluminare bună pentru a funcționa corect și pentru a oferi imagini de înaltă calitate.

Dacă o zonă este prea întunecată, filmarea poate fi granulată sau prea greu de deslușit detaliile. Având un iluminat exterior adecvat, vă puteți asigura că sistemul de securitate funcționează așa cum ar trebui.

Pe lângă beneficiile de siguranță și securitate, iluminatul exterior poate spori și atractivitatea casei voastre. Iluminatul bine proiectat poate evidenția caracteristicile arhitecturale, poate accentua peisajul și poate crea o atmosferă caldă și primitoare.

Cele mai bune modalități de a ilumina exteriorul casei: lumini solare, lumini și proiectoare LED și spoturi

Una dintre cele mai bune moduri de a vă ilumina exteriorul casei este cu lumini solare. Luminile solare sunt foarte eficiente și pot dura mulți ani cu o întreținere mică sau chiar deloc.

O altă opțiune excelentă pentru a ilumina exteriorul casei este cu lumini LED. Luminile LED sunt, de asemenea, foarte eficiente și au o durată de viață lungă. De asemenea, sunt disponibile într-o varietate de culori pentru a se potrivi nevoilor fiecăruia.

În ultimii ani, proiectoarele LED au devenit din ce în ce mai populare pentru utilizarea în exteriorul casei. Există multe avantaje în utilizarea de proiectoare LED pentru exteriorul casei. Un avantaj este că sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic.

De asemenea, au o durată de viață lungă, așa că nu va trebui să le înlocuiți la fel de des ca pe alte tipuri de becuri. În plus, oferă o iluminare puternică, vă poate spori securitatea casei și poate ajuta la descurajarea hoților.

Spoturile sunt o altă opțiune excelentă pentru a ilumina exteriorul casei. Pot fi folosite pentru a evidenția anumite zone sau obiecte pe care doriți să le accentuați.

Cum să instalați luminile: unde să le plasați, cum să le conectați și cum să le păstrați în siguranță.

Există câteva lucruri de luat în considerare atunci când instalați lumini în exteriorul casei voastre. Mai întâi, va trebui să decideți unde doriți să amplasați luminile. În al doilea rând, va trebui să conectați luminile la o sursă electrică. Și, în sfârșit, va trebui să iei câteva măsuri de siguranță.

Pentru a începe, hotărâți unde doriți să fie plasate luminile. Ar trebui să luați în considerare lucruri precum traficul pietonal și amenajarea locului atunci când luați decizia. Odată ce v-ați hotărât asupra locației, este timpul să instalați corpurile de iluminat.

Apoi, conectați corpurile de iluminat la o sursă electrică. Acest lucru se poate face prin rularea unui prelungitor de la o priză sau prin conectarea corpurilor direct la sistemul electric al casei. Dacă nu vă simțiți confortabil să lucrați cu electricitate, angajați un electrician profesionist care să facă treaba pentru voi.

Alte lucruri de reținut includ tipul de becuri pe care doriți să le utilizați și estetica generală pe care o urmăriți. Există multe tipuri diferite de becuri disponibile în zilele noastre, așa că asigurați-vă că cercetați pentru a găsi pe cel care se potrivește cel mai bine nevoilor voastre. În ceea ce privește estetica, gândiți-vă dacă vreți ceva elegant și modern sau ceva mai tradițional.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exclusiv

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

Publicat

pe

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

In fiecare an la Londra, are loc Campionatul Mondial de Fabricare a Pantofilor, o reuniune a celor mai buni pantofari si confectioneri de incaltaminte din toate colturile lumii.

Dupa multe teste si o crancena asteptare, locul 1 a fost desemnat, iar pozitionarea sa pe harta nu este in alta parte decat in Romania, in Arad, in curtea si mai ales in atelierul unui adevarat geniu: artistul Victor Vulpe.

Barbatul de 43 de ani a reusit sa aduca trofeul de campion mondial in confectionarea de incaltaminte pe plaiurile romanesti, asta dupa ce mai bine de 20 de ani a transformat orice obiect din piele in opera de arta.

A inceput cu o curea din piele si a ajuns sa fie campion mondial la confectionarea de pantofi din piele

In urma cu peste 20 de ani, in timpul studentiei, Victor, pe atunci un studnet genial la Arte si Design, si-a descoperit adevarata pasiune. Acesta putea sa transforme orice obiect din piele in opera de arta. A inceput pur si simplu prin modificarea unei centuri din piele.

Apoi a trecut la genti. A inceput sa confectioneze genti de piele si curele pentru colegii sai in in curant de la genti si curele, s-a dezvoltat si a ajuns sa treaca la confectionarea de incaltaminte.

Astazi, la atatia ani dupa, cu un drum lung, plin de munca si de vointa, Victor pune Romania pe harta, cu inca un trofeu, inca un loc medaliat cu aur pe cel mai mare podium din acest domeniu.

Victor se poate compara cu adevarat cu cele mai mari nume ale tarii, la acest moment, fiind un ambasador al tarii prin meseria sa, o profesie cu foarte multa istorie in spate. Deloc straina de vechii mestesugari romani, cizmaria are o istorie de peste 10.000 de ani, conform specialistilor.

Cea mai veche piesa de incaltaminte isi are originea in SUA, iar specialistii concluzionau in urma unui studiu ca aceasta ar fi fost realizata din fibrele unui copac, datand cu apeoximativ 10.000 de ani in urma.

Din peste 50 de milioane de perechi de pantofi, acestia au obtinut trofeul!

Ei bine, la peste 10.000 de ani, barbatul de 43 de ani din Arad a adus Romaniei trofeul. Peste 50 de milioane de perechi de incaltari se fabrica in Romania anual, iar in intreaga lume peste 3 miliarde.  Cu toate acestea, numai una singura, o singura pereche magica a reusit sa acapareze atentia in Londra, celor mai mari cunoscatori din domeniul fabricarii incaltamintei. Astfel, Victor Vulpe a reusit sa acapareze unul dintre cele mai mari trofee si sa ajunga poate indeplinirea celui mai mare vis a oricarui artist in acest domeniu: castigarea World Championships in Shoemakings.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Exclusiv

Drumul spre refacere după un accident vascular cerebral

Publicat

pe

De

clinica Kino Med

Accidentul vascular cerebral este o urgență medicală gravă care poate avea efecte devastatoare asupra organismului. Un accident vascular cerebral, cunoscut și sub numele de accident cerebrovascular (ACV), este cauzat de o întrerupere a fluxului sanguin către creier, ducând la moartea țesuturilor din cauza lipsei de oxigen sau nutrienți. Când se întâmplă, acest lucru poate duce la paralizie sau dificultăți în vorbire și mișcare. Efectele pe termen lung ale unui accident vascular cerebral variază foarte mult în funcție de cât de multe daune au fost făcute și de ce parte a creierului a fost afectată.

Recuperarea după un accident vascular cerebral este un proces anevoios care necesită răbdare și determinare. În funcție de severitatea accidentului vascular cerebral, oamenii pot avea nevoie de terapie fizică sau medicamente pentru a ajuta la recăpătarea forței, mobilității și coordonării. Este important ca cei care au suferit de un accident vascular cerebral să fie înconjurați de membrii iubitori ai familiei și de prieteni în această perioadă, în timp ce lucrează pentru a-și recăpăta sănătatea și bunăstarea.

Cauze și riscuri de accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral este o afecțiune medicală gravă care poate provoca schimbări care modifică viața celor afectați. Este important să recunoaștem cauzele și riscurile accidentului vascular cerebral, astfel încât oamenii să poată lua măsuri pentru a-și reduce șansele de a experimenta acest eveniment devastator.

Cea mai frecventă cauză a accidentului vascular cerebral este o arteră blocată. Acest lucru se poate întâmpla atunci când depozitele de grăsime se acumulează într-o arteră, creând o obstrucție și împiedicând sângele să ajungă la creier. Nivelurile ridicate de colesterol și hipertensiunea arterială contribuie major la această acumulare, ceea ce înseamnă că ambii sunt factori de risc pentru accident vascular cerebral, de asemenea. Alți factori de risc includ fumatul, diabetul, abuzul de alcool, inactivitatea fizică, vârsta și a avut un accident vascular cerebral anterior sau un atac ischemic tranzitoriu.

Recuperarea fizică după un accident vascular cerebral

Un accident vascular cerebral este un eveniment care schimbă viața, care poate lăsa o persoană cu daune fizice, mentale și emoționale pe termen lung. Deși este imposibil să anulați complet efectele unui accident vascular cerebral, recuperarea fizică este posibilă și necesară pentru a trăi o viață independentă.

Recuperarea după un accident vascular cerebral începe la scurt timp după atacul inițial și poate dura luni sau chiar ani, în funcție de gravitatea evenimentului. În acest timp, persoanele trebuie să se concentreze asupra sănătății lor fizice făcând exerciții regulate, efectuând activități pentru a-și îmbunătăți echilibrul și coordonarea și participând la terapii de reabilitare concepute special ei. Este ideal ca acest proces să se desfasoare în cadrul unei clinici specializate în recuperare medicală, precum clinica Kino Med.

Electroterapie

Electroterapia este un tip de terapie folosită în procesul de recuperare a celor care suferă de accident vascular cerebral. Aceasta implică utilizarea stimulării electrice pentru a ajuta la restabilirea mișcării și a senzației în mușchii care au fost afectați de leziuni cauzate de accident vascular cerebral. Electroterapia ajută la întărirea mușchilor, promovează controlul muscular și chiar stimulează celulele nervoase, permițând o creștere a mobilității după accident vascular cerebral.

În combinație cu alte terapii, cum ar fi kinetoterapia, electroterapia poate fi un instrument eficient pentru a ajuta la recuperarea după un accident vascular cerebral. Stimularea electrică poate fi aplicată direct pe piele sau indirect printr-un dispozitiv care emite impulsuri electrice prin electrozi plasați în jurul zonei afectate. Aceste impulsuri sunt livrate la viteze și intensități diferite, în funcție de ceea ce se potrivește cel mai bine nevoilor fiecărui individ. Scopul este de a ajuta la recâștigarea mișcării, a forței și a senzațiilor necesare pentru activitățile de zi cu zi.

În concluzie, drumul spre recuperare după un accident vascular cerebral este dificil și adesea lung, dar cu sprijinul potrivit, poate fi gestionat. Nu există o cronologie unică pentru recuperare, deoarece fiecare persoană va avea propriile provocări și succese unice. O abordare de echipă multidisciplinară este esențială pentru a facilita cele mai bune rezultate pentru o persoană care a suferit un AVC.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Ce sunt si cu ce ne ajuta serviciile DDD

Publicat

pe

Serviciile DDD fac referire la servicii de desinsectie, dezinfectie si deratizare, ce sunt utile in cadrul oricarui spatiu unde exista focare de infectie sau infectii cu daunatori, de la insecte si pana la rozatoare. Acestea sunt oferite de diverse firme, specializate in asta, si care utilizeaza echipamente, solutii si tehnici eficiente in acest scop, fie ca sunt aplicate pentru spatii rezidentiale, comerciale, industriale sau de alt tip.

Desinsectia este o metoda prin care se inlatura insectele care pot fi daunatoare sau deranjante din anumite locuri sau spatii. Aceasta poate fi folosita atat in locuinte, cat si in cladiri publice, in industrie sau in agricultura.

Exista mai multe metode de desinsectie, iar alegerea celei mai potrivite depinde de tipul de insecte, de locul in care trebuie realizata desinsectia si de gradul de infestare. Unii dintre cele mai comune tipuri de desinsectie sunt:

Fumigarea: aceasta implica utilizarea unui produs chimic sub forma de fum, care este raspandit in intregul spatiu si ucide insectele prin inhalare. Fumigarea este adesea utilizata in cazul infestarilor severe si poate fi eficienta impotriva unui spectru larg de insecte, dar poate fi periculoasa pentru animalele de companie si plante, asa ca este important sa se ia masuri de precautie inainte de a o folosi.

Pulverizarea: aceasta implica utilizarea unui produs chimic sub forma de pulbere, care este aplicat in locurile unde se gasesc insectele. Pulverizarea poate fi eficienta impotriva unor insecte specifice, cum ar fi gandacii, dar poate avea o eficacitate mai scazuta impotriva altor tipuri de insecte. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute si utilizate servicii dezinsectie.

Plasarea de capcane: aceasta implica utilizarea unor dispozitive speciale care atrag insectele si le prind intr-un mod nevatamator, astfel incat sa poata fi indepartate ulterior. Aceste capcane pot fi folosite pentru a controla populatiile de insecte sau pentru a monitoriza infestarile.

Tratarea manuala: aceasta implica indepartarea manuala a insectelor prin mijloace mecanice sau chimice. Aceasta metoda poate fi eficienta impotriva unor insecte specifice, dar poate fi mai putin eficienta in cazul infestarilor severe.

Cei de la compania DDD ne pot explica si mai detaliat ce reprezinta toate aceste aplicatii, rolul si eficienta lor.

Este important sa se aleaga cu atentie metoda de desinsectie potrivita, deoarece in utilizare incorecta sau excesiva a produselor chimice poate avea efecte negative asupra sanatatii oamenilor si a mediului. De exemplu, anumite insecticide pot fi nocive pentru oameni, animale sau plante, iar utilizarea lor excesiva poate duce la dezvoltarea de rezistenta la insecte. De asemenea, unele metode de desinsectie, cum ar fi fumigarea, pot produce mirosuri neplacute sau pot afecta calitatea aerului.

Pentru a minimiza riscurile asociate cu desinsectia, trebuie luate masuri de precautie, cum ar fi:

  • Evitarea utilizarii excesive a produselor chimice: utilizarea unor metode alternative, cum ar fi capcanele sau tratarea manuala, poate ajuta la reducerea dependentei de produsele chimice.
  • Alegerea unor produse sigure: exista produse chimice care sunt mai putin nocive pentru oameni si mediul inconjurator, asa ca este important sa se aleaga acestea in detrimentul altora mai puternice.
  • Asigurarea unei ventilatii adecvate: in cazul in care se folosesc produse chimice, este important sa se asigure o ventilatie adecvata pentru a impiedica acumularea lor in aer.
  • Urmarirea regulilor de siguranta: trebuie respectate intotdeauna instructiunile de siguranta si de utilizare ale produselor chimice si trebuie luata in considerare protejarea pielii si a ochilor in timpul manipularii acestora.

Desinsectia poate fi o metoda eficienta pentru inlaturarea insectelor daunatoare sau deranjante, dar trebuie abordata cu atentie si respectand regulile de siguranta pentru a minimiza riscurile asociate.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Mureș

Eveniment16 ore inainte

Cadouri din piele, ce se simt…pe piele: genți brodate și accesorii asortate

Pentru că începe să fie posibil să lași mâinile fără mănuși, să bei cafeaua afară sau să începi să citești...

Exclusiv16 ore inainte

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani. In fiecare an la Londra, are loc...

Eveniment17 ore inainte

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

Pandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au inceput...

EvenimentO zi inainte

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu...

UncategorizedO zi inainte

Cum iti poti antrena musculatura bratelor

Antrenarea musculaturii bratelor poate fi realizata prin mai multe exercitii specifice, precum triceps push ups, bicep curls sau triceps extensions....

Eveniment2 zile inainte

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial,...

Eveniment4 zile inainte

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

Tupeul nu cunoaste limite la Ploiesti! Luni dimineaţă, poliţistii rutieri i-au reţinut permisul de conducere lui Cătălin Albu, directorul interimar...

Uncategorized4 zile inainte

NOI PRODUCȚII ANIME SUNT DISPONIBILE ACUM PE DISNEY+

16 SEZOANE COMPLETE DIN SERIALUL BLEACH & SEZONUL 1 DIN BLEACH: THOUSAND-YEAR BLOOD WAR De când se știe, Ichigo Kurosaki a fost capabil...

Uncategorized4 zile inainte

Noua serie de telefoane Galaxy S23 de la Samsung aduce o experiență premium desăvârșită, concepută pentru astăzi și viitor

Cea mai avansată cameră, performanța fără cusur în gaming și un design prietenos cu mediul înconjurător se regăsesc în cea...

Uncategorized5 zile inainte

Un eveniment unic în viaţa noastră surprins cu ajutorul inovaţiilor vivo în domeniul imagisticii

Sfaturi vivo despre cum poate fi surprinsă cometa C/2022 E3 (ZTF) pe cerul nopţii   București, 1 februarie 2023 – După...

Eveniment5 zile inainte

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

Defilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt vizati...

Eveniment6 zile inainte

Comandamentul de iarna, bachus, zapada si termia

Ninsoarea de vineri a dat peste cap circulația auto din Ploiești, ploieștenii remarcând lipsa implicării autorităților locale în activitatea de...

Deep Forest Fest 2023 Deep Forest Fest 2023
Social7 zile inainte

Deep Forest Fest 2023, ediţia IV-a pe platoul Feţeni, Râmnicu Vâlcea

În cazul în care nu ţi-ai făcut planuri între 14-16 iulie, atunci află că Deep Forest Fest 2023 îşi va...

EvenimentO săptămână inainte

IREAL/Modelul „Portocală”/Relații ciudate între un parchet și un martor-suspect/”sifon”

Ora estimata: 08:30Complet: PEN 1 – AMTip solutie: respinge cerereaSolutia pe scurt: În temeiul art. 345 alin. 1 şi 2,...

vestiare metalice vestiare metalice
SocialO săptămână inainte

Uzina Mecanică Vâlcea – vestiare metalice la comandă

Un vestiar reprezintă un spațiu de depozitare care ne permite să ne așezăm lucrurile personale și hainele de exterior (geci,...

AfaceriO săptămână inainte

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan) Acrilic (de asemenea, cunoscut sub numele de plexiglas) și policarbonat (de asemenea, cunoscut sub numele de...

Știrile Săptămânii