Connect with us

Viața în Mureș

Tipuri de lenjerii de pat pentru paturi duble

Publicat

pe

Lenjeriile de pat au un funcție estetică dar, mai mult decât atât, pot spori confortul pe timpul nopții, oferindu-ți un somn mult mai odihnitor și dimineți pline de energie. În funcție de materialul din care sunt confecționate acestea, de culoare și de senzația pe care o oferă, lenjeriile de pat sunt de mai multe tipuri, fiecare dintre acestea având avantajele sale.

 

Lenjerii de pat din poliester

 

Chiar dacă sunt fabricate dintr-un material sintetic, lenjerii de pat poliester reprezintă o opțiune inteligentă din punct de vedere al investiției deoarece sunt foarte rezistente la uzură și la multiple spălări, fără să își piardă prea repede din culoare. De asemenea, un alt avantaj al lenjeriilor de pat din poliester este faptul că nu se șifonează, fiind foarte rezistente și din acest punct de vedere. În ceea ce privește îngrijirea lenjeriilor de pat din poliester, acestea beneficiază de uscare rapidă, așa că dacă le speli dimineața, până seara acestea pot fi gata pentru a fi întinse pe patul din dormitor. 

 

Lenjerii de pat din bumbac

 

Bumbacul este un material organic, natural, cu ajutorul căruia te vei bucura de nopți liniștite și odihnitoare. Lenjeriile de pat din bumbac oferă o senzație foarte plăcută la contactul cu pielea, iar fibra naturală este excelentă din punct de vedere al respirabilității și, în același timp, absoarbe în mod eficient umezeala și contribuie la reglarea temperaturii corpului, asigurând confort pe timpul nopții, atât în sezonul cald, cât și în sezonul rece. 

 

Lenjerii de pat din amestec de poliester și bumbac

 

O altă variantă de lenjerii de pat, convenabilă atât din punct de vedere al costurilor, cât și a rezistenței la uzură, o reprezintă lenjeriile din amestec de poliester și bumbac. Această combinație îți oferă avantajele ambelor materiale, fiind mai potrivite pentru persoanele cu piele sensibilă datorită faptului că țesătura este mult mai moale și mai confortabilă deoarece conține și fibră naturală. 

 

Lenjerii de pat din bumbac satinat

 

Bumbacul satinat este o țesătură foarte moale și plăcută la atingere, fiind un material ideal în orice sezon deoarece contribuie la reglarea temperaturii corpului în funcție de temperatura exterioară. Un lucru care îți poate atrage atenția în cazul lenjeriilor de pat din bumbac satinat este prețul, considerabil mai mare decât în ccazul lenjeriilor din poliester sau alte materiale. Totuși, calitatea bumbacului satinat este o motivație suficientă pentru a investi într-o lenjerie de pat rezistentă la spălări și la uzură. 

 

Lenjerii de pat din bumbac egiptean

 

Făcând parte din categoria lenjeriilor de pat premium, de lux, cele din bumbac egiptean reprezintă o alegere ideală pentru dormitoarele aranjate cu stil, cu mobilier impunător din lemn masiv și cu draperii somptuoase. Bumbacul egiptean este un material mai scump, însă calitatea acestuia și modul în care arată în dormitorul potrivit, fac din el o investiție pe termen lung, fiind și rezistent la uzură și la spălări multiple. 

 

Lenjeria de pat trebuie aleasă în funcție de stilul în care este amenajat dormitorul, dar și în funcție de materialul din care este confecționată. În acest mod te vei bucura de nopți mult mai odihnitoare și mai relaxante.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Afaceri

Cum să zugrăvesști o cameră: 10 pași pentru a picta pereții ca un zugrav profesionist

Publicat

pe

A învăța cum să zugrăvești o cameră în mod corespunzător este esențial atât pentru cei începători cu bricolaj, pentru noii proprietari, cât și pentru experții veterani în îmbunătățirea locuinței. La urma urmei, este destul de nedureroasă, relativ ieftină și, dacă ceva nu merge groaznic de rău, este ușor de reparat. Dar înainte de a lua rola și de a începe cu primul strat de lavabil, este esențial să ai un plan de atac. Așa că am cerut o mână de experți cele mai bune sfaturi și trucuri pentru a vă ajuta să începeți. Citiți mai departe pentru a afla cum să vopsiți o cameră și vedeți pas cu pas ce va trebui să faceți pentru a vă asigura că proiectul dvs. este un succes.

 

 1. Planificați-vă abordarea

Începeți prin a vă gândi cum doriți să arate proiectul finit și amintiți-vă că nu vă limitați la patru pereți sau o cameră întreagă în aceeași culoare. Luați în considerare pictarea unui perete de accent într-o nuanță îndrăzneață sau evidențierea mulurilor într-o nuanță sau finisaj contrastant. Și nu uitați să priviți în sus și să vedeți dacă tavanul ar putea folosi și o reîmprospătare.

 1. Alege-ți culoarea

Răsfoirea prin punți de ventilatoare și așchii de vopsea poate fi copleșitoare. Începeți prin a afla caracteristicile generale ale culorii: Vrei o nuanță caldă sau rece? Neutru sau saturat? Dacă aveți mobilier sau artă existentă, veți dori, de asemenea, să luați în considerare modul în care nuanța le va completa. Odată ce vă dați o idee despre ceea ce căutați, alegeți câteva nuanțe și obțineți mostre – o mulțime de mărci direct către consumatori, vă vor trimite mostre adezive pe care le puteți testa pe perete pentru o mai bună înțelegere de umbră (și vă va scuti de o călătorie la magazin). Testează culorile pentru a vedea cum arată în cameră în diferite momente ale zilei.

Multe companii de vopsele au, de asemenea, instrumente pe site-urile lor web care vă vor permite să încărcați o fotografie a spațiului dvs. și să previzualizați diferite culori pe pereți. Dar culorile pot arăta diferit în condițiile lumii reale, așa că va trebui totuși să le încerci în spațiul dumneavoastră.

 1. Alegeți-vă instrumentele și materialele

Fiecare proiect este unic și este posibil să aveți nevoie de instrumente diferite în funcție de vopseaua pe care o alegeți și de starea pereților dvs., dar există câteva elemente obligatorii:

 1. vopsea
 2. amorsă
 3. trafalet
 4. băț de prelungire pentru rolele de vopsea
 5. cârpe
 6. pensule
 7. tava de vopsea
 8. hârtie abrazivă
 9. bandă de pictor
 10. ruletă
 11. cuțit pentru chit

4. Stabiliți de câtă vopsea lavabilă veți avea nevoie

Indiferent dacă pictezi o cameră de toaletă sau exteriorul casei tale, trebuie să calculezi necesarul de vopsea lavabilă pentru pereți:

 1. Măsoară lungimea, lățimea și înălțimea camerei. Folosește o ruletă și notează într-un carnețel fiecare dintre aceste dimensiuni (în metri).
 2. Află perimetrul camerei:
 • camera este sub forma de pătrat, atunci Perimetrul = 4 x Lungime
 • camera este sub forma de dreptunghi, atunci Perimetrul = 2 x (Lungime x lățime)
 • dacă încăperea nu are forma unui dreptunghi sau pătrat, măsoara toate laturile camerei și adună-le;
 1. Calculează suprafața totală a pereților. Înmulțește perimetrul cu înălțimea camerei și vei obtine suprafața totală a pereților în metri pătrați.
 • P x h = suprafața totală a pereților (m²)
 1. Calculează aria ușilor și ferestrelor.
 • Aria ferestrei (m²) = Lungime x lățime
 • Aria ușii (m²) = Lungime x lățime
 1. Află suprafata finală de zugravit. Scade din suprafața totală a pereților, aria ușilor și a ferestrelor.
 • Suprafața totală – Aria ferestrei – Aria usii = Suprafața finală de zugravit

Simulare:

Să presupunem că rezultatul final pe care l-ai obținut, suprafața finală de zugrăvit este de 62 m². Va trebui apoi să vezi indicatiile producătorului de pe cutia de vopsea. Pe langa cantitate, presupunem 9 litri, ți se specifică și consumul, ca de exemplu 300 ml/m² (pentru doua straturi).  Ce ai de facut mai departe:

 • identifica consumul în litri pentru un metru patrat, 300 : 1000 = 0,3 l/m² (consumul pentru doua straturi);
 • calculeaza de cati litri ai nevoie pentru a acoperi 62 m²:

1 m²………………………..0,3 l

62 m² ………………………….X l

X = (62 x 0,3) : 1 = 18.6 l

 • calculează de câte găleti ai nevoie pentru a vopsi suprafata ta finala de zugravit, de 62 m²:

18.6 : 9 = 2.06 > rezulta ca vei avea nevoie de 2 galeti a cate 9 l pentru proiectul tau de zugravit, insa trebuie sa tii cont si de un surplus de necesar;

Nota: Producatorul specifică pe ambalajul produsului consumul pe m², dar și pentru câte straturi, unul, două, trei. Dacă este consumul pentru un singur strat, atunci rezultatul final, pentru a afla de câte găleți ai nevoie, îl vei înmulți cu 2.În exemplul de mai sus nu a fost cazul, consumul specificat de producător era pentru două straturi.

Atenție!

Este foarte important să ai o rezervă de cantitate, un surplus de vopsea lavabilă, deoarece sunt mai multi factori care vor determina un consum mai mare decât cel specificat de producator pe ambalajul cutiei. Altfel spus, există șanse foarte mari ca testele de laborator ale producatorului să difere de condițiile propriu-zise din apartamentul tău, lucru datorat unor factori precum:

 • gradul de absorbție al pereților (este mai mare dacă sunt proaspăt gletuiți);
 • tipul de amorsă folosită(se recomandă să folosești de la același producător cu al vopselei lavabile);
 • timpul alocat pentru uscarea amorsei (este important să nu se scurteze durata de așteptare);
 • modul în care s-a facut diluarea vopselei (este necesar să se respecte procentajul);
 • calitatea uneltelor de lucru (trafalet, pensulă);
 • temperatura din încapere (temperaturile scăzute, gradul de umezeală nu permit o uscare corespunzatoare a suprafeței de lucru);
 • aerisirea corespunzătoare a spațiului de lucru;
 • aplicarea unui strat de vopsea deschisă peste o culoare închisă (necesită mai multa vopsea);

Recomandare:

Acorda atenție procesului de achiziție al vopselei lavabile, citind cu atenție informațiile tehnice. Pe lângă faptul că unele sunt vopsele de interior, altele de exterior, vopseaua lavabila poate avea si diferite proprietati, ca de exemplu vopsea antimucegai (impiedica formarea sporilor de mucegai) sau vopsea antibacteriana (pentru un mediu sanatos).

De asemenea, nu te grabi sa compari pretul, fara a verifica inainte gradul de acoperire (cati litri/m², cate straturi sunt necesare) sau rezistenta in timp.

 

Plănuiți să văruiți un perete gri cărbune? Probabil că veți avea nevoie de vopsea suplimentară atunci când treceți de la întuneric la lumină. La celălalt capăt al spectrului, o bază de culoare profundă tinde să necesite mai multe straturi de vopsea decât o culoare mai deschisă, spune Carolyn Noble, manager de marketing și design color la Pratt & Lambert. Ea recomandă aplicarea unui grund cu tentă gri pe suprafață înainte de a vă vopsi pereții într-o culoare saturată pentru a reduce numărul de aplicații. Când vine vorba de finalizare, poate ați auzit că, cu cât este mai lucioasă, cu atât este mai mare rata de acoperire, dar nu este o diferență suficientă pentru a schimba numărul de galoane pe care trebuie să-i cumpărați, spune Minchew.

Dacă pictați o suprafață foarte texturată, mai degrabă decât una netedă, cumpărați puțin în plus, spune Julianne Simcox, manager asociat de brand Pratt & Lambert. Dulapurile cu lucrări complicate de morărie necesită, de asemenea, mai multă vopsea; Minchew sugerează să cumpărați cu aproximativ 10% mai mult decât sa calculat.

 1. Pregătiți pereții și camera

Nu vrei să strici canapeaua ta preferată sau moștenirea pe care ți-a dat-o bunica, așa că golește camera de toată mobila. Dacă nu aveți suficient spațiu pentru a muta tot ce aveți, împingeți totul în centrul camerei. Acoperiți piesele cu o cârpă sau cu o folie ușoară de plastic și faceți același lucru cu podeaua, precum și cu orice dulapuri sau blaturi care ar putea fi în pericol de stropire în exces. „Nu sări peste cârpa – vopseaua se va stropi, promitem”, spun antreprenorii din New Jersey – și veri – John Colaneri și Anthony Carrino , vedetele serialelor HGTV Cousins ​​Undercover și Kitchen Cousins , precum și The Build Up  și Grand Design pe Ellen DeGeneres’s Ellentube.

Luați o rolă de bandă pentru pictori – verii recomandă FrogTape – și aplicați-o ferm pe marginile colțurilor camerei, pe mulurile de bază și ale coroanei și pe carcasele ușilor și ferestrelor, folosind un cuțit de chit pentru a sigila dacă este necesar. „Obținerea unei etanșări bune, astfel încât vopseaua să nu ajungă sub bandă este totul, în plus, se va desprinde după ce totul este uscat”, spun Colaneri și Carrino. Dacă îndrăznești (sau ai mâna fermă a unui artist), poți sări peste înregistrare. Îndepărtați întrerupătorul de lumină și capacele prizei și aplicați bandă de vopsit pentru a proteja prizele și întrerupătoarele de picături de vopsea. Înainte de a începe, asigurați-vă că știți cum să reparați gips-carton , astfel încât să puteți curăța orice spărturi din pereți.

 1. Amestecați vopseaua

Utilizați un bețișor de vopsea din lemn pentru a amesteca vopseaua și amestecați din nou des pe parcursul proiectului. Vopseaua care nu este amestecată constant poate duce la separarea ingredientelor și veți risca să compromiteți adevărata culoare pe care o doriți. Dacă utilizați mai mult de o galeată de vopsea, combinați vopselelel într-o găleată mare în cazul în care există o ușoară variație de culoare.

 1. Alege-ți tehnicile de pictură

Vopseaua este amestecată și rola este gata, dar asigurați-vă că planificați o strategie înainte de a începe. Lucrați din partea de sus a camerei în jos, începând cu tavanele. Planifică un perete focal îndrăzneț? Pictați mai întâi pereții de culoare deschisă alăturați. „Nu-ți face griji dacă primești vopsea pe ceea ce va fi peretele tău de accent – ​​vopseaua întunecată va acoperi orice vopsea mai deschisă a găsit drumul acolo. După ce peretele mai deschis se usucă, îndepărtează marginea, astfel încât culoarea închisă să nu se scurgă pe noua vopsea”, ne sfătuiesc specialiștii Colaneri și Carrino. Dacă acoperiți pereții întunecați cu o nuanță mai strălucitoare, planificați trei straturi: grund, plus două straturi din noua culoare pentru a vă asigura că nimic nu se vede.

Începeți cu câte un perete pe rând. Luați o pensulă și „decupați” – pictați de-a lungul mulării și colțurilor de sus în jos – în timp ce partenerul dvs. de pictură folosește o rolă pentru a acoperi întinderea principală a peretelui, rămânând departe de acele puncte mai precise. Când aplicați vopsea cu rola, utilizați mișcări lungi într-un model W pentru o acoperire amplă (și pentru a evita acele urme deranjante ale rolei). Odată ce peretele este uscat la atingere, este gata pentru un al doilea strat.

Dacă vopsiți garnitura, îndepărtați banda pictorului și așteptați ca pereții să se usuce înainte de a aplica bandă pe pereți. Începeți cu ornamentul cel mai apropiat de tavan, treceți la ramele ușilor și fe

 1. Nu uitați de aerisire(ventilație)

A privi vopseaua uscată nu este distractiv. Asigurați-vă că spațiul dvs. este bine ventilat pe tot parcursul proiectului, deschizând ferestrele și folosind ventilatoare. „Menținerea încăperii calde și un ventilator care sufla cu siguranță ajută la accelerarea procesului de uscare”, spun verii. „Dacă este o zi umedă, va dura mult mai mult pentru ca vopseaua să se usuce.”

 1. Curățați

Ai zugrăvit mai multe încăperi, însă nu este timpul să te relaxezi. Îndepărtați toată banda de pictor și folosiți cârpe pentru picături, asigurându-vă că orice scurgere sau stropire sunt șterse înainte de a se usca. Pentru vopselele lavabile pe bază de latex și apă, curățați periile cu apă cu săpun. Puteți folosi o perie de pictor pentru a curăța și a remodela perii.

 1. Acordă-ți suficient timp

Timpul pe care îl va dura proiectul tău depinde de dimensiunea camerei tale, de modul în care îl zugravești și de nivelul tău de calificare. De exemplu, folosirea unei nuanțe întunecate pe pereți și zugrăvirea tavanului și a ornamentelor va dura mai mult decât a vopsi pereții într-o culoare neutră. În timp ce unele spații pot fi realizate în câteva ore, altele pot dura câteva zile. Asigurați-vă că bugetați mai mult timp decât credeți că va avea nevoie de lucrare și nu uitați să luați în considerare pregătirea și curățarea.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

De ce ar cumpăra cineva produse refurbished?

Publicat

pe

produse-refurbished

Pentru cei care nu dispun de un buget foarte mare pentru cumpărarea unor produse noi există două variante alternative: produsele second hand şi cele refurbished. Spre deosebire de produsele second hand, care atrag prin preţul mai mic de multe ori, cele refurbished au un preţ poate mai mare, dar arată că noi, funcţionează perfect şi mai primeşti şi garanţie pentru ele, uneori garanţie extinsă.

Produsele refurbished sunt foarte puţin folosite, sunt aproape noi, au componente intacte, dacă discutăm despre electronice sau electrocasnice. Un produs ajunge în categoria „refurbished” dacă a fost folosit la teste, la standuri de demo, dacă a fost returnat de furnizori din varii motive, dar funcţionează, dacă cutiile de livrare către furnizori au fost deteriorate şi produsul s-ar reîntors la cel care l-a expediat, dacă fac parte din programe de refurbishment. În unele situaţii poate fi vorba despre produse precum: calculatoare, servere, workstation hp sau dell, laptopuri și lista poate continua.

Dacă ai de ales între un produs second hand şi unul refurbished, sfatul nostru este să rămâi la cel refurbished. De ce l-ai cumpăra?

Garanţie şi testare minuţioasă

Pentru că ai, aşa cum am văzut deja, garanţie de minim 12 luni, poate fi şi de 36 de luni. Ştii că poţi să le repari dacă se întâmplă ceva şi nu vei plăti nimic dacă e din vina produsului. Îţi poţi cumpăra produse refurbished de la cei mai buni producători de pe piaţă la preţuri bune, produse pe care nu ţi le-ai fi permis în mod normal.

Toate produsele refurbished sunt testate, curăţate de praf, se înlocuiesc piesele defecte la electronice şi electrocasnice, totul funcţionează ireproşabil. Nu ai erori, nu apar probleme de uzură, totul e nou şi va funcţiona ca la carte, conform specificaţiilor producătorilor. Reducerile pentru produsele refurbished ajung şi la 90% uneori, în medie reducerea e de 50 de procente cel puţin conform informațiilor HP. Economiseşti bani, timp, te bazezi pe produsele refurbished şi ştii că ai în mână un produs de top la cel mai bun preţ de pe piaţa de profil.

Independenţa faţă de ciclul de viaţă al produsului şi grijă faţă de mediul înconjurător

Nu mai aştepţi după produs, îl ai imediat ce l-ai comandat, nu mai treci prin precomandă şi nici nu mai ai foarte multe formalităţi de făcut ca să ai produsul dorit. L-ai găsit pe un site de produse refurbished, ţi-a plăcut, îl vei avea imediat trimis prin curier, de cele mai multe ori cu verificarea produsului la livrare. Plus că găseşti mereu piese de schimb la produsele refurbished electronice şi electrocasnice, asta chiar dacă nu mai ai suport oficial de la producătorul lucrului achiziţionat în sistem refurbished.

Nu mai depinzi de ciclul de viaţă al produsului. De multe ori producătorii retrag anumite modele după 5-6 ani, nu le mai oferă niciun suport. În acel moment poţi cumpăra un produs nou sau te poţi îndrepta spre piaţa refurbished. Aşa că îţi poţi cumpăra oricând electronice şi IT refurbished fără să mai depinzi de ceea ce face producătorul.

Şi încă un lucru bun la produsele refurbished: ai grijă de mediul înconjurător. Impactul alegerii tale asupra mediului e unul major. Reduci amprenta de carbon, nu se mai aruncă produsele care de altfel nu au nicio problemă şi sunt readuse la viaţă, făcute să meargă perfect şi sunt oferite la preţuri excelente.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Eveniment

Injectarea cu botox. Când şi de ce să o faci?

Publicat

pe

cosmetic-injections-banner

Botoxul sau toxina botulinică se foloseşte de ani de zile în tratarea ridurilor faciale. Botox este doar un brand, denumirea ştiinţifică pentru produs este toxina botulinică, toxina ce este produsă de bacteria Clostridium botulinum. Mai sunt şi alte branduri de toxina botulinică, dar Botox a rămas în uz pentru că a fost prima toxină botulinică injectată la oameni. Nu doar pacienţii cu riduri pot apela la Botox, ci şi cei care transpiră excesiv, salivează excesiv, cei care au distonie cervicală, spasme musculare puternice, clipit greu de controlat, strabism, migrene cronice, vezică hiperactivă.

Rezultate rapide, proceduri de injectare cu efecte garantate

Funcţionarea toxinei botulinice este foarte simplă. Botoxul blochează semnalele nervoase transmise musculaturii. Aşa că muşchii injectaţi nu se vor mai contracta, ridurile se estompează ca urmare a lipsei contractărilor musculuare. Adesea vom întâlni Botoxul folosit pentru ridurile din zona frunţii, a ochilor, pentru ridurile de încruntare. Botoxul nu va avea niciun efect asupra ridurilor cauzate de gravitaţie sau de soare.

Procedura de injectare cu botox a toxinei botulinice în ţesuturi e foarte simplă, durează câteva minute şi nu ai nevoie de anestezie. În 7-14 zile deja vezi efectele locale, în două săptămâni ai efectele complete. Rezultatele injectărilor cu Botox pot dura între trei şi şase luni, dar depinde de pacient şi de caracteristicile sale fizice, genetice. Pe măsură ce trece timpul ridurile nu vor mai fi atât de pronunţate pentru că musculatura se va adapta şi muşchii vor reacţiona din ce în ce mai bine dacă se va folosi toxina botulinică în continuare, regulat.

Când putem injecta toxina botulinică?

Când e cel mai bun moment să începi să foloseşti toxina botulinică? Preventiv poţi să faci tratamente la 25-30+ de ani, însă nu e vreo vârstă „magică” de la care poţi începe. Când apar primele riduri fine, linii la nivel facial poţi să începi cu injectările de toxina botulinică. Dacă nu vrei să te trezeşti cu riduri adânci şi inestetice poţi să începi să injectezi Botox şi de la 19 ani, dar cele mai bune efecte le vei vedea între 25 şi 35+ ani.

Multe riduri sunt cu siguranţă genetice, aşa că dacă vezi la alţi membri ai familiei riduri ce apar prea devreme poţi să începi tratamentul preventiv. Dacă faci tratamente preventive cu Botox ai toate şansele să nu mai ai nevoie de el pe viitor pentru că musculatura slăbeşte, muşchii sunt ţinuţi mereu „slabi”, fără o contractare puternică. Nu exagera cu Botoxul, pentru că poţi atrofia musculatura, mai ales cea din zona ochilor şi vei obţine efectele opuse. Botoxul este doar pentru ridurile la care eşti predispus genetic.

Injectările cu Botox pot fi făcute atât de către femei, cât şi de către bărbaţi, şi ei pot să scape de ridurile care apar odată cu înaintarea în vârstă. Dar femeile sunt cele care vor veni în clinici şi vor solicita tratamentele pentru că ele sunt mai preocupate de aspectul lor facial şi de frumuseţe. Un singur lucru mai rămâne de adăugat: Botoxul nu e pentru toată lumea, aşa că discută înainte cu medicul şi ia decizia injectării doar cu el, după analize şi consultarea istoricului medical.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Mureș

Eveniment16 ore inainte

Cadouri din piele, ce se simt…pe piele: genți brodate și accesorii asortate

Pentru că începe să fie posibil să lași mâinile fără mănuși, să bei cafeaua afară sau să începi să citești...

Exclusiv16 ore inainte

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani. In fiecare an la Londra, are loc...

Eveniment17 ore inainte

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

Pandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au inceput...

EvenimentO zi inainte

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu...

UncategorizedO zi inainte

Cum iti poti antrena musculatura bratelor

Antrenarea musculaturii bratelor poate fi realizata prin mai multe exercitii specifice, precum triceps push ups, bicep curls sau triceps extensions....

Eveniment2 zile inainte

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial,...

Eveniment4 zile inainte

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

Tupeul nu cunoaste limite la Ploiesti! Luni dimineaţă, poliţistii rutieri i-au reţinut permisul de conducere lui Cătălin Albu, directorul interimar...

Uncategorized4 zile inainte

NOI PRODUCȚII ANIME SUNT DISPONIBILE ACUM PE DISNEY+

16 SEZOANE COMPLETE DIN SERIALUL BLEACH & SEZONUL 1 DIN BLEACH: THOUSAND-YEAR BLOOD WAR De când se știe, Ichigo Kurosaki a fost capabil...

Uncategorized4 zile inainte

Noua serie de telefoane Galaxy S23 de la Samsung aduce o experiență premium desăvârșită, concepută pentru astăzi și viitor

Cea mai avansată cameră, performanța fără cusur în gaming și un design prietenos cu mediul înconjurător se regăsesc în cea...

Uncategorized5 zile inainte

Un eveniment unic în viaţa noastră surprins cu ajutorul inovaţiilor vivo în domeniul imagisticii

Sfaturi vivo despre cum poate fi surprinsă cometa C/2022 E3 (ZTF) pe cerul nopţii   București, 1 februarie 2023 – După...

Eveniment5 zile inainte

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

Defilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt vizati...

Eveniment6 zile inainte

Comandamentul de iarna, bachus, zapada si termia

Ninsoarea de vineri a dat peste cap circulația auto din Ploiești, ploieștenii remarcând lipsa implicării autorităților locale în activitatea de...

Deep Forest Fest 2023 Deep Forest Fest 2023
Social7 zile inainte

Deep Forest Fest 2023, ediţia IV-a pe platoul Feţeni, Râmnicu Vâlcea

În cazul în care nu ţi-ai făcut planuri între 14-16 iulie, atunci află că Deep Forest Fest 2023 îşi va...

EvenimentO săptămână inainte

IREAL/Modelul „Portocală”/Relații ciudate între un parchet și un martor-suspect/”sifon”

Ora estimata: 08:30Complet: PEN 1 – AMTip solutie: respinge cerereaSolutia pe scurt: În temeiul art. 345 alin. 1 şi 2,...

vestiare metalice vestiare metalice
SocialO săptămână inainte

Uzina Mecanică Vâlcea – vestiare metalice la comandă

Un vestiar reprezintă un spațiu de depozitare care ne permite să ne așezăm lucrurile personale și hainele de exterior (geci,...

AfaceriO săptămână inainte

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan) Acrilic (de asemenea, cunoscut sub numele de plexiglas) și policarbonat (de asemenea, cunoscut sub numele de...

Știrile Săptămânii