Connect with us

Cultură

Gherzan Cătălin, PER: „Educaţia online nu va fi niciodată nici măcar 30% din modul în care trebuie făcută educaţia”

Publicat

pe

Gherzan Cătălin, candidatul PER la primăria municipiului Piteşti şi patron al unei grădiniţe private în Piteşti, a acordat un interviu în care a abordat subiectul educaţiei în vreme de pandemie şi cum ar trebui să se adapteze atât sistemul şcolar cât şi elevii şi dascălii la aceste schimbări pe care coronavirusul le produce în sistemul de învăţământ.

Intrebare: Cum vedeți dvs. această stare de alertă din România?

Raspuns: Este o situație care, din punct de vedere guvernamental și legal, trebuie respectată, dar din punct de vedere economic și popular este o stare care distruge atât economia, cât și psihicul și sănătatea populației.

Intrebare: Cum vedeți, în aceste condiții, situația învățământului, având în vedere că aveți o școală privată foarte cunoscută în Argeș – Lexford Castel?

Raspuns: Educația se face acum online și părinții, cel puțin cei care au copii în clasele I-VIII, se străduiesc din greu să-i țină sub control, având în vedere că cei din clasele mici sunt destul de agitați și năzbâtioși. Ca să vă răspund la întrebare, educația online nu va fi niciodată nici măcar 30% din modul în care trebuie făcută educația.

Intrebare: Ce ne puteți spune despre data alegerilor locale?

Raspuns: Din declarațiile premierului, acestea vor fi la sfârșitul lunii septembrie. Însă din scandalurile care se iscă la nivel înalt și interesele partidului majoritar parlamentar, adică PSD-ul, cred că data alegerilor va fi decalată.

Intrebare: Este posibil să ajungem cu aceste alegeri anul viitor?

Raspuns: Anul acesta cu siguranță vor avea loc alegeri locale.

Intrebare: În ceea ce privește candidatura dvs. la Primăria Pitești, vă întreb dacă ați finalizat lista cu consilierii.

Raspuns: Într-o mare măsură o avem completată, dar încă mai așteptăm câteva forțe noi din partea tinerilor.

Intrebare: Când considerați că va începe efectiv campania pentru Primăria Pitești?

Raspuns: Pot să vă spun că precampania poate să înceapă oricând. Iar campania, știm foarte bine, este doar în luna premergătoare alegerilor. Nu pot să vă spun decât că noi apreciem interesul pe care populația îl acordă ecologismului și multe persoane se implică din ce în ce mai activ, chiar dacă nu au nicio legătură cu partidul. Oamenii se implică activ în a căuta răspunsuri despre modul în care trebuie administrat Piteștiul, de exemplu, din punct de vedere ecologic.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Joi, 18 august, se dă startul We Love Music Festival!

Publicat

pe

Atmosfera de vară te duce cu gândul la concertele în aer liber. Distracţia este cuvântul cheie ce descrie aceste evenimente. Muzica este o idee excelentă, atunci când îţi doreşti să te relaxezi şi să ai parte de momente de neuitat. Cum ar fi să iei parte la un concert dedicat muzicii anilor 2000? Te cuprinde nostalgia doar la gândul că ai putea asculta cele mai frumoase piese ale acelei perioade.

Încă mai ţii minte toate hiturile anilor 2000? Atunci avem un playlist special creat pentru tine. Ia-ţi liber în perioada 18-21 august şi ia parte la cel mai mare festival organizat în judeţul Vâlcea.

Pe parcursul a 4 zile, festivalul reuneşte mai bine de 30 de artişti naţionali şi internaţionali, ale căror piese s-au aflat în topurile ultimelor decenii. Desfăşurat în aer liber, într-un cadru natural de poveste, la marginea pădurii, evenimentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Sunt aşteptaţi invitaţi din toate colţurile României, ce îşi doresc să aibă parte de momente de neuitat.

We love Music Festival va aduce în faţa publicului artişti precum 3 Sud Est, L.A., Connect-R, Jay Sean, Oceana, Ricchi e Poveri, ATB, Lou Bega sau Blue.

Pe lângă muzica live, publicul se va putea bucura şi de un parc de distracţii, amenajat pe Platoul Feţeni din Râmnicu Vâlcea. Astfel, vor putea lua parte la festival şi familiile cu copii, deoarece aceştia vor avea parte de o serie de activităţi cât se poate de interesante.

Pentru că invitaţii să aibă parte de o experienţă completă, organizatorii s-au gândit la fiecare detaliu. Evenimentul găzduieşte şi o zonă de food-court, de unde puteţi să vă delectaţi cu o gamă variată de preparate, pentru toate gusturile.

We Love Music Festival este un eveniment ce se poate descrie prin efervescenţă. La începutul anilor 2000, sute de tineri alegeau să îşi petreacă serile de weekend la discotecă, fredonând melodii până în zorii zilei. Participând la We Love Music Festival vei avea senzaţia că te-ai întors în vremurile de altădată.

Se resimte la orice pas atmosfera disco, deci este momentul oportun să te bucuri de serile de vară şi să uiţi de stresul cotidian.

Playlistul este special conceput pentru a anima atmosfera festivalului, iar muzica se adresează tuturor categoriilor de vârstă, de la adolescenţii dornici de distracţie, până la adulţii nostalgici. Cu toţii vor putea fredona versurile celor mai cunoscuţi artişti, într-un peisaj de poveste.

Luna august este pentru relaxare, fiind momentul în care foarte multe persoane se află în concediu. Şi cum poţi să petreci mai bine această perioadă din an, decât să iei parte la un festival de muzică live?

Ia parte la We love Music Festival şi vei beneficia de momente unice. Muzică bună, distracţie în aer liber şi atmosfera de festival, toate acestea te vor face să ai parte de o experienţă inedită, în ultima lună de vară.

Program şi regulament We Love Music Festival

Program We Love Music Festival

Iată câteva lucruri de care trebuie să ţineţi cont atunci când vă aflaţi în perimetrul festivalului. Este interzis accesul cu obiecte contondente care pot duce la vătămarea altor participanţi. Nu este permis accesul cu mâncare sau băutură din exteriorul festivalului. Se recomandă pelerinele de ploaie deoarece accesul cu umbrele este interzis. Întregul regulament al festivalului poate fi citit aici: https://welovemusicfestival.ro/regulament/

Şi pentru ca participanţii la festival să aibă cele mai bune condiţii şi să se poată întoarce acasă, programul de transport în comun pe ruta Râmnicu Vâlcea – Platoul Fețeni a fost modificat şi prelungit, iar programul este disponibil pe pagina de Facebook a festivalului.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Cultură

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

Publicat

pe

TOP 10 CEI MAI BUNI BUCĂTARI DIN LUME ÎN 2021

Cui nu-i place să mănânce mâncare delicioasă? Pun pariu că nu există o singură persoană pe această planetă căreia să nu-i placă să mănânce alimente bune și sănătoase. Bucătarii se asigură că ni se aduce mâncare delicioasă. Ei lucrează zi și noapte pentru a inventa rețete noi doar pentru a ne bucura de fiecare bucată.
Din moment ce sunteți aici, sunt sigur că și vouă vă place să vă răsfățați să mâncați mâncare delicioasă, iar acum doriți să aflați despre cei mai buni 10 bucătari din lume.
A deveni bucătar a devenit, de asemenea, una dintre cele mai profitabile și nobile profesii din lume. Pentru a deveni bucătar, trebuie să ai o minte foarte creativă; de asemenea, trebuie să cunoașteți esențialul industriei hoteliere și a ospitalității.
Noi, cei de la Gossipment, ne-am străduit din răsputeri să facem o listă cu ceea ce credem că poate fi considerat top 10 cei mai buni bucătari din lume.
Top 10 cei mai buni bucătari din lume:
alegerea celui mai bun bucătar este o muncă destul de dificilă, deoarece mâncarea este o chestiune subiectivă. Dacă unei persoane îi place gustul a ceva, cealaltă persoană s-ar putea să nu-i placă gustul. Am luat în considerare un factor atunci când facem această listă și acesta este versatilitatea. Așa că, fără a mai pierde timpul, haideți să aruncăm o privire la cei mai buni 10 bucătari din întreaga lume.
1. Wolfgang Puck
Bucătarul, restauratorul și animatorul austriac-american Wolfgang Puck este un rocker roller. Cu peste 30 de restaurante adăugate la repertoriul său, Puck este cunoscut pentru gătitul franțuzesc de astăzi în bucătăriile americane. El a gătit în general pentru nunta lui Kim Kardashian cu Chris Humphries în 2011. Puck este un judecător obișnuit al MasterChef și Hell’s Kitchen. De asemenea, a apărut în CSI, The Muse, The Simpsons și Las Vegas. Abia cărți și restaurante cunoscute!!
Restaurante:
Chinois pe Main
Postrio
Spago Las Vegas
SpagoIstanbuk
Spago Maui
Spago Beaver Creek
Postrio, Las Vegas.
Spago în stațiunea Marina Bay Sands din Singapore
Cărți:
Experiențe în bucătărie cu Wolfgang Puck (1991)
Bucătăria franceză curentă pentru bucătăria americană (1980)
Pizza, paste și asta este doar începutul (2000)
Cartea de gătit Wolfgang Puck (1986)
2. Jamie Oliver
Specialistul britanic în alimentație și restauratorul Jamie Oliver este unul dintre cei mai adorați bucătari din lume. El creează și face rețete de bază delicioase, este un activist funcțional pentru tinerii împovărați, a distribuit 26 de cărți de bucate, a avut 35 dintre programele sale TV și este tată a cinci copii. Cea mai apreciată carte de bucate 30-Minute Meals a doborât recordurile în 2010, vânzând peste 735.000 de exemplare în 10 săptămâni, transformându-se în cartea de non-ficțiune cu cea mai rapidă vânzare din Marea Britanie.
Restaurante:
Rețeaua de restaurante Jamie’s a intrat în organizație în mai 2019.
Cărți:
Bucătarul gol
Ceva pentru weekend
Întoarcerea bucătarului gol
Zile vesele cu bucătarul gol
Jamie’s Dinners
Jamie’s Kitchen
3. Heston Blumenthal
Este un bucătar pe care nu poți să nu-ți amintești. De la marginile sale întunecate și până la mâncărurile sale creative și unice, Heston Blumenthal este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din lume. El este un adept important al utilizării strategiilor logice în gătit și a primit diplome onorifice de la Reading, London Colleges și Bristol. Bucătarul britanic este, de asemenea, un vizitator regulat al MasterChef și al altor seriale TV.
Restaurante:
The Fat Duck
The Hind’s Head
The Crown La Bray
Dinner
Cărți:
Alte aventuri în căutarea perfecțiunii (2007)
Mâncarea de familie (2005)
Cartea de bucate pentru rața grăsă (2008)
În căutarea perfecțiunii (2006)
4. Ferran Adria
Rezumatul nu s-ar fi terminat fără bucătarul spaniol Ferran Adria. Adria a fost numit cel mai proeminent bucătar din lume, de obicei cu restaurantul său elBulli numit de mai multe ori cel mai bun restaurant de pe planetă. Și-a închis restaurantul cu trei stele Michelin în 2011 pentru a compune cărți de referință culinară și a meritat faptul că a făcut „spumă culinară” folosită de bucătari din întreaga lume.
Restaurante:
elBulli (închis în 2011)
Cărți:
Los secretos de El Bulli, 1997
El Bulli: el sabor del Mediterráneo, 1993
El Bulli 1994–1997 (cu JuliSoler și Albert Adrià)
El Bulli 1983–1993 (cu JuliSoler și Albert Adrià)
5. Marco Pierre White
Numit bucătar britanic, primul bucătar VIP, personaj TV și restaurator, Marco Pierre White este unul dintre cei mai apreciați bucătari din lume. La 32 de ani, s-a transformat în cel mai tânăr bucătar și primul bucătar britanic care a primit trei stele Michelin. White a antrenat, de asemenea, o parte dintre cei mai remarcabili bucătari ai lumii, precum Curtis Stone, Shannon Bennet și Gordon Ramsay.
Restaurante:
Marco Pierre White
London Steakhouse Co
Steakhouse, Bar și Grill
Cărți:
White Heat 25
White in Hell’s Kitchen
White Heat Days
6. Gordon Ramsay
Cunoscut cu dragoste ca fiind unul dintre cei mai aprinși bucătari din univers, temperamentul lui Gordon Ramsay l-a condus la faimă. El nu este un copil în ceea ce privește marele ecran care apare în Hell’s Kitchen, The F Word și The F Word, în plus față de aranjamentul american MasterChef, MasterChef Junior și Hotel Hell și formele americane din Hell’s Kitchen și Kitchen Nightmares.
Restaurante:
Gordon Ramsay
Pétrus
Labyrinth Grill (deja Foxtrot Oscar)
Savoy Grill
Cărți:
Pasiunea pentru aromă a lui Gordon Ramsay (1996)
Gordon Ramsay: rapid și delicios – 100 de rețete de gătit în 30 de minute sau mai puțin (2019)
Rețete care te vor apărea pentru totdeauna (2018)
7. Shannon Bennett
Cel mai popular pentru bucătăria sa cu motivație franceză, bucătarul australian Shannon Bennett și-a făcut un nume semnificativ la nivel internațional și național. Un vizitator obișnuit al Masterchef Australia și ambasadorul Audi este cel mai cunoscut pentru meniurile sale inventive în calitate de șef bucătar la restaurantul Melbourne, Vue de monde.
Restaurante:
Lui Bar
Bistro Vue
Vue Evenimente la Rialto
Shannon Bennett’s New York
Cărți:
28 de zile în Provence
My French Vue – Bistro care gătește acasă
Gătit peste tot în lume
My Vue Modern French Cookery
Shannon Bennett’s Paris
8. Thomas Keller
Primul bucătar american din această listă, Thomas Keller, este o putere. De asemenea, el este beneficiarul celui mai bun bucătar din America în 1997 și este un campion de durată în Top 50 Restaurante din lume anual. Acum deține șapte stele Michelin în total. De asemenea, a avut plăcerea să găzduiască pentru petrecerea de după Oscarurile Vanity Fair în 2018.
Restaurante:
în esență
The French Laundry
Bouchon
Cărți:
special numit acasă.
Bouchon Bakery (2002)
Under Tension: Cooking Sous Vide
9. Curtis Stone
Curtis Stone este unul dintre cei mai lăudați bucătari din Australia, ajungând la faimă după o apariție în The Celebrity Apprentice. Stone a început să gătească la patru ani sub îndrumarea bunicii sale. Profesia sa l-a văzut mutandu-se la Los Angeles și apărând la Surfing the Menu, Dinner in a Box, Saturday Kitchen și Good Food Live. Gazda sezonului principal al My Kitchen Rules din Australia este în prezent esența supermarketurilor Coles. Puteți citi mai multe despre el aici.
Restaurante:
Gwen, Los Angeles
Maude Restaurant, Beverly Hills
10. Emeril Lagasse
Marele părinte al stilului „New Orleans”, Emeril Lagasse este unul dintre cei mai importanți bucătari ai lumii. Se estimează că portofoliul său de mass-media, restaurante și produse produce o valoare estimată de 150 de milioane USD în fiecare an. De asemenea, el a fost un beneficiar al premiului National Best Recipe pentru formula sa „Turkey and Hot Sausage Chili” în 2003. Emeril a înființat Fundația Emeril Lagasse în 2002, care face ca educația să deschidă porțile copiilor defavorizați.
Cărți:
New Orleans Cooking (1993)
Emeril’s Creole Christmas (1997)
Louisiana Real and Rustic (1996)
Emeril’s TV Dinners (1998)

Facebook Comments
Citeste in continuare

Afaceri

Calitățile și atribuțiile unui bucătar

Publicat

pe

Ce face un Chef?

Un bucătar în uniformă supraveghează o bucătărie de restaurante. Un bucătar plănuiește meniul, menține bugetul, selectează articolele din meniu, pregăteste mâncarea, achiziționează consumabile, asigură calitatea serviciilor, asigură siguranța și gestionează personalul. Există o mulțime de muncă care merge în a deveni un bucătar. Bucătarii se asigură că mesele sunt gătite și condimentate corespunzător și că sunt plăcute ochiului. Plata variază foarte mult în funcție de locație și restaurantele mai frumoase sau mai luxoase plătesc, în general, cel mai mult.

Cum să devii bucătar?

Un bucătar are, în general, o diplomă de colegiu, dar mulți angajatori acceptă acum solicitanți de la colegii comunitare, școli de artă culinară sau școli tehnice. Forțele Armate au ucenicii, de asemenea. Poți fi numit în continuare bucătar fără o educație formală, dar ai avea ani de experiență în industria restaurantelor. O educație culinară poate fi vitală, deoarece a fi bucătar înseamnă că puteți conduce un restaurant până la instruirea oricărui personal bucătar, să cumpărați mâncarea cu care va trebui să gătiți, să creați meniul și să prețuiți elementele din meniu.

Descrierea postului unui bucătar

Un bucătar-șef se ocupă de bucătărie în restaurante sau în alte locuri unde se servește mâncarea. Ei urmăresc toată activitatea și pregătirea alimentelor cu orice personal care ar ajuta în bucătărie. Ei supraveghează pregătirea alimentelor pentru garnitura și prezentarea acesteia, precum și condimentele pentru un gust perfect. Un bucătar comandă alimente sau consumabile de bucătărie și oferă angajatorului estimări de costuri. Ei monitorizează orice cerințe de personal și programe de producție pentru a se asigura că orice servicii sunt livrate la timp.

Un bucătar sau bucătar-șef trebuie să aibă cunoștințe despre prepararea, producția și prelucrarea alimentelor. Ei trebuie să aibă cunoștințe despre client și servicii personale pentru a obține satisfacția clienților. Acestea trebuie să fie actuale în ceea ce privește siguranța și securitatea publică. Un bucătar ar trebui să fie calificat în monitorizarea, coordonarea și în mod eficient vorbind cu alții. Ei au nevoie de abilități de gestionare a timpului, ascultare activă, judecată și luare a deciziilor. El sau ea are capacitatea de a crea o idee sau o nouă aplicație pentru a îmbunătăți performanța la locul de muncă în rândul personalului sau ei înșiși.

Un bucătar-șef ar antrena și dezvolta alt personal în bucătărie pentru a-și îmbunătăți abilitățile. Pentru că o bucătărie depinde de un efort de echipă cooperativă, bucătarul sau bucătarul șef ar încuraja personalul să aibă respect reciproc și încredere unul pentru celălalt. Un bucătar-șef sau bucătar șef poate fi găsit lucrând în restaurante, gospodării private, hoteluri, cazinouri sau alte locuri de servicii alimentare. Ei lucrează o varietate de ore, cum ar fi, dimineața devreme, serile târzii, sărbătorile și weekend-urile. Această ocupație este foarte rapidă și, în mod normal, are ore cu normă întreagă. Ar trebui să vă așteptați la o concurență puternică, în special la restaurante, cazinouri sau hoteluri de lux, din cauza salariului mai mare plătit în aceste locuri.

Fișa postului unui bucătar

Un anunț de angajare caută o persoană care să îndeplinească următoarele responsabilități:

Planifică și gestionează funcționarea zilnică a unui program de servicii alimentare într-un restaurant, unde mesele formale și cateringul sunt o bază regulată, substanțială a funcționării totale a alimentelor.

Dezvoltă catering zilnic și meniuri de specialitate. Pregătește și/sau supraveghează pregătirea meselor care implică atât metode de gătit standard până la moderat complexe, cât și metode noi de gătit.

Echilibrează valoarea nutritivă a meniurilor și asigură calitatea programului total de foodservice.

Elaborează bugetul de funcționare, identificând forța de muncă, echipamentele și elementele de cost de aprovizionare. Controlează prețurile; comandarea, depozitarea și eliberarea alimentelor; și metodele și tehnicile de producție alimentară.

Direcționează subordonații în toate fazele de preparare a alimentelor.

Curs pentru gătit

Urmând un astfel de curs, veți învăța:

Principiile chimice și fizice care stau la baza gătitului de zi cu zi și a tehnicilor haute cuisine.

Cum pot bucătarii să folosească enzimele pentru a face alimente care altfel ar fi imposibile.

Cum să utilizați metoda științifică pentru a afla cum funcționează o rețetă și să găsiți modalități prin care ați putea să o îmbunătățiți.

Cum să gândești ca un bucătar și un om de știință.

 

FUNCȚIILE UNIFORMEI DE CHEF: CUM SĂ TE ÎMBRACI ÎN BUCĂTĂRIA PROFESIONALĂ?

O uniformă de bucătar funcționează mult mai mult decât o haină pe care trebuie să o porți la serviciu. Fiecare parte a ansamblului tău joacă un rol specific în protejarea ta de pericolele din bucătaria de zi cu zi. O uniformă tipică de bucătar este o jachetă de bucătar, pantaloni de bucătar, o pălărie, un neckerchief, un șorț, pantofi buni rezistenți la alunecare și, uneori, un prosop de mână. Chiar dacă nu ți se cere să porți toate părțile ansamblului, uniforma ta de bucătar servește totuși unui scop.

Să discutăm despre ce este concepută fiecare parte a uniformei tale de bucătar. S-ar putea să fiți surprinși să aflați că nu este doar o declarație de modă – fiecare articol de îmbrăcăminte servește unei funcții specifice.

FUNCȚIILE UNIFORMEI CHEF

Jachete Chef

Jachetele, tunicile chef sunt o parte importantă a uniformei de bucatar. Deoarece geaca ta de bucătar este în mod tradițional cu două sâni, ești protejat împotriva scurgerilor fierbinți, a stropilor, a arsurilor și a altor ghinioane de bucătărie. Designul jachetei de bucătar vă permite, de asemenea, să desfaceți o clapetă și să treceți la o față mai curată dacă trebuie să ascundeți petele sau scurgerile. Mânecile uniforme de bucătar sunt lungi pentru a-ti proteja brațele de arsuri, stropi și abur.

Chef pălării

Cea mai recunoscută parte a uniformei de bucătar este pălăria de bucătar – pălăria clasică de gătit franceză sau „toque blanche” este literalmente tradusă ca „pălărie albă”. Deși vin într-o varietate de forme în dimensiuni, cele mai multe sunt înalte și plisate. Ele servesc pentru a păstra părul din mâncare și transpirație de pe față.

Chef pantaloni

Chef Pantalonii sunt de multe ori baggy cu talie elastică și modele ciudate, și sunt absolut esențiale în protejarea bucătari. În ciuda temperaturilor fierbinți din bucătărie, pantalonii lungi de bucătar sunt meniți să vă protejeze picioarele de scurgeri, stropi și arsuri. Forma pungă a pantalonilor de bucătar păstrează alimentele și lichidele fierbinți de la contactul cu pielea ta. Niciodată manșetă partea de jos a pantalonilor-manșete capcana opărire alimente și lichide. Talia este necesară pentru îndepărtarea rapidă.

Chef șorțuri

Chef Apron este o uniforma de bucatar esentiala. Acesta servește ca o barieră suplimentară împotriva stropilor fierbinți, a alimentelor fierbinți și a altor pericole de bucătărie. Nu folosiți șorțul pentru a șterge scurgerile, mizeriile sau mâinile – prosoapele sunt disponibile în acest scop. Cu toate acestea, puteți utiliza șorțul de bucătar pentru a lua în mod convenabil vasele fierbinți din cuptor. Cu cât este mai curat șorțul de bucătar și uniforma de bucătar, cu atât aspectul tău este mai profesionist.

Pantofi Chef

Pantofii de bucătar robusti, confortabili, anti-alunecare sunt o uniformă de bucătar esențială. Dacă purtați sandale, pantofi deschiși, pantofi de tenis sau pantofi de orice alt fel, vă creșteți șansele de a fi ars sau rănit prin căderea cuțitelor. Anumite mărci de încălțaminte sunt special realizate pentru bucătării care sunt în picioare pentru perioade lungi de timp.

Amintiți-vă de bucătari, păstrați uniforma de bucătar curată, îndepărtați bijuteriile atunci când gătiți, nu purtați parfum și purtați doar uniforma de bucătar în bucătărie pentru a preveni contaminarea germenilor și bacteriilor în uniforma de bucătar profesionist.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Mureș

Eveniment15 ore inainte

Cadouri din piele, ce se simt…pe piele: genți brodate și accesorii asortate

Pentru că începe să fie posibil să lași mâinile fără mănuși, să bei cafeaua afară sau să începi să citești...

Exclusiv16 ore inainte

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani. In fiecare an la Londra, are loc...

Eveniment16 ore inainte

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

Pandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au inceput...

EvenimentO zi inainte

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu...

UncategorizedO zi inainte

Cum iti poti antrena musculatura bratelor

Antrenarea musculaturii bratelor poate fi realizata prin mai multe exercitii specifice, precum triceps push ups, bicep curls sau triceps extensions....

Eveniment2 zile inainte

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial,...

Eveniment4 zile inainte

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

Tupeul nu cunoaste limite la Ploiesti! Luni dimineaţă, poliţistii rutieri i-au reţinut permisul de conducere lui Cătălin Albu, directorul interimar...

Uncategorized4 zile inainte

NOI PRODUCȚII ANIME SUNT DISPONIBILE ACUM PE DISNEY+

16 SEZOANE COMPLETE DIN SERIALUL BLEACH & SEZONUL 1 DIN BLEACH: THOUSAND-YEAR BLOOD WAR De când se știe, Ichigo Kurosaki a fost capabil...

Uncategorized4 zile inainte

Noua serie de telefoane Galaxy S23 de la Samsung aduce o experiență premium desăvârșită, concepută pentru astăzi și viitor

Cea mai avansată cameră, performanța fără cusur în gaming și un design prietenos cu mediul înconjurător se regăsesc în cea...

Uncategorized5 zile inainte

Un eveniment unic în viaţa noastră surprins cu ajutorul inovaţiilor vivo în domeniul imagisticii

Sfaturi vivo despre cum poate fi surprinsă cometa C/2022 E3 (ZTF) pe cerul nopţii   București, 1 februarie 2023 – După...

Eveniment5 zile inainte

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

Defilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt vizati...

Eveniment6 zile inainte

Comandamentul de iarna, bachus, zapada si termia

Ninsoarea de vineri a dat peste cap circulația auto din Ploiești, ploieștenii remarcând lipsa implicării autorităților locale în activitatea de...

Deep Forest Fest 2023 Deep Forest Fest 2023
Social6 zile inainte

Deep Forest Fest 2023, ediţia IV-a pe platoul Feţeni, Râmnicu Vâlcea

În cazul în care nu ţi-ai făcut planuri între 14-16 iulie, atunci află că Deep Forest Fest 2023 îşi va...

EvenimentO săptămână inainte

IREAL/Modelul „Portocală”/Relații ciudate între un parchet și un martor-suspect/”sifon”

Ora estimata: 08:30Complet: PEN 1 – AMTip solutie: respinge cerereaSolutia pe scurt: În temeiul art. 345 alin. 1 şi 2,...

vestiare metalice vestiare metalice
SocialO săptămână inainte

Uzina Mecanică Vâlcea – vestiare metalice la comandă

Un vestiar reprezintă un spațiu de depozitare care ne permite să ne așezăm lucrurile personale și hainele de exterior (geci,...

AfaceriO săptămână inainte

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan)

Diferența dintre sticla acrilică (plexiglas) vs policarbonat (Lexan) Acrilic (de asemenea, cunoscut sub numele de plexiglas) și policarbonat (de asemenea, cunoscut sub numele de...

Știrile Săptămânii