Connect with us

Uncategorized

Cum functioneaza osciloscoapele, unele dintre cele mai populare instrumente de masura din lume?

Publicat

pe

Osciloscoapele sunt instrumente de masura care ii ajuta pe specialistii din domeniile tehnice, industriale si nu numai sa vizualizeze si sa masoare semnalele electrice intr-o anumita perioada de timp. Pe display, semnalele sunt reprezentate printr-un grafic 2 D, in care axa orizontala corespunde timpului, iar axa verticala corespunde tensiunii.

Aceste instrumente de masura pot fi in acelasi timp folosite si pentru a observa dependenta dintre doua semnale. Astazi, pe piata exista numeroase tipuri de osciloscoape, care pot fi clasificate in functie de urmatoarele criterii:

1) Dupa modul in care prelucreaza semnalele

In functie de criteriul de mai sus, aceste instrumente de masura pot fi impartite in osciloscoape analogice (sau clasice) si digitale (sau moderne). In cazul celor digitale, semnalul este digitizat si poate fi afisat pe display, prelucrat sau stocat in memorie.

Osciloscoapele digitale, printre cele mai moderne instrumente de masura

Aceste instrumente de masura sunt construite din doua asa-numite blocuri: blocul analogic de conditionare a semnalelor si blocul de esantionare si/sau memorare. Semnalul analogic de intrare este esantionat la anumite intervale de timp, iar aceste esantioane sunt transmise unui convertor analogic numeric. Acesta compara amplitudinea fiecarui esantion cu un pas de cuantizare (cuantele fiind cantitatea determinata de energie care poate fi emisa ori absorbita de un sistem atomic sau molecular).

Rezultatul conversiei este reprezentat de raportul dintre cele doua marimi (amplitudinea si pasul de cuantizare), rotunjit la cel mai apropiat intreg. Astfel, aceste instrumente de masura reusesc sa reprezinte semnalul sub forma unui sir de numere, scrise initial intr-un cod binar (doar cu cifrele 0 si 1). Ulterior, semnalul este digitizat si, in aceasta forma numerica, este transmis unui micro-calculator.

Osciloscoapele analogice

Aceste instrumente de masura sunt dotate cu tuburi catodice, prin intermediul carora are loc vizualizarea rezultatelor masuratorilor. Tubul catodic gazduieste mai multi electrozi, aflati intr-o camera vidata din sticla, si are patru zone diferite: tunul electronic, zona de focalizare, zona de deflexie si zona de post-accelerare. Tunul electronic produce un fascicul de electroni cu energii cinetice mari. Odata iesit din tun, fasciculul tinde sa se imprastie, prin urmare el trebuie focalizat in zona urmatoare, fiind obtinuta in acest mod o convergenta la nivelul display-ului.

Cea de-a treia zona este formata din doua placi de deflexie, una verticala si una orizontala, care deviaza fasciculul de electroni si deplaseaza spotul la nivelul display-ului. In interiorul tuburilor catodice proiectate sa functioneze la frecvente de peste 10 MHz, stralucirea imaginii poate avea de suferit, motiv pentru care este introdus un anod de post-accelerare, polarizat cu o tensiune foarte mare.

Display-ul acestor instrumente de masura analogice este realizat dintr-un strat luminescent, dispus pe fata interioara a tubului catodic. Obiectivul acestui strat il reprezinta transformarea energiei cinetice a electronilor in energie luminoasa, la un randament cat mai mare.

2) Dupa prezenta / lipsa memoriei

Osciloscoapele cu memorie le permit utilizatorilor sa inregistreze semnalele intr-o singura aparitie si sa le memoreze, pentru consultarea lor ulterioara. Prin definitie, osciloscoapele digitale au memorie. In schimb, instrumentele de masura fara memorie sunt utilizate in special pentru observarea progresiei unor semnale cu o variatie foarte scazuta sau a semnalelor periodice, care pot produce o imagine stabila pe display.

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Uncategorized

Samsung ne arată viitorul cu o nouă categorie de telefoane mobile: Galaxy Fold

Publicat

pe

Infinity Flex Display, cu primul ecran dinamic AMOLED, posibilități nenumărate de multitasking și cea mai versatilă cameră de până acum – toate într-un singur device

A fost prezentat Samsung Galaxy Fold, un nou dispozitiv pliabil, care deschide o nouă categorie de telefoane mobile. Galaxy Fold este echipat cu primul ecran Infinity Flex Display de 7 inci din lume, care se pliază într-un dispozitiv compact. Galaxy Fold oferă o nouă modalitate de multitasking, vizionare de videoclipuri, jocuri și multe altele – aducând la viață noi experiențe și noi posibilități.

„Astăzi, Samsung scrie următorul capitol din istoria inovației mobile, materializând tot ceea ce nu credeam că este posibil într-un telefon mobil. Galaxy Fold introduce o nouă categorie, aducând la viață noi capacități pe care nu le-am văzut înainte pe Infinity Flex Display. Am creat Galaxy Fold pentru cei care vor să experimenteze ceea ce poate face un device portabil premium, dincolo de limitările unui smartphone tradițional”, a afirmat DJ Koh, președinte și CEO al diviziei IT & Mobile Communications, Samsung Electronics.

Un smartphone. O tabletă. Un singur device

Galaxy Fold face parte dintr-o categorie nouă de produse. Acesta oferă un nou tip de experiență mobilă care permite utilizatorilor să facă lucruri pe care nu le-ar putea face cu un smartphone obișnuit. Utilizatorii au acum parte de ce este mai bun din ambele lumi; un dispozitiv compact care se deschide pentru a forma cel mai mare display de pe un smartphone Samsung. Galaxy Fold reunește inovații din inginerie și inovații de display, dezvoltate în decurs de opt ani de la debutul primului prototip de telefon pliabil lansat de Samsung în 2011.

 

  • Materiale noi pentru display: Ecranul intern nu se îndoaie. Se pliază. Plierea este mai intuitivă și o inovație mult mai dificil de materializat. Samsung a inventat un nou strat de polimeri și a creat un display cu aproximativ 50% mai subțire decât ecranul obișnuit pentru smartphone-uri. Noul material face ca Galaxy Fold să fie flexibil și dur, construit pentru a rezista.
  • Mecanism de suspensie: Galaxy Fold se deschide ușor și natural, ca o carte, și se închide compact printr-o singură mișcare. Pentru a realiza acest lucru, Samsung a proiectat o balama sofisticată cu mai multe trepte de interblocare. Acest sistem este ascuns, pentru ca telefonul să își mențină designul elegant.

 

  • Noile elemente de design: De la ecran la carcasă, fiecare element pe care îl puteți vedea și atinge – Samsung le-a integrat excelent în întreaga structură. Scanerul de amprente se găsește pe partea în care degetul arătător stă în mod obișnuit, astfel încât dispozitivul se deblochează cu ușurință. Cele două baterii și componentele sunt distribuite uniform, astfel încât Galaxy Fold să se simtă echilibrat în mâini. Culorile cu finisaje unice – Space Silver, Cosmos Black, Martian Green și Astro Blue – dar și logo-ul Samsung se integrează perfect în structura completă.

  

O experiență cu totul nouă

Galaxy Fold a fost conceput având profilul de utilizator de smartphone-uri în minte – a fost gândit cu scopul de a le oferi acestora o experiență mai bună. Galaxy Fold se transformă în ecranul de care aveți nevoie. Îl puteți scoate din buzunar pentru a răspunde la apeluri, la mesaje și îl puteți deschide pentru multitasking și pentru o mai bună vizionare pe cel mai mare ecran mobil, care vă este util pentru prezentări, reviste digitale, filme și conținut AR.

UX-ul unic, construit special pentru Galaxy Fold, oferă noi modalități de a beneficia la maximum de smartphone:

  • Fereastră multi-activă: Deschideți simultan până la trei aplicații active, indiferent la ce lucrați sau ce vă jucați. Vă pregătiți de o sesiune de vizionare neîntreruptă? Verificați ultimele apariții pe Amazon Prime Video, căutați cele mai recente recenzii și invitați-vă prietenii să se alăture maratonului prin trimiterea unui simplu mesaj cu trailer-ul filmului – toate acestea pe un singur ecran.
  • Continuitate în aplicații: Veți avea parte de tranziții intuitive, fără întreruperi între telefonul pliat și ecranele principale. Indiferent că închideți sau deschideți Galaxy Fold, aplicațiile se vor afișa automat așa cum au fost lăsate. Rămâneți conectat la Instagram vizualizând întregul feed cu o singură mână și verificați rapid notificările. Când sunteți gata să faceți o fotografie, să editați una sau să aruncați o privire mai atentă în feed, deschideți telefonul pentru acces la ecranul mare.

Samsung a colaborat cu Google și cu comunitatea de dezvoltatori Android pentru a se asigura că aplicații– precum Facebook, WhatsApp și YouTube – pot fi accesate și de pe Galaxy Fold.

Performanță premium pe Galaxy Fold

Galaxy Fold este construit pentru utilizări intense, fie că este vorba de lucru, de jocuri sau de sharing – toate acestea necesită performanță avansată. Având un hardware puternic, pe Galaxy Fold veți putea finaliza orice fel de task.

  • Do More: Pentru a asigura că totul funcționează fără probleme, chiar și atunci când sunt deschise trei aplicații simultan, Samsung a echipat Galaxy Fold cu un chipset AP de înaltă performanță și 12 GB de memorie RAM cu performanțe asemănătoare cele ale unui PC. Sistemul dual de baterii a fost special conceput pentru a ține pasul cu multitudinea de activități pe care telefonul le suportă. Galaxy Fold este, de asemenea, capabil să se încarce pe el, dar și un al doilea dispozitiv, ambele simultan, prin Wireless PowerShare, conectat la un singur încărcător, astfel încât să îl puteți lăsa pe al doilea acasă.
  • Experiență multimedia: Galaxy Fold este gândit pentru entertainment. Datorită imaginilor imersive de pe ecranul dinamic AMOLED și a sunetului clar de pe difuzoarele stereo AKG, filmele și jocurile preferate, precum Asphalt 9, sunt redate în culori bogate, iar sunetul are o calitate excelentă.
  • Cea mai versatilă cameră de până acum: Indiferent de cum ții sau pliezi telefonul, una din camere va fi mereu gata să surprindă o imagine, astfel încât să nu ratezi nimic important ce ai vrea să imortalizezi. Cu 6 lentile – trei în spate, două în interior și una în lateral – sistemul de camere de pe Galaxy Fold se caracterizează prin flexibilitate. Galaxy Fold duce multitasking-ul la un alt nivel, permițând chiar folosirea altor aplicații în timpul unui apel video.

Do it All cu Galaxy Fold

Galaxy Fold este mai mult decât un dispozitiv mobil. Este un portal către o întreagă galaxie de dispozitive și servicii conectate pe care Samsung le-a dezvoltat de-a lungul anilor pentru ca utilizatorii săi să fie capabili să facă lucruri pe care nu le puteau face înainte. Folosiți Samsung DeX pentru productivitate mai mare, care oferă o experiență asemănătoare cea de pe PC. Bixby este echipat cu noi funcționalități inteligente, cum ar fi Bixby Routines, care vă anticipează nevoile, iar Samsung Knox vă va păstra datele și informațiile în siguranță. Fie că folosiți telefonul ca să faceți achiziții cu Samsung Pay, fie că folosiți Samsung Health pentru a vă gestiona rutina de sănătate, întreg ecosistemul Galaxy este creat pentru a vă ajuta să duceți la bun final lucrurile de care sunteți cu adevărat pasionați.

Galaxy Fold va fi disponibil în LTE, dar și în 5G începând cu al doilea trimestru al anului 2019.

Pentru mai multe informații despre Galaxy Fold, accesați http://www.samsungmobilepress.com,  news.samsung.com/galaxy sau www.samsung.com/galaxy.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Oferte speciale la huse Huawei P30 in magazinele Contakt

Publicat

pe

Multe persoane viziteaza zilnic magazine online si diverse site-uri in cautare de oferte speciale si reduceri de preturi. In acest fel, pot obtine lucrurile dorite la un pret mai accesibil. Si in cazul magazinului online Contakt.shop exista clienti care asteapta mereu oferte speciale la anumite accesorii, ca de exemplu pentru huse Huawei P30 care desi nu este inca disponibil, este asteptat de multe persoane care vor ca atunci cand o sa-l aiba, sa il accesorizeze corespunzator.

Ofertele speciale sunt la ordinea zilei la Contakt, clientii avand la dispozitie nu doar magazinul online dar si este 180 de magazine fizice ale caror oferte sunt la fel de diversificate si de accesibile.  Desigur ca cea mai mare varietate de produse va exista tot in magazinul online, de unde putem face o comanda care in final sa ajunga intr-unul dintre magazinele fizice, care este mai aproape de noi. Iar daca acest lucru nu este posibil putem alege o adresa la care dorim sa fie livrata comanda. Iar daca aceasta va depasi o anumita valoare, transportul va fi gratuit.

Cea mai simpla modalitate de a fi la curent cu toate noutatile despre produse, reduceri sau oferte speciale este sa fii un membru al Club Contakt, o campanie in urma careia membrii beneficiaza de o reducere de 50 de lei la o comanda urmatoare de peste 100 de lei, pana pe 1 Martie, si asa cu am mentionat, acces la noutatile din magazine. Astfe, este foarte usor pentru un client sa isi gaseasca huse P30 potrivite pentru telefonul sau. O husa de protectia ii ajuta pe posesorii de smartphone-uri sa scape de o gramada de batai de cap in ceea ce priveste utilizarea mai facila a telefonului si protectia acestuia.

Costurile anumitor reparatii pot fi destul de mari, chiar daca telefonul este nou sau mai vechi. Anumite daune nu sunt suportate de garantia pe care o avem la acesta. Insa o husa de protectie buna poate preveni accidentele care sa duca la defectarea telefonului. Aceasta va absorbi eficient socurile provocate de o cadere si il va feri de zgarieturi. O husa de calitate ne ofera o prindere buna a telefonului in mana, asa ca acesta nu ne va aluneca sau nu va cadea, il putem utiliza mai usor si doar cu o singura mana atunci cand cautam ceva sau scriem un mesaj. Chiar daca acesta este rezistent la apa, cu tipul aceasta rezistenta de poate deteriora, asta daca nu alegem in schimb sa utilizam o husa care sa nu permita apei sa il atinga. Nu avem ce sa facem in cazul porturilor si al difuzoarelor dar in rest este posibil ca o husa sa impiedice telefonul sa faca contact direct cu apa. Astfel nu trebuie sa ii mai scoatem husa ca sa il stergem si sa il uscam. Si nu in ultimul rand, o husa de protectie ii poate oferi telefonului un aspect aparte, original, care sa se accesorizeze perfect cu tinuta noastra, cu o bijuterie, un ceas sau orice altceva.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Uncategorized

Pentru repatrierea celor decedați peste hotare, apelați la serviciile firmei Transport Decedați Funeral Express!

Publicat

pe

Moartea lovește întotdeauna pe neașteptate – iar când o rudă apropiată (tată, mamă, frate soră sau, încă și mai tragic, fiu sau fiică) se stinge din viață departe de casă, în țări străine, familia îndoliată trebuie să rezolve – și încă de urgență! – ceea ce în jargonul administrativ, atât de drag funcționarilor publici, se numește transport funerar.

Demersurile necesare pentru readucerea acasă a rămășițelor pământești ale unei rude sau ale unui prieten drag sunt o problemă care îi depășeșete pe cei mai mulți dintre noi – chiar și pe cei care nu au sufletul zdrobit de durere. Puțini au experiența și cunoștiințele juridice necesare în astfel de cazuri, iar legislația europeană – care este foarte strictă în materie de norme igienico-sanitare – nu permite improvizații. Ceea ce înseamnă că rezolvarea situației în regie proprie (de exemplu, cu o Dacie Papuc modificată în acest scop) este exclusă… Ca și cum toate astea nu ar fi de ajuns, firmele de pompe funebre din străinătate practică niște prețuri care, pentru „punga” celor mai  mulți dintre noi, sunt de-a dreptul astronomice.

Iată de ce este mai bine ca, într-o astfel de situație nefericită, să apelați la ajutorul unor oameni care au experiența și (foarte important!) baza logistică de care este nevoie în astfel de situații. Cea mai bună opțiune cu putiință o constituie firma de pompe funebre Transport Decedați Funeral Express, care asigură repatrierea rămășițelor pământești ale celor care și-au pierdut viața în toate țările Uniunii Europene, plus Serbia, Republica Moldova și Turcia. Este bine de știut și faptul că Transport Decedați Funeral Express asigură și repatrierea cetățenilor străini care, dintr-un motiv sau altul, au decedat pe teritoriul României.

Tot ce aveți de făcut într-o astfel de situație tristă este să dați un telefon la numărul 0729 007 003. Solicitarea dumneavoastră va fi înregistrată de un operator, după care Transport Decedați Funeral Express va începe să facă demersurile necesare. Comanda poate fi făcută și on-line, printr-un formular de ofertă. În acest caz, un reprezentant al companiei vă va contacta telefonic în cel mai scurt timp cu pentru a se ocupa de caz. În cel mai scurt timp cu putiință, Transport Decedați Funeral Express va trimite la fața locului delegați care vor obține documentele necesare repatrierii (certificatul de deces, autorizația de înhumare, certificatul de îmbălsămare și pașaportul mortuar), după care vor angaja medici pentru constatarea decesului și autopsie, preum și personal pentru manipulare.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Mureș

Eveniment2 ore inainte

Preşedintele Iohannis reacţionează la anunţul mutării Ambasadei României la Ierusalim. Un nou atac la adresa premierului | MuresAZI

Subiectul mutării Ambasadei României la Ierusalim a stârnit anul trecut un scandal imens între PSD și Klaus Iohannis. Anul trecut,...

Eveniment5 ore inainte

Ameninţările lui Petre Daea! Dacă faci asta, rişti amendă de 10.000 lei. Urmează controale serioase! | MuresAZI

Potrivit legii, amenzile în acest sector sunt colosale. Ele pornesc de la câteva sute de lei şi pot ajunge la...

Eveniment7 ore inainte

Robert Turcescu desființează USR! Mii de români riscă închisoarea | MuresAZI

Mai exact, un proiect de lege a declanşat un scandal mare între parlamentari. Este vorba despre o inițiativă a USR...

Eveniment10 ore inainte

Ministrul Muncii a răbufnit! Cui i se va mări pensia | MuresAZI

Ministrul a declarat că, momentan, s-au ocupat de recalcularea pensiilor. ”Noi în acest grup de lucru luăm din nou practic...

Eveniment13 ore inainte

Toți românii care au lucrat în aceste grupe de muncă sunt vizați! Ce pensie vor primi înainte de Paște | MuresAZI

Este vorba despre mii de români care s-au încadrat în grupele I și II de muncă, Mai exact, ne referim...

Eveniment14 ore inainte

Concurs de orientare turistică

  Casa de Cultură a Studenţilor Tîrgu Mureş, organizează în data de 13 aprilie 2018 „Concurs de Orientare Turistică”. Activitatea...

Eveniment16 ore inainte

Olguța Vasilescu îl face praf pe Iohannis! ‘Un om cu 40 de dosare penale și care a luat case prin fraudă’ | MuresAZI

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 2/2017 din 6 ianuarie 2017privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normativeEMITENT:...

Eveniment18 ore inainte

O BOMBA STA SA EXPLODEZE IN JUSTITIE SI IN PRAHOVA/ ÎNCEPE JIHADUL

Portocala va fi stoarsa ca o lamaie, dupa ce si-a tradat amicii/ ÎNCEPE JIHADUL Adevarata problema pentru procurorul Negulescu Mircea...

Eveniment18 ore inainte

Horoscop 24 martie. Nu te lua în bețe cu aceste zodii! Vei fi nevoit să faci anumite compromisuri | MuresAZI

BERBEC În acest weekend eşti un „lup singuratic”. Duminică îţi este greu să respecţii convenienţele, îţi apar ca nişte reguli...

Eveniment21 de ore inainte

Scandal monstru la Kanal D! Un concurent a dat de pământ cu decorul Exatlon! Decizie de ultimă oră a postului TV | MuresAZI

În meciul pentru hotel, Andrei Boțoacă, poreclit Giubi, și-a pierdut cumpătul după ce a pierdut în fața Războinicilor. Faimosul era...

Eveniment24 de ore inainte

Simona face ravagii la Miami! Calificare spectaculoasă reușită de Halep și Goerges | MuresAZI

Halep și Goerges le-au învins, în proba de dublu, pe Timea Babos si Kristina Mladenovici cu scorul de 4-6, 6-1,...

EvenimentO zi inainte

SUEDIA-ROMÂNIA: S-a terminat! Debut cu ghinion pentru Tricolori | MuresAZI

Echipa lui Contra: Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 57/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0) Fundași:...

EvenimentO zi inainte

S-a aflat secretul Ginei Pistol! Ce job a avut aceasta în Teleorman și ce studii are la bază. Detalii pe care puțini le știu despre ea | MuresAZI

Înainte să ajungă vedetă TV, Gina Pistol a lucrat ca vânzătoare în județul Teleorman, fieful lui Liviu Dragnea. Practic primii...

EvenimentO zi inainte

Dezastru pentru Lia Olguța Vasilescu! Adevărul a ieșit la suprafață | MuresAZI

”#PSDminteNicolae Giugea, deputat PNL DOLJ:După cum am promis continui să arăt marile minciuni PSD. Astăzi este rândul autostrăzii Olteniei, Craiova-Pitești....

ExclusivO zi inainte

Trei motive sa alegi videochat

Trei motive sa alegi videochat Cat de dificil este in ziua de azi sa gasesti un loc de munca ok,...

EvenimentO zi inainte

Cine este noua Serena Williams! A pus mâna pe un contract uriaș | MuresAZI

Cori Gauff s-a calificat în turul secund la Miami. În vârstă de doar 15 ani, Cori Gauff a reușit o...

Știrile Săptămânii