Connect with us

Administrație locală

Atentie la hoti si circulatie in aglomeratia si agitatia din preajma sarbatorilor!

Publicat

pe

Aglomeraţia şi agitaţia care se creează de sărbători atrag şi hoţii din buzunare, poşete, genţi. De aceea vă invităm să fiţi şi mai atenţi la portofele, la poşete, la bani, la telefoane mobile ş.a.

Recomandăm doamnelor şi domnişoarelor să fie mai precaute la modul în care poartă poşeta: întotdeauna aceasta să fie imobilizată de braţ sau să fie ţinută în partea din faţă a corpului, lipită de haină. Bărbaţii ar fi bine să poarte portofelul într-un buzunar interior, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! În nici un caz nu purtaţi banii în buzunarele din spate sau în cele laterale!!

La cumpărături nu purtaţi portofelul în plase, iar în mijloacele de transport în comun sau atunci când staţi la rând pentru cumpărături, nu vă înghesuiţi şi nu permiteţi să fiţi înghesuiţi, pentru că veţi avantaja hoţii!

Recomandări pentru circulaţia cu autoturismul pe drumurile publice

Conducătorii auto să adopte o manieră prudentă de conducere, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.

Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că o pot face în condiţii de siguranţă.

 

Facebook Comments
Citeste in continuare
Comenteaza si tu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație locală

Avantajele unui dulap metalic cu usi glisante

Publicat

pe

dulap metalic

In orice industrie, business sau chiar acasa, exista documente, scule si accesorii pe care le dorim pastrate intr-o stare cat mai buna. Una dintre cele mai bune solutii in acest sens este folosirea unui dulap metalic Viamond.ro. Realizat, in general, din tabla de otel de cea mai buna calitate, cu grosime de 0.7 mm, un astfel de dulap poate sa asigure toate avantajele pe care le cauti:

  • Rezista foarte bine in timp. Poate face fata fara probleme bacteriilor, fungilor, umezelii, caldurii si socurilor fizice;

  • Nu atrage daunatori, asa cum se intampla in cazul dulapurilor din lemn;

  • Poate avea un aspect elegant, integrandu-se in foarte multe stiluri de amenajare. Un dulap metalic modern poate fi vopsit in foarte multe tipuri de culori. De cele mai multe ori, este vopsit in camp electrostatic, ceea ce asigura o culoare rezistenta zeci de ani, fara riscul de aparitie a ruginii;

  • Ofera siguranta. Daca este echipat cu incuietoarea potrivita, acest spatiu rezistent de depozitare poate oferi o siguranta deplina impotriva persoanelor straine;

  • Rezista la foc, protejand documentele importante, in cazul unor eventuale accidente.

    1. Cate tipuri de dulapuri metalice exista?

De-a lungul timpului, au fost gandite mai multe tipuri de dulapuri metalice, in functie de destinatia pe care o au, de modul de organizare sau in functie de dimensiunea incaperilor in care urmeaza sa fie puse.

In functie de destinatie, putem descoperi dulapuri pentru scule si unelte, cu spatii generoase si polite robuste, dulapuri pentru substante periculoase, care asigura stabilitate maxima si sunt vopsite in culori stridente, dulapuri pentru medicamente, cu usi transparente sau dulapuri pentru documente, cu multe sertare destinate unei organizari foarte bune sau dulapuri pentru haine, ideale in vestiarele salilor de sport.

In functie de modul de organizare, exista dulapuri echipate cu polite, cu sertare sau cu bare metalice pentru umerase. Un aspect important este spatiul in care sunt puse dulapurile. De multe ori, acestea sunt folosite in spatii mici, ceea ce necesita o atentie sporita la dimensiuni si la modul de inchidere a usilor.

Un dulap metalic cu usi batante va avea nevoie de un spatiu generos, pentru a putea asigura deschiderea lor. Tocmai de aceea, in spatiile mici, sunt recomandate dulapurile cu usi glisante, din ce in ce mai populare in ultima vreme, deoarece sunt potrivite pentru orice tip de exploatare.

    1. De ce sa achizitionezi un dulap metalic cu usi glisante?

Cel mai important avantaj al usilor glisante este faptul ca eficientizeaza foarte mult spatiul in care este folosit dulapul. Un dulap metalic cu o astfel de inchidere are nevoie doar de spatiul in care sa fie depozitat, putand fi deschis cu usurinta chiar si atunci cand este pus intr-o incapere de dimensiuni reduse (o camara, un spatiu tehnic etc).

In plus, usile glisante prezinta un risc mult mai mic de accidentari, au un mecanism mai rezistent decat cel pus pe usile batante si ofera un aspect modern si interesant. Dulapurile cu usi glisante pot fi folosite cu incredere in orice spatiu, indiferent de scopul pe care il are acesta.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

Obtine fisa medicala pentru permis auto cat ai clipi!

Publicat

pe

fisa medicala permis auto

A sosit marele si mult asteptatul moment! Vei deveni sofer! Poate ca ai visat la aceasta clipa inca din copilarie, poate esti nevoit sa intri in posesia permisului auto din motive profesionale sau poate doar iubesti sa calatoresti cu masina.

Oricare ar fi dorinta sau nevoia ta, va trebui sa promovezi examenul teoretic, examenul practic si… examenul medical! Stai fara grija! Nicicand nu a fost mai simplu sa obtii fisa medicala permis auto! Iata tot ce trebuie sa faci!

Fa-ti o programare

Pentru o mai buna organizare si gestionare a fluxului mare de oameni care doresc sa detina titulatura de ”sofer”, este indicat sa iti faci o programare. Nu, nu trebuie sa mergi pana la sediul clinicii Standard Med, ci poti accesa site-ul fisamedicala.info, sectiunea ”fise si analize medicale”. In josul paginii, vei gasi optiunea ”solicita o programare”.

Acolo vei completa cateva date personale (numele, prenumele, numarul de telefon, data nasterii) si gata! Programarea a fost solicitata. Toate datele oferite au caracter confidential. In cazul in care doresti sa transmiti un mesaj suplimentar sau ai vreo nelamurire, poti oricand trimite un email la adresa programari@fisamedicala.info sau poti efectua un apel telefonic la unul dintre numerele 0722.435.435 sau 0314.053.950.

Ce acte sunt necesare?

Ca sa nu faci doua drumuri pentru a obtine fisa medicala pentru permis auto, este important sa nu uiti acasa cateva documente esentiale. In absenta lor, efectuarea controlului medical va fi imposibil. Noteaza ce acte NU trebuie lasate acasa atunci cand vii la clinica:

–          Cartea de identitate / buletin;

–          Fisa de scolarizare (pentru obtinerea permisului auto);

–          Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze daca pacientul figureaza cu boli cronice in evidenta medicului de familie;

–         In cazul bolnavilor de diabet tip I, este solicitata o scrisoare medicala de la medicul diabetolog in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea (daca solicitantul este apt pentru a conduce);

Ce presupune examenul medical?

In ziua in care ai fost programat sa obtii fisa medicala pentru permis auto, este bine sa te prezinti cu 15 minute mai devreme de ora stabilita. Astfel, aglomeratia si decalarile de program pot fi evitate.

Nu este deloc complicat să ajungi la sediul Standard Med, clinica al carei site poate fi consultat in detaliu la adresa https://www.fisamedicala.info/. Standard Med se gaseste chiar in centrul orașului, la doar cateva minute de Teatrul National, Piata Universitatii sau hotelul Intercontinental. Cladirea se afla pe bulevardul Carol I, nr. 45, la parter, apartamentul 5, sector 2.

Odata ajuns aici, este bine sa stii ca vei fi supus unei examinari medicale, care consta in mai multe consultatii, la diferite sectii:

–          Psihiatrie;

–          Medicina interna;

–          Ortopedie;

–          Neurologie;

–          Oftalmologie;

–          ORL;

Asta este tot! In mai putin de o ora si treizeci de minute de cand ai intrat in clinica, vei putea pleca avand in mana fisa medicala pentru permis auto. Acum esti cu un pas mai aproape de a deveni conducator auto.

Studiaza legislatia, invata legile scrise si nescrise ale circulatiei rutiere, fii civilizat si vei ajunge un sofer de invidiat! Nu uita! De tine depinde siguranta ta si a celorlalti participanti la trafic. Prin urmare, condu responsabil si prudent!

Facebook Comments
Citeste in continuare

Administrație locală

APIA: Europarlamentarul Daniel Buda aduce acuzații false referitoare la plățile fermierilor – Stiri din Mures, Stiri Targu mures

Publicat

pe

De

 

Ca urmare a declarațiilor europarlamentarului Daniel Buda apărute în spațiul public, Ministerul Agriculturii, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) face câteva precizări, după cum urmează:

„Este regretabil faptul că europarlamentarul Daniel Buda recidivează, la fel ca și anul trecut,  în a face afirmații neadevărate și nesusținute de situația reală, referitoare la faptul că 900.000 fermieri ar putea fi în pericol de a nu-si primi banii cuveniți. Domnul Buda dovedește că, deși are posibilitatea să se informeze despre această situație, nu o face, mai mult decât atât, dezinformează opinia publică, făcând afirmații menite să creeze o imagine falsă asupra ativității de acordare a subvențiilor”, susțin cei de la APIA central.

Astfel, pentru corecta informare a opiniei publice, până la această dată, au intrat deja în conturile fermierilor suma de 2,488 miliarde euro, reprezentând avans și plată regulară, pentru un număr de 860.390 beneficiari, care au depus cerere de plată în cadrul Campaniei 2017, reprezentând 98,12% din numărul de fermieri eligibili.

Referitor la afirmația privind „incapacitatea instituțională de a finaliza achiziționarea softului informatic”, informăm că APIA a început demersurile pentru achiziţia de ”Servicii de mentenanță, extindere şi dezvoltare a sistemului informatic al APIA” încă din anul 2016, prin contractarea unui furnizor de servicii auxiliare care să elaboreze Caietul de sarcini.

Ulterior, în prima jumătate a anului 2017, autoritatea contractantă a întreprins toate demersurile legale în vederea avizării proiectului de investiții de catre instituţiile abilitate ale statului, inclusiv pentru emiterea unei Hotărâri de Guvern în acest sens.

Pe parcursul evaluării ofertelor, au fost depuse contestaţii de către 2 operatori economici, una din ele fiind respinsă de către CNSC, iar cealaltă fiind depusă direct în instanţele de judecată.

La data prezentei, cauza de soluţionare a contestației se află la Curtea de Apel Bucuresti, în vederea pronunțării unei soluții definitive, APIA aflându-se astfel în imposibilitatea de a incheia contractul până la soluționarea definitivă a contestațiilor.

Din cauza dificultăților întâmpinate în achiziționarea softului informatic, pentru a continua și implementa modificările informatice existente la nivelul APIA, modificări rezultate din schimbările legislației comunitare și naționale în vigoare, experții APIA au identificat o serie de soluții, prin resursele umane și informatice existente, astfel încât să compenseze lipsa dezvoltatorului de soft.

Ținând cont de cele prezentate, toți cei interesați se pot informa direct de la sursă, respectiv APIA și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care și-au manifestat deschiderea, disponibilitatea și totala transparență în a oferi toate informațiile necesare cu privire la modul de acordare a subvențiilor pentru fermieri, precum și la stadiul efectuării plăților.

Facebook Comments
Citeste in continuare

Parteneri

Știri noi din Mureș

Eveniment11 minute inainte

VOM publica date si documente care vor dinamita doua sisteme de siguranta nationala: vom devoala cum se FURA pe fata si sarabanda unor falsuri pentru acoperirea acestor furturi, pe romaneste spus, cu documente si bazat pe hotararea unui magistrat!/PROMO/Orele 14.00

Având un set de cuțite pe care le cunoașteți și le iubiți vă va face întotdeauna să vă simțiți mai...

Eveniment16 ore inainte

Cadouri din piele, ce se simt…pe piele: genți brodate și accesorii asortate

Pentru că începe să fie posibil să lași mâinile fără mănuși, să bei cafeaua afară sau să începi să citești...

Exclusiv17 ore inainte

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani.

Romania – campioana mondiala la o meserie veche de peste 10.000 de ani. In fiecare an la Londra, are loc...

Eveniment17 ore inainte

4 sfaturi utile pentru sustinerea sanatatii mintale in timpul pandemiei de COVID-19 și după aceasta perioada

Pandemia care a aparut inca de la inceputul anului 2019, a generat multa panica in randul oamenilor, care au inceput...

EvenimentO zi inainte

De la „Bomba ecologica de la Pleasa” la pacura si …dosarul penal de la Parchetul General

Potrivit, art.5 (1) litera a) din Legea 544/2001 (1) Fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu...

UncategorizedO zi inainte

Cum iti poti antrena musculatura bratelor

Antrenarea musculaturii bratelor poate fi realizata prin mai multe exercitii specifice, precum triceps push ups, bicep curls sau triceps extensions....

Eveniment2 zile inainte

Inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/”Bai vino maine cand esti treaz ca deja ai venit beat si esti prost”

Incisiv de Prahova demasca fata hadra a unui ales local si a unei grupari de criminalitate economico-financiara organizata, intr-un serial,...

Eveniment4 zile inainte

Noi inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local” (II)/ Maine, 03.02.2023, orele 12.00

Tupeul nu cunoaste limite la Ploiesti! Luni dimineaţă, poliţistii rutieri i-au reţinut permisul de conducere lui Cătălin Albu, directorul interimar...

Uncategorized4 zile inainte

NOI PRODUCȚII ANIME SUNT DISPONIBILE ACUM PE DISNEY+

16 SEZOANE COMPLETE DIN SERIALUL BLEACH & SEZONUL 1 DIN BLEACH: THOUSAND-YEAR BLOOD WAR De când se știe, Ichigo Kurosaki a fost capabil...

Uncategorized4 zile inainte

Noua serie de telefoane Galaxy S23 de la Samsung aduce o experiență premium desăvârșită, concepută pentru astăzi și viitor

Cea mai avansată cameră, performanța fără cusur în gaming și un design prietenos cu mediul înconjurător se regăsesc în cea...

Uncategorized5 zile inainte

Un eveniment unic în viaţa noastră surprins cu ajutorul inovaţiilor vivo în domeniul imagisticii

Sfaturi vivo despre cum poate fi surprinsă cometa C/2022 E3 (ZTF) pe cerul nopţii   București, 1 februarie 2023 – După...

Eveniment5 zile inainte

PROMO/In curand, inregistrari audio – video/stenograme senzationale cu si despre un ales “local”

Defilarea pe care o face DNA de trei zile in dosarul mastilor achizitionate pe vremea Covid in care sunt vizati...

Eveniment6 zile inainte

Comandamentul de iarna, bachus, zapada si termia

Ninsoarea de vineri a dat peste cap circulația auto din Ploiești, ploieștenii remarcând lipsa implicării autorităților locale în activitatea de...

Deep Forest Fest 2023 Deep Forest Fest 2023
Social7 zile inainte

Deep Forest Fest 2023, ediţia IV-a pe platoul Feţeni, Râmnicu Vâlcea

În cazul în care nu ţi-ai făcut planuri între 14-16 iulie, atunci află că Deep Forest Fest 2023 îşi va...

EvenimentO săptămână inainte

IREAL/Modelul „Portocală”/Relații ciudate între un parchet și un martor-suspect/”sifon”

Ora estimata: 08:30Complet: PEN 1 – AMTip solutie: respinge cerereaSolutia pe scurt: În temeiul art. 345 alin. 1 şi 2,...

vestiare metalice vestiare metalice
SocialO săptămână inainte

Uzina Mecanică Vâlcea – vestiare metalice la comandă

Un vestiar reprezintă un spațiu de depozitare care ne permite să ne așezăm lucrurile personale și hainele de exterior (geci,...

Știrile Săptămânii